Yayın Tarihi:25 12 2008 00:20(1813)

 

Halk Eğitimin “Nostalji Müzesi” projesine Belediye de destek verdi

 

Boyabat Halk Eğitim Merkezi çalışanları Grundtvig Projesi bağlamında yapmış oldukları Nostalji Müzesi çalışmasını Boyabat Belediye başkanı Mehmet Ermiş ile paylaştılar. Nostalji Müzesi adlı projenin uygulanmasında Belediye başkanı Mehmet Ermiş Halk Eğitim çalışanlarına Tarihi Boyabat Evini müze olarak kullanma iznini vererek büyük bir destek verdi.

 

 

 

 

Boyabat’ımıza böyle bir çalışmanın büyük değer katacağı ve bu çalışmanın bu alanda yapılacak olan diğer çalışmalara öncülük edeceği fikrinde bileşildi.

Ayrıca Nostalji Müzesinde sergilenecek olan ürünleri temin etme aşamasında Halk Eğitim Merkezi ile beraber hareket edebileceğini sözünü veren Boyabat Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ermiş tüm Boyabat halkını da projeye destek vermeye davet etti.

Projeye Boyabat halkının yoğun bir ilgi gösterdiğini açıklayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail ŞAHİN projenin ulusal anlamda da ortak aradığını, İspanya, İtalya, İngiltere, Estonya ve Ukrayna gibi ülkelerin proje ile ilgili dokümanları incelediğini, ortak bulunması halinde projenin önünün tam anlamı ile açılacağını ve Boyabat’ımıza bir müze kurulmasında öncülük edebileceklerini söyledi.

 

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: cello 26 12 2008 05:33
sayın BAŞKAN BU MİLLET SENDEN DAHA NE İSTİYOR BU KADAR ÇALIŞMAN BU KADAR BECERİN VARKEN ANLIYAMIYORUM BU MİLLETE OMZUNA ELİNİ VURMAN NE KAZANDIRIYOR BİLMİYORUM MİLLETE YARANMAK İÇİN BOYABATIN MALINI MÜLKÜNÜ DİYERLERİGİBİ SATMANMILAZIM ALDIRMA BAŞKAN DEMEKKİ SEN ALDIGIN İÇİN BAZI RANT GURUBU RAHATSIZ OLUYORLAR DURMAK YOK YOLA DEVAM SENİNLE MİLLET BİLİYOR SENİNLE BİR DÖNEM DAHA GÜZEL GÜNLERE GİTMEYİ SAYIN BAŞKAN BAŞARILAR DİLİYORUM,

7. Yorum: KAHİN 25 12 2008 01:22
Sayın editör yorumlarda bir sıkıntımı var sizayetci sayısındamı bir azalma var seri ilan sayfası ile ilgili bir çalışma yapılırsa siteye talet artar bence... KAHİN

6. Yorum: kıymeti biliniyor 25 12 2008 05:39
bravo başkan. senin değerini boyabatta biliyor. sinop ta biliyor. Ankara da biliyor.geçtiğimiz pazar günü de akparti genel merkezi size sinopta partililerine ve diğer belediye başkanlarına eğitim verdittirdi.herkes kıymetini biliyor.

5. Yorum: KAHİN 25 12 2008 01:20
Boyabat Halk Eğitim Merkezi Yetkililerine özveri ve gayretlerinden dolayı teşekür ederim...KAHİN

