Yayın Tarihi:07 12 2019 20:36(1289)

1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

Ülkemiz başta depremler olmak üzere sel, toprak kayması, çığ düşmesi gibi doğal afetlere sıkça maruz kalmaktadır. Doğal afetlerin yanı sıra endüstriyel kazalar ve kitlesel olaylar ile acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması öncelikli hedeflerimizdendir. Acil sağlık hizmetleri, vatandaşlarımıza herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde, günün 24 saati ücretsiz olarak verilmektedir.

Bu bağlamda, ülkemizde 112 Ambulans sisteminin 25. kuruluş yılı olması nedeniyle 2014 yılından beri kutlanmakta olan “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” kapsamında 112 Acil sağlık sisteminin önemini vurgulamak, çalışan personelin moral ve motivasyonunu artırmak ve “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında ilimizde farkındalık etkinlikleri düzenlenmiştir. Etkinlikler kapsamında ilk ve ortaokullarda iki kategoride olmak üzere ödüllü resim yarışması, Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları arasında fotoğraf yarışması ve ambulans sürücüleri arasında ASTE All-Star (Ambulans Sürüş Teknikleri) yarışmaları düzenlenmiştir. Ayrıca Hükümet Konağı önünde açık alan aktiviteleri yapılmış, 112 ve Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarından oluşturulan ekipler ile taksi ve dolmuş durakları, şoförler odası ve kamu kurumları ziyaret edilmiştir. Vatandaşların dikkatini çekmek ve 112 Çağrı Merkezine düşen gereksiz aramaları önlemek adına toplu taşıma araçlarına, vatandaşların sıkça uğradığı alanlara ve dolmuş duraklarına bilgilendirme afişleri, billboardlar ve pankartlar asılmıştır. Hafta boyunca yerel radyoda konu ile ilgili kamu spotlarının yayınlanması sağlanmıştır.

6 Aralık tarihinde Vali Yrd. Dr. Murat Girgin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sağlık Müdürlüğü ve Mili Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Okul Müdürleri, öğrenci velileri ve sağlık çalışanlarının katılımıyla Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapanış toplantısı ve resim sergisi düzenlenmiştir. Söz konusu toplantıda haftanın anlam ve önemine vurguda bulunan konuşmalar ve sunumlar yapılmış ve hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenler sağlık çalışanı ve öğrencilere ödülleri takdim edilmiştir.

Dr Mehmet Erşan
İl Sağlık Müdürü

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: sağlık memuru recep zengi ... 09 12 2019 18:40
1-7 aralık 112 acil sağlık hizmetleri haftasını kutluyorum canla başla 24 saat aralıksız yaz kış görev yapan tüm 112 acil personeli meslektaşlarıma başarılar dilerim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

265660


Tasarım:DtGaNi