Yayın Tarihi:14 03 2009 05:37(1409)

 

Fotoğrafladığımız iklim olayı Bilim ve Teknik'e konu oldu

 

Geçtiğimiz Aralık ayı içinde yöremizde ender bir iklim olayı yaşandı. Fotoğraflarını çekerek tespit ettiğimiz bu iklim olayı Bilim Teknik Dergisi’nin Mart-2009 sayısına konu oldu.

Aralık ayı içinde yaptığımız geziler sırasında gördüğümüz manzaranın güzelliğinden etkilenerek durup fotoğrafını çektik. Çektiğimiz bu manzaranın güzellikten öte bir anlamı olduğunu önce anlamadık. Daha sonra araştırdıktan sonra bunun ender görülen bir iklim olayı olduğunu öğrendik. Öğrendiklerimizi ve çektiğimiz fotoğraflardan bazılarını internet ortamında yayınladğımız www.boyabatdergisi.com  da “Curguşlardan Kırç Görüntüleri” başlıklığı ile sizlere sunduk.

Bu yazı; Boyabat Dergisi’ni incelerken Gazeteci İrfan Unutmaz’ın dikkatini çekmiş. Bizi telefonla arayarak bu olayı sordu. Elden geldiği kadar bilgi verdik ve eldeki diğer fotoğrafları gönderdik. Böylece o da araştırmalarına başladı.

 

 

 

 

Sayın İrfan Unutmaz Boyabatlıların iyi bildikleri bir gazetecidir. Boyabat Bazalt Vadisini keşfetmiş ve bazalt kayaların Türkiye’ye duyurulmasında büyük emeği olan bir Boyabat dostudur.

İrfan Unutmaz,  çeşitli üniversitelerdeki iklimbilimcilerle temasa geçip bu olayın hangi koşullarda olduğunu ve nasıl oluştuğunu araştırmış. Öğrendiklerini yeni baştan kaleme alarak Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun yayınladığı “Bilim ve Teknik” dergisi’ne göndermiş. Dergi de bu araştırmayı Mart-2009 sayısında yayınladı.

Dergiyi aldık. Bu araştırmayı okuduktan ve bu yazıya katkı veren bilim adamlarının görüşlerini öğrendikten sonra kırç veya kırçal olayının ender olarak oluştuğunu ama bu sene Boyabat çevresinde gerçekleşen olayın dev boyutlarda olduğunu ve çok daha ender olduğunu öğrendik.

Yöremizde gerçekleşen bu olağanüstü doğa olayını araştırarak duyuran Sayın İrfan Unutmaz’a teşekkür ediyoruz.

Kırç veya kırçal görüntülerini görmek isteyenler Boyabat Dergisi'nin "Curguşlardan Kırç Görüntüleri" bölümene bakabilirler.

 

 

 

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: ikLimm 14 03 2009 06:01
Teşekkürler Sayın İrfan Unutmaz...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218344


Tasarım:DtGaNi