Yayın Tarihi:09 03 2009 20:52(1450)

9. Hafta Sinop 1. Amatör lig değerlendirmesi

Sinop Derbisi Özel İdarespor’un,

Gerze Esnafspor, Çeltikspor sportmence,

Helaldı taç giymek için son haftayı bekliyor.

Bitime 1 hafta kala ligimizde harika maçlar izledik. Sinop şehir stadında oynanan maçta, Özel İdarespor harika bir oyundan sonra Sinopspor’u 4-1 yenerek şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. Gerze şehir stadında Boyabat Çeltikspor Gerze Esnafspor’u 3-1 yendi. Türkeli’nde oynanan haftanın son maçında, Helaldıspor 4-0 galip gelerek, şampiyonluk turu için son haftayı beklemeye başladı. Önümüzdeki hafta Türkeli’nde oynanacak, Helaldıspor, Sinopspor maçında evsahidi ekip galip gelirse şampiyon olacak. Aksi bir sonuçta, Özel İdarespor, Gerze Esnafspor karşısında alacağı galibiyetle şampiyonluk turu atacak. Kısaca puan durumu ve haftanın maçlarına bir göz atalım.

TAKIMLAR

O G M B A Y Av. P
1  HELALDISPOR 9 6 1 2 26 12 14 20
2  ÖZEL İDARESPOR 9 6 2 1 33 12 21 19
3  SİNOPSPOR 9 5 3 1 18 13 5 16
4  B. ÇELTİKSPOR 9 5 4 - 21 25 -4 15
5  GERZE ESNAFSPOR 9 3 6 - 17 20 -3 6
6  TÜRKELİSPOR 9 - 9 - 6 39 -33 -3

 Puan durumu http://www.sinopaskf.com/ sitesinden alınmıştır.

 

TÜRKELİSPOR-HELALDISPOR MAÇI:

 

Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan  Helaldıspor ve taraftarı, Türkelispor maçında mükemmel bir gün yaşadılar. İzleyeciler,  Türkeli şehir stadındaki maçta, futbol ve coşku olarak tarihi günlerden birini yaşadı.

 

 

Maça çok hızlı başlayan Helaldıspor, rakip sahada büyük bir baskı kurdu. Orta sahada Aşkın Hoca ve Seyit ile kanatları kullanan Helaldıspor 5. dakikada Lütfi’nin golü ile 1 – 0 öne geçti. Atakları devam ettiren Helaldıspor 15. dakikada gölcü oyuncusu Duran’ın golü ile 2 – 0 öne geçti. Helaldıspor bu dakikadan sonra oyunu kontrollü tuttu. İkinci yarıda 65. dakikada ara pası ile kaleci ile karşı karşıya olduğu pozisyonda Seyit çok soğukkanlı şekilde durumu 3 – 0 yapan golü attı. 70. dakikada Lütfi çalışkanlığının ürünü olarak kendisinin 2. takımının 4. golünü attı ve maç da bu sonuçla 4 – 0 Helaldıspor’un lehine bitti. Helaldıspor bu sonuçla 15 Mart Pazar günü Sinopspor maçını beklemeye başladı.

SİNOPSPOR-ÖZEL İDARESPOR MAÇI:

Sinop şehir stadında güzel bir havada oynanan maça seyirci ilgisi beklenenden azdı. Ama kadın seyircilerinde tribünlerdeki yerini alması Sinop futbolu açısından sevindiriciydi. Maç öncesi  son maçına çıkan Hakem Ulvi Kayacan’a hizmetlerinden ötürü plaket verildi. İki takım için şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıma  maçı Sinopspor’un vuruşuyla başladı.

 

2.dakikada Halis’in serbest vuruştan ceza sahasına yolladığı top karambol yarattı. Oluşan karambolda topa dokunan Ataman takımını 1-0 öne geçirdi. Bu pozisyonda sakatlanan Sinopspor kalecisi Mustafa oyuna devam edemedi ve kaleci değişikliğine gidildi. Sakatlanan Mustafa yerini Ufuk’a bıraktı.

 

8. dakikada Sinopspor bir serbest vuruş kullandı. Vuruş kaleciden döndü, dönen topa defans müdahale edemeyince Tunahan meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-1

9. dakikada bir hava topu mücadelesinde Özel İdarespor’dan İsmail ile Sinopspor’dan Orhan çarpıştılar. Çarpışma sonucu Orhan ayağa kalktı ama İsmail sakatlandı. Ne yazık ki ambulans olmadığından uzun süre ambulans gelmesi beklendi. Uzun bir bekleyişten sonra ambulans geldi ve İsmail hastaneye kaldırıldı. Sakatlanan İsmail’in yerine Ferhat oyuna girdi.

21. dakikada Berat’ın kullandığı serbest vuruşta, dönen topu iyi takip eden Samet golünü attı ama hakem golü ofsayt gerekçesiyle vermedi.

