Yayın Tarihi:12 02 2020 22:40(3079)

Boyabat'ta Donmak Üzereyken Bulunan Şahin Kurtarıldı

Boyabat Gökçeağaç Sakızı mevkinde yol kenarında donmak üzereyken bulunan şahin, veteriner hekim Uğur Tosun tarafından kontrol altına alındı.

Boyabat Gökçeağaç Sakızı köyü mevkinde karayolunda araçları ile Boyabat istikametine seyir halinde olan vatandaşlar tarafından yol kenarında yerde yatan şahini fark ettiler. Karlar içerisinde olan kımıldamadan yatan ancak herhangi bir yarası olmadığı anlaşılan şahin aç ve donmak üzere olduğunu fark eden vatandaşlar, şahini hemen araçlarına alarak donmamasını sağladılar. Aç ve donmak üzere olan şahini araçlarına alıp Boyabat'a getiren vatandaşlar hemen işin uzmanı veteriner hekime teslim ederek şahini ölmekten kurtardılar.

Veteriner hekim Uğur Tosun donmak üzere olan yaralı şahine gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra aç ve bitkin halde duran şahinin karnını doyurarak toparlanmasını sağladı. Aldığı gıdalar üzerine kendine gelen şahin kameralarımıza poz verdi.

Veteriner hekim Uğur Tosun; "Yağan kar nedeni ile yaban hayvanlarımız yiyecek sıkıntısı çekebiliyor. Mümkün olduğu kadar sokak ve yaban hayvanları için doğaya yiyecekler bırakmak gerekir. Yaban hayvanlarımız doğamızın bir dengesidir. Onlara her zaman sahip çıkmalıyız." dedi.

Şahinin bakımı sonrası Sinop Milli Parklara teslim edilerek, yeniden doğal yaşama dönmesi sağlanacak.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

320685


Tasarım:DtGaNi