Yayın Tarihi:27 12 2008 04:12(1948)

Engin Altay'dan soru önergeleri

Engin Altay Halk Eğitim Merkezlerinde açılan ÖSS SBS Kurslarının kapatılmasını ve tarımsal amaçlı köy kooperatfilerine yönelik ayrımcılıkları TBMM gündemine taşıdı.

25.12.2008

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY
  Sinop Milletvekili

Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünüzün18 Aralık 2008 tarih ve 7306 sayılı yazısında “ Özel öğretim kurumları olan yerleşim birimlerinde açılan kurslar, alınan şikayet ve duyumlar nedeniyle eleştirilmiş ve Halk Eğitim Merkezlerinin Türkçe, Matematik gibi derslerde kurslar açamayacağı ilgili genelgelere dayandırılarak 31.12.2008 tarihine kadar kapatılması emredilmiştir”. Aynı yazıda ÖSS ve kolejlere hazırlık, bursluluk ve yatılılık kurslarının da özel öğretim kurumlarının olmadığı yerlerde genel müdürlüğün izni ile açılabileceği ve öğrencilerden ekonomik durumunu belgelendirmeleri istenmektedir.

Döneminizde özel dershane sayısı ( 20007-2008 verileri itibariyle ) 6 yılda 2 122'den 4 031”e, öğrenci sayısı 606 522'den 1 122 861'e ulaşmıştır.

     
  1. Halk Eğitim Müdürlükleri Türk eğitim sisteminin en örgütlü ve en donanımlı eğitim kurumlarıdır. Bütün il ve ilçelerimizde örgütlü bu kurumların, çok düşük ücretlerle yoksul kesimlere yönelik kurslar açması sizi rahatsız mı etmiştir?
  2.  
  3. Dönemizde çok sayıda açılan özel dershaneler, öğrenci yetersizliği nedeniyle bakanlığınıza bu kursların kapatılması yönünde bir telkinleri olmuş mudur? Yazıda ifade edildiği şekliyle “duyumlara göre” böyle bir karar almak rasyonel midir?
  4.  
  5. İlköğretim ve lise çağındaki çocukların ekonomik olarak dershaneye gidecek güçlerinin olmadığını, yoksul olduklarını belgeleyerek genel müdürlüğünüzün izniyle açılabilecek kurslara başvurmasının psikolojik boyutunu düşündünüz mü?
  6.  
  7. Eğitim-öğretim yılı başından bugüne kadar kaç Halk Eğitim Merkezinde kurs açılmıştır? Açılan kursların dal ve branşlara göre isimleri nelerdir? Bu kurslardan kaç öğrenci yararlanmaktadır? Kursların kapatılması sonucu mağdur olacak bu öğrencilere yönelik bir çalışmanız var mıdır?

25.12.2008

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY
Sinop Milletvekili

6136 sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkındaki kanun ve buna dayalı 21.3.1991/91–1779 tarih sayılı yönetmelik çerçevesinde, silah taşıma ruhsatı verilecek kişilerin görev vasıf ve nitelikleri tanzim edilmiştir. Yönetmeliğin 9. maddesinin ( h ) ve ( t ) fıkralarında kooperatiflerle ilgili de düzenleme yapılmıştır. Ancak yönetmelikte belirtilen kooperatiflerle eşdeğer olan tarımsal amaçlı köy kalkındırma kooperatifleri birlikleri yönetmeliğe açıkça yazılmamıştır.

Yönetmeliğin açık hükmüne rağmen tarımsal amaçlı köy kalkındırma kooperatifleri, birlik başkanları ve yöneticilerinden çok sayıda şikâyet alınmaktadır.

     
  1. Tarımsal amaçlı köy kalkındırma kooperatifleri birlik başkan ve yöneticileri hem çalıştıkları bölge koşulları itibariyle hem de yaptıkları işe dayalı, üyelerine ait yüksek miktarlarda nakit parayı bankadan çekip köy ve ilçelerdeki birim kooperatiflere naklederken büyük riskler taşımaktadırlar. Yönetmelikte açıkça tarımsal amaçlı köy kalkındırma kooperatifi isminin yazılmasına yönelik bir değişiklik yapmayı düşünür müsünüz?
  2.  
  3. Valiliklere göndereceğiniz bir genelgeyle 1163 sayılı Kooperatifler kanunu hükümlerine göre kırsal alanda faaliyet gösteren ORKOOP, KÖYKOOP, ÇAYKOOP, SÜRKOOP, TÜSKOOP, HAYKOOP vb kooperatiflerinin birim başkanları, birlik başkan ve yöneticileri ile merkez birliği genel başkan ve genel merkez yöneticilerinin bu kapsama dâhil ederek bir haksızlığın giderilmesini sağlayacak mısınız?
Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: f 28 12 2008 18:36
BOYABAT - www BOYABAT com tr boyabat sitesi, sinop boyabat ...bu site kiminse tarafsız yayın yapsın bir ay önce anket yaptı hasan kara birinci gidiyordu site bakıma girdi diyor anketler siliniyor tekrar açıldı tekrar anket yaptılar gine hasan kara birinci 10 gün sonra gine site bakıma girdi arkadaş bu site yük kamyonumu boyna bakıma giriyor şimdi gine açıdı başka anket yayınladılar günde belki 50 kere boyabat gazetesine giriyorum hiç bakıma girmiyor

3. Yorum: Gözcü 28 12 2008 05:57
Kendinizce birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz.Teşekkürle
r saıyın vekilim.Sizde olmasanız sorunlarla ilgilenen birini göremeyeceğiz.

2. Yorum: sonuç 27 12 2008 19:13
İyi de sonuçları neden verilmiyor. soru önergelerinin cevaplarını da gazetede görmek isteriz

1. Yorum: sonuç 27 12 2008 19:13
İyi de sonuçları neden verilmiyor. soru önergelerinin cevaplarını da gazetede görmek isteriz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

247060


Tasarım:DtGaNi