Yayın Tarihi:18 03 2009 02:06(1602)

 

M. Açıkgöz CHP'nin projesini açıkladı: “Her ev bir atölye”

 

CHP Belediye Meclis Adayı Mustafa Açıkgöz Belediye Başkan Adayı Hüseyin Atıkara ve Ekibinin “Her Ev Bir Atölye” projesini anlattı.

Her Ev Bir Atölye Projesi

1-Ev hanımları ve genç kızlarımız el işi ve nakış gibi alanlarda beceri kazanmaları evdeki iş gücünün değerlendirilmesi elde edecekleri gelirle aileye katkı sağlanması hedeflenmiştir bu kapsamda makine nakışı, mefruşat, kurdele nakışı, iğne oyası, cam boyama, kumaş boyama, ahşap boyama, çember, kilim dokuma, ev süslemeleri, takı tasarımı, mum tasarımı, yağlı boyama resim, örgü, bilgisayar, yaşlı ve hasta bakımı kursları açılacak. kurs yerlerimize çağdaş eğitim olanağı sağlanacak

2-Anne çocuk eğitimi, sağlık eğitimi gibi eğitim programları uygulanacak

3-Hasta ve çocuk bakımı konusunda eğitim almak isteyen kadınlara eğitim verilecek, iş bulmalarına yardım edilecektir

4-Gençlerin suça itilmesine neden olan unsurlarla mücadele edilecek gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyucu ve caydırıcı tedbirler uygulamaya geçirilecek bu amaçla gençleri ve çevrelerini bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yaygınlaştırılacaktır

5-Gençlerin kültür, sanat, müzik, spor, halk oyunları, zeka oyunları, satranç, okuma, araştırma gibi alanlardaki yeteneklerini ve bilgi ve becerilerini geliştirici programlar düzenlenecektir.

 


 

Facebook'ta Paylaş
27. Yorum: dogrusöyler 22 03 2009 21:04
türk milleti olarak bizi tembellige,uyuşukluga,acizlige mahkumettiler;herkes bu sefer ne dagıtılacak yardım çekimi alacagız yeşil kartı nasıl alabilirim gibi;80 yılda yapılan dış borcu7 yılda ikiye katladılar vatan toprakları satıldı, sanayi kuruluşlarımız satıldı telekom satıldı,telsım satıldı vb;meydanda ne var kapanan tekstil fabrikaları sanayi tesisleri netice itibarıile;artık aklımızı başımıza alalım kendimize dönelim ve çalışalım evet zamanımız kalmadı akıllı olalım başkalarına yabancılara uşaklık yapanların peşine gitmeyelim.özümüze dönelim.m.kemal atatürkün yolundan ayrılmayalım.selamlar sevgiler...

26. Yorum: UFKUMUZU GENİŞLETELİM 21 03 2009 18:30
Doğru söylerci kardeş:
Fikirlerin uyuştuğu yerler var,olmalıda,DOĞRU şeylerde hep uyuşmalıyız,siyasi kimlikleri bırakıp ilçemz için ne gerekiyorsa yapmalıyız.
Günümüzde en önemli şey ZAMAN.Boşa geçecek geçirecek bir anımız bile yok. Giden Kaymakam dağ taş demeden gezdi sorunları tespit etti,gerekenleri yapmaya başladı,siz de biliyorsunuz ki o arabalarla o köy ve dağ yollarına iki kere gidersiniz sonra İstanbula gitmiş kadar yorulursunuz.Ayrıca bu insan bu ilçenin Kaymakamı aslan yattığı yerden belli olur.Eh artık biraz imaj da olmalı değil mi?Siz Kaymakam olsanız farklı davranmazdınız.Ama bizler genelde oturduğumuz yerden ahkam kesiyoruz ama.Bazı şeylerde böyle olmalı.
Gelelim konuya sizinde yazdığınız gibi tarlalarımız boş.Ama sadece tarlalarımız değil,ahırlarımız da boş,korkarım böyle giderse fabrikalarımız da boş kalacak.Ama bunda suç bizde.Çünkü giden Kaymakam gibi insanlarımıza sahip çıkmıyoruz.Genelde sahip çıkılan insanlara bakıldığında çok afedersiniz. Üzülerek söylüyorum “onaycılık” yapanlar.Amirine şirin görünmek için eğriyi doğru,doğruyu eğri yapanlar,bu da haliyle görevini yapan mert insanların görevlerinde kalamamasına sebep oluyor.
O zaman tüm siyasi görüşler siyasi kimliklerini bir kenara bırakacak,
HERKES BEN İLÇEM İÇİN ÜLKEM İÇİN NE YAPABİLİRİM DEYİP GÖREVİNİ YAPACAK