 

29. dakikada Halis sağ kanatta aldığı topta, rakibini harika bir hareketle geçti. Topu sağ çaprazda, 20 metreden düzgün bir vuruşla ağlara yolladı. Bu güzel golle Özel İdarespor durumu 2-1  yaptı.

34. dakikada Sinopspor’da Serkan çıktı yerine Hakan girdi.

38. dakikada Özel İdarespor’dan Halis düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.

40. dakika  içerisinde  iki takım mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı.

42. dakikada sol kanattan Halis’in harika vuruşunda, Özcan’ın müdahalesi yeterli olmayınca top ağlara gitti. Halis Özel İdarespor’u 3-1 öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmayınca  Özel İdarespor’un 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Özel İdarespor’un vuruşuyla başlayan 2. yarıda, Özel İdarespor kalecisi Yılmaz yerini Süleyman’a bıraktı.

50. dakikada Özel İdarespor’lu Erkut’un 30 metreden nefis şutu az farkla auta gitti.

55.dakikada Sinopspor’lu Mesut’un Kenan’a sert müdahalesi sonucu ortalık geçici bir süre gerginleşti. Mesut’un müdahalesiyle sakatlanan Kenan’ın yerine Sinan girdi. Kenan’da uzun bir bekleyişten sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

65. dakikada Özel İdarespor’dan Berat sarı kart gördü.

70. dakikada Erdinç’in nefis pasıyla topla buluşan Halis harika bir vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlara yolladı. Kendinin 3. takımının 4. golünü atan Halis Özel İdarespor’u 4-1 öne geçirdi.

71. dakikada Sinopspor mutlak bir gol pozisyondan yararlanamadı.

73. dakikada Özel İdarespor’lu Uğur’un ortasında Erdinç’in kafası üst direkte patladı. Dönen topu vuran Halis’in şutu direğin üzerinden  dışarı çıktı.

75. dakikada Özel İdarespor’lu Uğur sakatlandı. Uğur’da ambulansla hastaneye kaldırıldı. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Özel İdarespor 15 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

85. dakikada Sinopspor’lu Mert’in taşıyıp vurduğu top kalecide kaldı.

Maçta başka gol olmayınca Özel İdarespor 4-1 kazanarak, şampiyonluk şansını son haftaya taşımayı başardı.

Haftalardır yazmamıza rağmen bir türlü maçlara ambulans getirtmeyen yetkililer bu haftaki sakatlıklarda sınıfta kaldı. Kenarda terli terli ambulans bekleyen sakatlanmış futbolcuların görüntüsü hoş değildi. Daha büyük sakatlıkların yaşanmaması şansımızdı.  Dileriz yetkililer bundan sonraki maçlar için bu sorunun çözümüne yönelik adımlar atarlar. Statlarımızdaki bu çağ dışı görüntüler, sporseverleri ve futbolcuları üzmektedir.

 

GERZE ESNAFSPOR- BOYABAT ÇELTİKSPOR MAÇI:

Sabah yağan yağmur ve seçim çalışmaları nedeniyle seyirci ilgisinin fazla olmadığı maç centilmenlik içinde geçti. Maça hızlı başlayan Çeltikspor 30. dakikada Süleyman, 37. dakikada Mehmet’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda 65. dakikada Çeltikspor’dan  Eray’ın golüne 68. dakika Gerze Esnafspor’dan Ayhan karşılık verdi. Maçta başka gol olmadı ve Maç 3-1 Çeltikspor’un galibiyetiyle sona erdi. Maçtan sonra Gerze Esnafspor yönetimi Çeltikspor’a Otel Ermiş’te yemek verdi. Maç öncesi ve maç sonrası centilmenlik içinde davranan her iki takımı da kutluyoruz.

Sabri APAYDIN

sabriapaydin@boyabatgazetesi.com

02-HELALDI.jpgderbi_(10).jpgderbi_(9).jpgderbi_(7).jpgderbi_(6).jpgderbi_(5).jpgderbi_(4).jpg

 

sinop_derbi.jpgsinop_derbi_(1).jpgsinop_derbi_(2).jpgsinop_derbi_(3).jpgsinop_derbi_(5).jpgsinop_derbi_(6).jpgsinop_derbi_(7).jpgsinop_derbi_(8).jpgsinop_derbi_(10).jpgsinop_derbi_(12).jpgsinop_derbi_(13).jpgsinop_derbi_(14).jpgsinop_derbi_(17).jpgsinop_derbi_(18).jpgsinop_derbi_(20).jpgsinop_derbi_(19).jpg
Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: tarafsız 10 03 2009 07:49
Helaldıspor u gerçekten tebrik ediyorum. Şampiyonluğu gerçekten isteyen ve bunu lig başından beri gösteren istekli arzulu olan takımdı. Bence haketti. Bizlere de çok mesajlar verdi. Gönülden tebrik ediyorum...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

332209


Tasarım:DtGaNi