Yayın Tarihi:11 02 2020 20:02(1677)

Sinop’ta Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Açıldı

Sinop Belediye Başkanlığı’nca organize edilen, “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri 105. Yıl Etkinlikleri Müzesi”, törenle vatandaşların ziyaretine açıldı.

Sinop İl Kültür Müdürlüğü sergi salonunda düzenlenen açılış törenine Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin, Sinop Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, Sinop Jandarma Komutanı Jan.Kd.Alb. Hakan Başakçı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve diğer kurum müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Açılış töreninde çeşitli açıklamalarda bulunan, Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Sinop halkıyla ilk kez buluşacak olan müzenin, Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla da buluştuğunu belirterek daha sonra şunları söyledi:

“Bu müzenin açılışındaki amaç Çanakkale’ye gidemeyen, oraları görme imkanı olmayan özellik öğrencilere Çanakkale ruhunu vermek, onlara Çanakkale’yi anlatmak. Bu sene yaklaşık 10. yılımız oldu.  Bir tek bazı şartlardan dolayı Doğu Anadolu Bölgesi’ne gidememiştik, oraya da gittik. Van’dan, Hakkari’sine, Çukurca’sından Şemdinli’sine kadar bu müzeyi taşıdık. Dolayısıyla 10 senedir Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmış olduk. Sinop’a bir türlü kısmet olmadı. Samsun’a kadar geldik. Samsun’da bu müzeyi üç dört defa açtık. Sinop’a da bugüne nasipmiş. Müzede bin parça malzeme bulunuyor. Bunların hepsi orijinal. Hepsi Çanakkale savaşından kalan görseller. Tam bir karma müze oluşturduk“ dedi.

Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan,”Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri 105. Yıl Etkinlikleri Müzesi”nin, 10 gün boyunca Sinop halkının ziyaretine açık tutulacağını söyledi.

Haber: Hikmet Kurada

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

308866


Tasarım:DtGaNi