Yayın Tarihi:26 12 2008 00:55(1833)

 

Boyabat'ın çevresini kar kapladı

 

Daha önce yağan yılın ilk karı sadece dağların yüksek kısımlarında tutunabilirken, bu defa kar yamaçlardan aşağıya inmeye başladı.

Boyabat’ta birkaç haftadan beri havalar sürekli olarak kapalı gidiyordu. 25 Aralık 08 Perşembe sabahı yataklarından kalkanları güneşli bir hava karşıladı. Sonra da karşı dağların karla kaplı olduğunu gördüler. Ancak havalar yeniden değişti ve akşamüzeri yeniden bulutlandı.

 

 

 

 

Boyabat’ın alçak kesimlerinin denizden yüksekliği 300-350 metre arasında olduğundan hem az kar alır ve hem de kar yerde az kalır. Bu nedenle başka memleketlerde üzüntü sebebi olan kar yağışı Boyabat’ta sevinçle karşılanır.

 

 

 

 

Birkaç yıldır yöremiz yıllık olarak alması gereken yağışın ancak %40’ı kadar yağış alıyor. Bu nedenle Kolaz Çayı yılın büyük bir bölümünde kuruyor. Aralık ayının sonuna gelinmiş olmasına karşın hala Kolaz Çayı’na su gelmedi. Geçmişte bazen yer yer kuruyan Gökırmak bile artık her yıl birkaç ay suya hasret kalıyor. Akarsularımızdaki bu durumun kar yağışının azlığına bağlanıyor.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: boyabatlı 30 12 2008 22:42
smileçok güzelinşallah hep yagar

2. Yorum: esra 27 12 2008 05:32
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaşşşş
şşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşaaa
aaaaaasssssssssssssssssss
ssssııııııııııııııııııııı
ıııııııııııııınnnnnnnnnnn
nnnnnnnnn

1. Yorum: birbilen 26 12 2008 01:18
yağışlar azlırken orman yüzölçümüde artmakta ama malesef iğne yapraklı ağaçlar özelliklede çam ekildiğinden 12 ay boyunca suyu emmekte, eskiden tarla olarak ekilen yerleri çam bastı , ortan orman yüzölçümüde suyun emilme oranını arttırdığından böyle kurak geçer bakınız , muğla civarına her tarafı çam ormanı ama kurak ,bakınız doğu karedenize geniş yapraklı ağaçlardan oluşan ormanları var ve her tarafta akarsu bolluğu var, ben böyle yorumluyorum , ne kdar ağaç sayısı özelliklede çam artarsa suda okadar azalır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

332252


Tasarım:DtGaNi