25. Yorum: dogrusöyler 21 03 2009 17:14
ufkumuzu genişletelim rumuzlu arkadaşım;giden kaymakamımızın ilginç ve girişimci fikirlerini ve çalışmalarını biliyorum.boyabatımızın o kadar sorunları varken pahalı bir jiip alınmasını eleştirdim benim için takdir edilecek olay o şahin veya eski opelle bu işleri yapmaktır,bak bakalım halkımız nasıl takdir eder,ben müsrifcilige karşıyım.bizi millet olarak lüx tüketime ve müsrifcilige alıştırdılar,tembellige alıştırdılar;bakınız bütün tarlalarımız boş duruyor,eger kendi tüketimimizi kendimiz üretemezsek bu toplum batmaya mahkumdur.bir iki hususun dışında fikirlerimiz uyuşuyor.selam ve sevgilerimle;başarılar dilerim...

24. Yorum: UFKUMUZU GENİŞLETELİM 20 03 2009 23:36
Doğru söylerci kardeş:
Kaymakam bey jip ten önce neye biniyordu.Modelini bilmediğim doğan marka bir otomobile.Yani bu güne kadar ilçemize gelen kaymakamlar ona bindi.Ama hiç birisi onun kadar girişimci olup dağ taş köy köy gezmedi.Köy yollarımızın o gelmeden önceki ve o geldikten sonraki durumunu biliyormusun?
Başımıza gelenler çalışsınlar koltuklarının hakkını versinler adaletli olsunlar,isterlerse helikoptere binsinler yakışır.Çalışmayıp yatacaklarsa eşek bile fazla.Yürüseler bile giydiği ayakkabıda gözüm olur o zaman.
HERKES İŞİNİN HAKKINI VERSİN.BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR.

23. Yorum: vatandaş 20 03 2009 09:40
Sayın Mustafa AÇIKGÖZ ben sizin çalışmalarınızı ve projelerinizi yakından izliyorum.Gördüğüm şudur ki en ince ayrıntılarına kadar hesabını, kaynağını nasıl uygulanacağını tartışmalarınızdan görüyorum.Başaracağınıza da gönülden inanıyorum.Belediyenin reklam için harcadığı parayla bile neler yapılabileceği ortada.Başarılar dileklerimle.

22. Yorum: mustafaaçıkgöz 20 03 2009 06:44
21. yorumcu daha ismimi bile dogru yazamıyorsun biz verdigimiz sözün her zaman arkasındayız.yapamayacagımız sözleride vermeyiz.

21. Yorum: hüsran 20 03 2009 04:40
sen bu işi yap..gelip elini öpecem..yapamayacağına göre sorun yok..geç bunları memet açıkgöz lafla olur ancak bunlar..

20. Yorum: ahmet yımaz 20 03 2009 03:37
hocam seni ve ekibini;belediye başkan adayı hüseyin atıkarayı destekliyoruz. oylarımız size...

19. Yorum: mustafaaçıkgöz 20 03 2009 03:22
egitmen rumuzlu yorumcunun bahsettigi dernegin ismini ve kuruluş amacını merak ettim ;belirtirse memnun olurum.

18. Yorum: dogrusöyler 20 03 2009 03:19
mustafa beyin boyabatımız için belediye meclisinde başarılı çalışmalar yapacagına inanıyoruz.'ufkumuzu genişletelim'rumuzlu yorumcu giden kaymakam bey iyi ve güzel fikirleri vardı ama ilk işi köylere hizmet birligine gelen paradan 110 milyara eski para ile jiip almak olmuştu.

17. Yorum: FELEK 19 03 2009 23:40
sayın degerli başkanım,sana başarılar diliyorum.allahın izniyle seçildiğin zaman boyabat ve boyabatlıya hizmet edeceginden hiç şüphemiz yoktur.nasılki sinop odalar birliğinde boyabatı savunup destekliyorsun orada dahada iyilerini yapacagına,boyabatlı kardeşlerimin yorumlarında görüyorum.bir tek yorumcu bile seni tenkit etmemiş bu da en az senin kadar bizede gurur veriyor sana başarılar diliyor hizmetlerinin devamını temenni ediyoruz başkanım...

16. Yorum: Eğitmen 19 03 2009 07:24
Bir beldeye yada insanlara hizmet etmek için illada belediye başkanı olmak yada buraların meclislerinde yer almak gerekmiyor. Hizmet etmek, insanlara faydalı olmak isteyen biri aklından gçirdikleri bu sayılan işleri yapabilir ve yapmalıdır da! Belediye başkanı olunca şunları bunları yapıcam demek; abesle iştigaldir. Bu, her partinin adayları için geçerlidir.

Örneğin; (Yabancı bir memur olduğum için) ilçenizde 2 sene önce kurulmuş bir dernek var. Bir eğitimci olarak gözlemlediğim, Bu dediklerinizi yapmak için canla başla çalışıyorlar. İlginçtir; bütün adayların seçim çalışmalarında kullandıkları kültür merkezi projeleri bu derneğin iki yıldır gündemlerini oluşturuyormuş. Bu güzel ve taze fikirlerinizle onlara önderlik edebilirsiniz.

