Yayın Tarihi:14 11 2019 21:57(829)

"800'e yakın gazete kapanacak"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ikinci yargı paketindeki resmi ilan düzenlemesi hayata geçerse, bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakının kapanacağını ve binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, özellikle resmi ilanlarla ayakta duran yerel gazetelerin can damarının kesilmek istendiğine dikkat çekti.

"800’E YAKIN GAZETE KAPANACAK BİNLERCE EMEKÇİ İŞSİZ KALACAK"

Tanal, icra- iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakınının kapanacağını, binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını ifade etti.

“MEDYAYI, YEREL BASINI BİTİRME PLANLARI YAPMAYIN”

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın Genel Kurul’daki konuşması şöyle:

“İktidarın özgür ve bağımsız basına karşı alerjisi var. Biliyorsunuz ikinci yargı paketi hazırlanıyor. Bu ikinci yargı paketinde ulusal ve yerel gazetelere ağır darbe indirecek bir düzenlemenin yer alacağı bilgisini edindik.

Nedir o? İcra- iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılarak, bu ilanların internet üzerinden yayınlanması planlanıyor.

Resmi ilanlar özellikle yerel gazetelerin can damarıdır. Yerel gazeteler resmi ilanlarla ayakta duruyor. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakınının kapanacağı öngörülüyor. Binlerce basın emekçisi işsiz kalacaktır.

Yerel gazetelerin kapısına kilit vurma girişimlerine karşı direneceğiz. İktidara da tavsiyem yol yakınken yanlıştan dönün. Medyayı, yerel basını bitirme planları yapmayın. Zor günler geçiren yerel gazeteleri destekleyelim, yaşatalım.”

Kaynak: Yeniçağ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

312975


Tasarım:DtGaNi