Yayın Tarihi:20 12 2008 04:00(1117)

 

Avcılar sınavda terledi

 

Boyabat Halk Eğitim Müdürlüğü ile Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü işbirliği ile açılan “Avcı Eğitim Kursu” bu akşam (19 Ara. 08 Cuma) yapılan sınav ile bitti.

 

 

 

 

Boyabat Kara Avcıları Kulübü’nde açılan kurs 15–19 Aralık 08 tarihleri arasında tamamlandı. 35 avcının katıldığı kursta Ekoloji ve Çevre Bilgisi, Av Silahları, Avda kullanılan köpekler ve yırtıcı hayvanlar, Sağlık Bilgisi, Avcılığın Tarihi, Felsefesi ve Özü, Avcılıkta Ahlakî Değerler, Yurdumuzda Av Hayvanları ile Avcılık Mevzuatı konularında bilgiler verildi.

 

 

 

 

Sınavda başarılı olanlara sertifikaları daha sonra düzenlenerek Halk Eğitim Müdürlüğünce verilecek. Bu sertifikalar avcı ruhsatı için esas teşkil edeceği için önem taşıyor. Bu sertifikayı alamayanlar av ruhsatı da alamayacaklar.

 

 

 

 

Bu konuda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Sungur bize “Çevre ve Orman Bakanlığı olarak avcılığın tamamen yasal hale getirmeye çalışıyoruz. Bu gün bu kursta başarılı olanlar sertifikalarını alacaklar. Bu sertifikalarla bize müracaat ettiklerinde ruhsatlarını alarak izinli ve düzenli bir avcı olacaklar. Avcılık eline tüfeğini alanların yapacağı bir şey değildir. Bunun kuralları olmalıdır.

 

 

 

 

Av hayvanlarımız ülkemizin doğal bir servetidir. Bu serveti heba etmemeli ve geliştirmeliyiz. Biliyorsunuz bu yöreye İtalya’dan, İspanya’dan avcılar geliyor. Bu avcılar dişi hayvanı vurmuyorlar. Genç, kuvvetli hayvanı vurmuyorlar. Ancak yaşlı ve üreme kabiliyeti azalmış olan hayvanı vuruyorlar. Biz de insanlarımızı bu yönde eğitmeliyiz.

 

 

 

 

Türkiye av hayvanlarını en yüksek fiyatla avlattıran bir ülkedir. Bir yabancı avcı bek avında iki domuz için yaklaşık 1200 YTL bir para öder. Türkiye av turizmi yönünden çok bakir bir ülkedir. Eğer avcılarımız ve avcı kulüpleri konuya sahip çıkarlarsa ülke olarak avcılıktan önemli gelirler elde edebiliriz” açıklamalarını yaptı.

 

 

 


 

Facebook'ta Paylaş
14. Yorum: M.Hakan BAŞAR 29 12 2008 05:47
Av ve yaban hayatınının sürdürülebilirliği açısından eğitimin önemi büyüktür..İnsanın kendini doğada rahabilite ettiği nadir sporlardan biri olarak görürüm avcılığı ve balıkçılığı...Avcı ahlaklı ve korumacı olmak zorundadır değerlerimize sahip çıkalım endemik ve koruma altında bulunan türlere namlu doğrultmayalım.Kursa katılan hemşerilerimivede de D.K.M.P. Müdürlüğü yetkililerini kutlarım....Saygılar selamlar....

13. Yorum: AVCILAR KULUBÜ HAKAN ALEM ... 24 12 2008 20:03
Salih bey ile cengiz bey olmasaydı kimse kazanamazdı sınavı.bu sınavlar
Büyükşehirlerde ehliyet sınavlarından daha ağır bir şekilde.ama o arkdaşların sayesine boyabat vatandaşlarımızın bu sınavda başarılı olmalarının tek nedeni cengiz ve salih beylerdir.onlara teşekkür etmeyi unutmayalım.

Sınava giren arkdaşlarımın avcılık belgeleri hayırlı olsun rast gele...
istanbuldan hakan alemdar

12. Yorum: Avcılar 23 12 2008 19:44
Evet bende Ömer Çelen ağabeyi görememekten yakınıyorum.Kendisinin ne kadar iyi bir avcı olduğunu bildiğimiz için bu tip fotoğraf karelerinde görememekten üzüntü duyuyoruz. Boyabat Ahmet

11. Yorum: emre tüysüz 23 12 2008 01:31
bütün boyabatlı avcı hemserilerime helal olsun arkdaslar en iyisi ruh satlı avlav mak ve en iyisi bu ama sizden rica ediyorum hic kimseye gece avı yaptır mayalım bu bog cacılar ne tav şan bırak mış ne keklik kırk yılın bası geldik memeleketimize corum daki hosgörle bir sey bulamadık ve av yaptıktan sonraki attıgımız boş kovanları toplamanızı ve konakladıgımız yerleri temiz tutalım lüt fen bektas barajının kenarları boş kovandan gecılmiyor şimdiden her keze basarılar ve gerektiginden fazla av avlamıyalım lut fen bugunun yarınıda var şimdiden teşekkür ederim herkeze ras gele

10. Yorum: AVCI dostu 22 12 2008 23:58
Gözlerimiz, Boyabat Avcılar Kulübüne çok uzun yıllar hizmet veren Ömer Çelen'i aradı. Tabiiki diğer eski Başkanlarımızıda saygıyla anıyoruz. Bütün avcılara hayırlı olsun Rastgele diyoruz.

9. Yorum: YoRuMM 22 12 2008 17:04
Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz... Boyabat Gazetesi/Editör (Büyük Harf)

8. Yorum: isim yok 20 12 2008 21:09
ya bunlar kopya çekerler birbirinden aaaaaaaaaaaaaaa tongue smile

7. Yorum: tweety 20 12 2008 17:30
böyle sınava can kurban.kafa kafaya verip :)güzel valla

6. Yorum: ibrahim 20 12 2008 17:02
sınav çok güzel geçti.kopyalar havada uçuştu.salih abeyde çok sitresliydi..ama resimler çok kalitesiz çıkmış.bizim resimlerimiz koyulmamış.sınava giren arkdaşlar inşallah sınavı başarıyla kazanırsınız.başarılar

5. Yorum: avcı 20 12 2008 16:52
bunların yarısı avcı değil ilker ne anlar avcılıktan

4. Yorum: mustafa 20 12 2008 10:41
arkadaşlara ileriki hayatlarında başarılar...umarım kurallara uygun bir şekilde hareket ederler...bilinçsiz bir şekilde yapılan avlanmalardan dolayı bir çok hayvan türü tehlike altında...sonraki nesillere yaşanacak bir dünya bırakabilmek dileğiyle....

3. Yorum: eski dost 20 12 2008 07:54
vay be Allah avcılarımızakolaylık versin hem avlanacaksın attığıını vuracaksın hem de sınava gireceksin bir an önce avcılarımızın bu maduriyeti giderilmelidir.

2. Yorum: ramazan 20 12 2008 07:45
arkadaşlar bu sınav formalitimi yoksa yemi yoktu kulüpte arkadaşlarımın alayı avcı olmuş be yakışır hepsine ilker çörtü ve kagan erdi kopya çekmişler heralde arkadaşlar yasak avlanma yapmayın sakın hepinize başarılar RAMAZAN KAYA

1. Yorum: BOYABAT AŞIĞI 20 12 2008 06:19
dr. cegizhan EMRE VE davut USLUBAŞ başta olmak üzere tüm avcılarımıza av teskeresinin hayırlı uğurlu olması dileğiyle rastgele


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

260887


Tasarım:DtGaNi