İşte size hizmet yeri.

15. Yorum: mustafa açıkgöz 19 03 2009 06:18
bütün yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim;boyabatımıza hizmet yapan tüm insanlarımıza bir çivi dahi çaksa herzaman minnet duymuşumdur.bizden yardım isteyen akıl danışan bütün hemşerilerimize elimizden gelen yardımı yapmışızdır hiçbir karşılık beklemeden çünkü bu bizim hemşerilik görevimiz.chp bana bu görevi teklif ettiginde seve seve kabul ettim,eger halkımız tercih eder belediye meclisinde göreve getirirse parti rozetini çıkarıp bütün boyabatlıları kucaklıyarak görevimizin geregini yerine getiririz.bir sosyal demokrat olarak halkımıza ve gençlerimize dönük bir çok projelerimiz var bu kriz ve işsizlik ortamında artık belediye sosyal belediyecilik yönünde çalışmalar yapmak zorundadır.

14. Yorum: vatandaş 19 03 2009 04:56
İyide abicim bu boyabatın sorunları kültür merkezi yapmakla, oya ile dantel ile çözülebilse değilmi...

13. Yorum: Motun 19 03 2009 03:38
Mustafa beyin söylemek istedği proje bir zamanlar sadece nüfusun fazla olduğu ama hiç bir yaptırımı bulunmayan Çin Halk Cumhuriyeti nin projesidir bundan başka anlamlar çıkarmayın bu devlet bu projeyi hala çalıştırıyor ve halini görüyoruz amerikayı ne hallere sokuyo dünyanın 3 büyüğünden biri saygılar

12. Yorum: boyabatians 19 03 2009 02:05
(aşağıdaki yorumun devamı)
elbette siyasi vaadlerin hepsi pratikte uygulanmamaktadır ancak tespitler doğru olduğu için her zaman uygulanılabilirliği vardır. bu sebeple eğer seçilmezseniz bile lütfen bu maddelerin hayata geçmesi için projelerin takipçisi olunuz.
son olarak bazı yorumcularımız siyasi bir proje olduğu için çok eleştirel gözle bakıyorlar. yeni birşey değil vs gibi açılardan ele alıyorlar ama boyabatın sorunları da yeni değildir.
hastane personeli ile siyasi hesaplaşmalar içinde olmak ve egolarını tatmin etmeye çalışmak vb gibi boyabatımıza bir yararı olmayacak işler peşinde koşan sözde siyaset adamlarımızdan varsa projelerini burada yada halk önünde anlatmalarını bekliyoruz.inanıyorumki güzel tespitler yapıp boyabatımızın top yekün kalkınması için taban esaslı politikları, ortak akıl kullanarak üretirseniz herkes sizin çabalarınız görecek ve takdir edecektir.boyabat için artık siyasi çekişmelerle projeleri kötülemek veya engellemek bir gaflettir.çünkü ilçemiz bir zamanlar çok önünde olduğu ilçelerle mukayese edilir hale gelmiştir.

11. Yorum: boyabatians 19 03 2009 02:04
mustafa hocam yıllardır orta çarşıda ticari faaliyetlerini düzgün ve ahlaklı bir şekilde devam ettiren, boyabatımızın gelişimi için birşeyler yapmaya çalışan çalışkan biridir.çabaları için kendisini kutluyorum.
yapmış olduğu tespitler gayet yerinde ve boyabatın eksiklerini giderme amacı güden faaliyetlerdir. temel olarak doğru bir yerden hareket edilmiş.projesinin geliştirebilir olması ve sorunları;temelden, doğru ele alınması uygulanılabilirliğini arttırmakatır.
türkiye nin temel sorunu olan fonlardan kredi desteği sağlamadaki eksiklikler,fon kullanmada avrupa ortalamasının çok altında oluşumuz, proje hazırlama konusundaki eksikliklerimiz, bu alanda faaliyet gösteren danışmanlık şirketlerinin tabana yönelik amaçlar gütmemesi ve kaynağa ulaşmada yaşanılan sıkıntılardan dolayı yeterince yararlanmamızı engellemektedir.
hocamıza nacizane tavsiyem; toplum tabanını esas alan bir kalkınma için ilkönce proje geliştirme ve fonlardan yararlanma konusunda halkımızın bilgilendirilmesine destek olmasıdır.