4. Yorum: KAHİN 25 12 2008 01:07
Sayın boyabat gazetesi editörünün dikkatine bir kaç haberde (kahin) rumuzu ile benim adıma yorum yazan bir arakadaş var bu konuda yardımlarınız rica ediyorum en son kaya mezarı haberine yorum yazmış küçük harfle kahin yazıyor Bu konuda kalıcı üyelik nasıl yapa biliriz çünkü burada insanlara direk olarak iftira atmaya kimsenin hakı yol aylin rumuzlu arkadaş ta haklı olarak tepki göstermiş fakat ben büyük harfle KAHİN yaarım bu konuda yardım ederseniz sevinirim
BİZLER BURADA KENDİ ADIMIZA BİR İSTEKTE BULUNMUYOR KİMSEYİ ZOR DURUMDA BIKRAKMAK GİBİ DE BİR NİYETİMİZ YOK TEK BİR AMACIMIZ VAR ODA BOYABATIMIZ HAKETTİGİ PROJELERE KAVUŞSUN BOYABATLILAR BUNU HAKEDİYOR.
bu konuda defalarca yazdık
BOYABAT MÜZESİ
ORTA ÇARŞI
BOYABAT BİR SİNEMA ŞARTTIR
VE SON OLARAKTA BOYABAT KALESİNDE KAZILARIN NEDEN DURDUGU İLE BİR SORU SORDUK KISACASI BURADA AKLIMIZ ERDİGİNCE DİLİMİZ DÖNDÜGÜNCE PAYLAŞTIK NE BİR PARTİ NE BİR ADAYA HİZMET EDEN İNSANLAR DEGİLİZ BİZLER BOYABAT İÇİN NELER YAPA BİLİRİZ BUNUN ÜZERİNDE KENDİMİZCE PROJELER ÜRETTİK BURADA BOYABATLILAR LA PAYLAŞTIK BUNUN KİMSEYE BİR ZARARI OLMAZ BOYABATA FAYDASI VE KATKISI OLUR SUNDUGUMUZ PROJELERİN YAPILMASI SONUCUNDA KİMSENDNE BİR AFFERİNDE BEKLEMEDİK BOYABATA HERŞEYİN GÜZLEİ LAYIKTIR VE BOYABATLI BUNLARI HAKEİYOR SAYGI VE SEVGİLERİMLE KAHİN...

3. Yorum: bdbd 25 12 2008 00:55
Daha yapilacak coook is var Boyabatta,mesala:cevre yolu,carsinin icinden gecen o yolunda pazaryokusundan yüksek okulun oldugu yere kadar 4 serit yapilmasi,köprü basi 4 yol arasina park saatleri konmasi,yol 4 seritli olursa 1 seridin park yapmak isteyenlere ayrilarak belediyeye gelir saglanmasi vs.
Hadi hayirli isler.

2. Yorum: KAHİN 25 12 2008 00:55
BOYABAT’IN Müzesi Olacak
KAHİN rumuzlu Boyabatlı bir vatandaş Boyabat ın kültürel zenginliklerini açığa çıkartmak için başlattığı ve BOYABAT MÜZESİ adını verdigi projeyi desteklediği "boyabat İçesinde de Müze" adlı projedesinde ilk adımın atılması için . Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlügüne be Boyabat belediyesine Boyabat gazetesine defalarca gerek yazılı gerek sözlü mail ve faks yolu ile ulaşmaya çalıştı.
KAHİN in yürüttüğü ve Boyabat gazetesinin de destek verdiği “Boyabat a Müze Çalışması” projesi temsilcilerinin bu güne kadar yerel yönetim ile yaptığı ve yapmak istedigi görüşmeden olumlu sonuç çıkmamıştır proje desteklenmemiştir.

“Böyle bir çalışmada yer sorununun en önemli sorunu teşkil ettiği tarafımıza bildirildi. Fakat heyetimizin daha önceden müze için tasarlanılan mekânların tespit edilmiş olması çalışmayı kolaylaştırdı. Boyabat ta eski konaklardan birinin yada ikisinin müze olarak tahsis edilmesi ve uygunluğunun incelenmesi konusunda girişimler başlatıla bilir.”

“Müzelerin katkısı ortadayken, Boyabat gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu kentte müze olmaması, Boyabat lı insanlar olarak bizim bu konuda sorumluluk duymamızı ve çalışma başlatmamızı sağladı. Müzeyle birlikte bu topraklarda yaşamış uygarlıkların ortak değerleri ve kültürleri gelecek kuşaklara aktarılmış olacak.
"Ekonomik olarak yoksul ama kültürel olarak zengin olan Boyabat bu müzeyle birlikte hem ekonomisine katkı sağlayacak hem de kültürel mirasını koruyacaktır. Boyabat ta varlıklarını sürdürmüş olan uygarlıkların zengin kültürel miraslarının gün ışığına çıkartılması ve sergilenmesi ülkemizin de kültür zenginliklerini açığa çıkarması bakımından büyük önem taşıyor."

1. Yorum: KAHİN 25 12 2008 00:53
MUZE konusunda yapılan ufakta olsa bir adım fakat istedigimiz boyabt tarih müzesi daha öncede defalarca yazdık


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

305204


Tasarım:DtGaNi