Yayın Tarihi:15 11 2019 18:26(960)

“Haber abartılmış“ dedi

Sinop’un Erfelek ilçesi AK partili Belediye Başkanı yerel basında aleyhinde çıkan haberler için çok üzüldüğünü belirterek, “Benim için provokatörlük yaptı başlığı atmışlar. Oysa esas provokatörlük yapan kendileridir.” dedi.

Yaşanan olayların perde arkasını Halksesi.com’a anlatan Başkan Mehmet Uzun, "Biliyorsunuz 3 yaşında bir çocuğumuz yaşanan bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Aile acılı. Bu gazeteci arkadaşlarımız önce köye ailenin evine gitmişler ve orada fotoğraf çekmek isteyince aile bireyleri izin vermemişler ve bunları uzaklaştırmışlar. Bu arkadaşlar daha sonra köyden ilçe merkezine inerek cenaze namazının kılınacak olduğu cami önünde beklemeye başlamışlar. Bende başsağlığı için camiye gittiğimde aile efradı bana, “Başkanım dışarıda kapı önünde bekleyen gazeteciler var. Biz bunları köyden uzaklaştırdık fotoğraf çekmelerine izin vermiyoruz. Tanıyorsanız söyleyin biz çıkarken yine fotoğraf çekmeye filan kalkışmasınlar bir tatsızlık çıksın istemiyoruz.“ dediler. Bende cami çıkışında bekleyen bir bayan ile biri daha vardı yanlarına gittim ikisini de tanımıyorum kendilerine durumu anlattım ve fotoğraf çekmeyin bir tatsızlık çıkmasın aile istemiyor.“dedim. Bayan olanı bana, (Biz senin görevine karışıyor muyuz sende bizim görevimize karışma) diyerek, bir çıkışlı söz sarf etti. Bende kendisine gazetecinin görevine karışmak benim haddime değil ama aile istemiyor. Benden ricacı oldular bende aracı oldum sonra bir tatsızlık çıkar.“dedim. O esnada bir polis memuru da orada idi yine o bayan arkadaş (Polis bizi korur, bir tatsızlık çıkmaz) dedi. Baktım anlayış göstermiyorlar bende yanlarından ayrıldım. Daha sonra cenaze namazı kılınınca herkesten önce yürüdüm ki hala oradalar ise tatsızlığın önüne geçmek onları korumak için o tarafa doğru yürüdüm ama yerlerinde yoktular polis arkadaşa sordum, (onlar gitti) dedi. Durum sadece bu… Sonra bugün bir baktım ki provokatör yapmışlar beni. Hiç yakışmadı gazetecilik böyle ise bu gazetecilik değil. Çok üzüldüm bu duruma oysa ben onları korumak için aracılık yaptım çaba gösterdim onlar benim için nasıl başlık atarak böyle bir haber yaptılar. Hiç yakışık olmadı.” dedi.

Olayı haberleştiren gazeteciler ise Başkan Mehmet Uzun’un kendilerini engellemeye çalıştığını ileri sürerek, “Provokatörlük yaptı, ya halk galeyana gelip bize saldırsaydı ne olurdu?“ diyerek, Başkan Uzun’a suçlama getirmişlerdi.

Kaynak: Halk Sesi.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

256663


Tasarım:DtGaNi