10. Yorum: hüseyin 19 03 2009 01:34
.Abi sen esnafın sorunlarını bilirsin seçimlerde başarılar dileriz..........ÇARŞI ESNAFI

9. Yorum: Ya Atıkara Ya Elmacı 19 03 2009 00:10
Aslında bu sefer her oy verilmeyi hakeden 2 yeni isim var.
Hüseyin Atıkara ve Beşir Elmacı

8. Yorum: UFKUMUZU GENİŞLETELİM 18 03 2009 22:53
Mustafa bey ben belediye yi kazandınız demiyorum.Bu işler belediyenin görevi olduğu kadar iktidar ve muhalefet partilerinin,sivil toplum kuruluşlarının sizin Başkanı bulunduğunuz Bakkallar Odasının,Kent Konseyinin, aynı zamanda sizin gibi ilçenin ileri gelenlerinin,eşrafının da görevi.Her yerde görev almaya çalışıyorsunuz.Ama görev almak kadar görevi takip ve gereğini yapmakta önemli.
Yapmayı düşündüğünüz kültür merkezini canı gönülden destekliyorum.Hatta eğer belediyeyi alamazsanız belediyeyi alanında destekçisi ve takipçisi olarak bu ve bunun gibi yatırımların ilçemizde yapılmasına destek, öncü ve yol gösterici olmalısınız.Siz sadece siyasi parti temsilcisi değil Oda başkanısınız,Kent Konseyinde ve daha başka sivil toplum kuruluşlarındada görev alıyorsunuz.Görev almanız güzel ama görevin gereğinide yapmanızı bulunduğunuz sivil toplum kuruluşlarınıda harekete geçirmeniz gerekmiyormu.
Yoksa orada sadece görüntü olarak mı bulunuyorsunuz.Ama ben öyle olmadığını sizin ilçe için birşeyler yapmayı düşünerek bu görevlerde olduğunuzu tahmin ediyorum.Ve biraz daha gayret etmenizi bekliyorum.
BAŞARILARINIZI VE İYİ ÇALIŞMALARINIZI BEKLİYORUM.

7. Yorum: mustafa beye 18 03 2009 22:03
vaat edilenler koltugamı yoksa boyabat halkınamı yapılacak ne demek gorev alırsak.bir vadandaş olarak yapılan ve yerine konan her taşın arkasında olmalıyız degilmi bu topraklar bizim.saygılarımla

6. Yorum: mustafa açıkgöz 18 03 2009 21:31
4.yorumcuya biz daha belediyeyi kazanmadık bu yapacaklarımız chp belediye başkanı hüseyin atıkara olunca gerçekleştireceklermizden bir tanesi biz her şeyi takip ediyoruz gençlerimize önce iş sonra kültür ve beceri kazandırmak için eğer belediyede bir görev alırsak ilk yapacağımız iş boyabat kültür merkezini açmak olacaktır biz bunu halkımıza söz veriyoruz.

5. Yorum: gençler 18 03 2009 20:33
oylarımız mustafa açıkgöz,hüseyin atıkara,şakir özdemire yani c.h.p ye

4. Yorum: UFKUMUZU GENİŞLETELİM 18 03 2009 19:14
Mustafa bey olayları geç takip ediyorsunuz. Yazdığınız maddelerin 4 tanesine avrupa birliğinin 1 yıl önce hibe destekleri oldu. Ama malesef görevdeki ve muhalefetteki yöneticilerimizin takipsizliği yüzünden bizler bu tür projelerden faydalanamadık. Ülkenin bazı bölgelerinde girişimci ve gündemi takip eden sivil toplum kuruluşlarının takibi ile destekten faydalanabildi. Lütfen biraz zamanı ve zemini takip edip yurttaşlarımıza faydalı olalım. Gecikmeyelim. Yeni birşeymiş gibi sunmayalım.

Ha bunda sizin kadar iktidar sahipleride suçlu, herkes kendi işinde,belediye bu tür desteklerden kendisi biraz faydalandı ama ilçe insanlarını tam bilgi sahibi yapmadı. Giden Kaymakam Fatih Kocabaş Bey biraz çırpındı. Ama siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve halktan destek bulamayınca, ne haliniz varsa görün dedi. Tayin istedi gitti.

LÜTFEN BU İŞLERİ SİYASET İÇİN DEĞİL İLÇEMİZ İÇİN GENÇLERİMİZ İÇİN GEÇ KALMADAN YAPALIM.

3. Yorum: esnaf 18 03 2009 17:28
hocam,belediye meclisinde çok güzel çalışacagınızı biliyorum;oylarımız hüseyin atıkara ve sizlere boyabatımıza hayırlı olsun.

2. Yorum: kari57 18 03 2009 17:14
evet işte bukadar herkes iş sahibi olacak kimse kimseye muhtaç olmayacak

1. Yorum: zalım 18 03 2009 16:03
bun dan iyisi can sağlığı hüseyin atıkara ve ekibine bu güzel doğru projeleri uygulamarı için bütün oylar hüseyi atıkaraya verecem


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216194


Tasarım:DtGaNi