Yayın Tarihi:12 11 2019 22:21(1179)

Hac Kayıtları Başladı

2020 yılında Hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adaylarının ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “2020 yılında ilk defa hacca gitmek üzere müracaat etmek isteyen vatandaşlarımıza ön kayıt imkanı tanınmaktadır. Ön kayıtların 11 Kasım-13 Aralık 2019 tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinde yayınlanacak ön kayıt linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi veya doğrudan e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecektir. 2020 yılında çekilecek hac kurasına katılmak isteyen ve ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız anlaşmalı bankalara 25 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra e-Devlet şifresi ile hac ön kaydını kendilerinin yapması gerekmektedir.

Daha önce hac kaydı olup 2019 hac kurasına giren vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yenilenecek olup İletişim bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ön kayıt tarihleri arasında (11 Kasım-13 Aralık) e-Devlet üzerinden kendileri de yapabilecektir. Ancak grup bağlantı değişikliği vb. talebi olanların il ve ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

2020 yılı Hac kuraları 9 Ocak 2020 tarihinde çekilecektir. Vatandaşlarımız kura sonuçlarını da e-Devlet üzerinden öğrenebilecektir. Kura sonucunda kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan hacı adayları kayıtlarını 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında yaptıracaklardır.

2019-2020 YILI UMRE KAYITLARI

Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen umre organizasyonu ile umre ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için umre kayıtları il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından devam etmektedir.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunca 3 gece 3 gündüz Kudüs turu, 16 günlük Kudüs bağlantılı umre turu kayıtları devam etmektedir.

Ayrıntılı bilgi almak ve umre kaydını yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın İl ve İlçe Müftülüklerimize başvurmaları gerekmektedir."

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: daylulu kerem 13 11 2019 05:05
hayırlı uğurlu ola. gidebilenlerin haclarını allah kabul eyleye.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

202535


Tasarım:DtGaNi