Yayın Tarihi:25 10 2009 20:13(1174)

CHP İlçe Başkanı Abdullah ŞİŞEK görüşlerini açıkladı

''Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıldönümününde ne yazık ki gurur ve endişe içerisindeyiz. Bu endişemiz AKP hükümetinin siyasal politikalarının ve teslimiyetçi anlayışının ürünlerinin ortaya çıkmasıyla yaşanmaktadır.

Ülke kurmuş devleti oluşturmuş bir siyasal oluşumdan gelen biz CHP’lilerin olmazsa olmazı “ulusal bütünlük ve laik demokratik cumhuriyettir”. Ne yazık ki kanla çizilmiş sınırlarımızdan 2009 yılında eli kanlı teröristler gövde gösterisi yaparak girmektedirler. yine ne yazık ki ne olduğu belli olmayan sözde Ergenekonculara terör örgütü üyesi muamelesi yapıp 2 yıldır tutuklu bırakan hukukçularımız eli kanlı terör örgütü mensuplarını serbest bırakarak devlete meydan okutabilmektedirler. PKK’yı meşrulaştıran Yargı çelişki içerisindedir. Unutulmamalıdır ki Silopi’den öte sürülecek vatan toprağı yoktur.

Bu projenin arkasında AKP hükümetinin genel başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve direktiflerini yerine getirdiği Amerika birleşik devletleri vardır. 7 yıllık uygulamaları ile ulusal bağımsızlığımızdan ve laik demokratik cumhuriyetimizi yıkma girişimleri tavan noktasına gelmiştir. Amaç cumhuriyetimizin 100. yılında bölünmüş bir ülke ve şeriatla yönetilen bir devlet kurmaktır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin madalyalarını teneke parçası haline dönüştüren başbakan ve onun işbirlikçi hükümetini tarih ve milletimiz affetmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Abdullah ŞİŞEK
Boyabat CHP İlçe Başkanı

Facebook'ta Paylaş
48. Yorum: Doğrucu 29 10 2009 21:52
Boştan yere lagaluga yapmayın. Borç para ile duble yol yaptınız, yolu yapanlar kazandı. Yolun parasının millet ödeyecek. O yolda giden arabalar bir liralık benzine 3 lira ödüyor. Bu para nereye gidiyor.

Babasının işsiz bıraktığınız çocuğun okul kitabını dağıtıyorsunuz. Babası işsiz kalmasaydıdı o defteri kalemi babası alsaydı daha doğru olmaz mıydı. Milyonlarca okul kitabını hangi kitabevi bastı. Gerçekten ihale edilip de mi bastırıldı.

Milli gelir artmış mış. Tarlalar ekilmiyor, fabrikalar kapanıyor. üç vardiya çalışan fabrikalar tek vardiyaya düştü. Bu milli gelir nasıl artıyormuş bir öğrenelim. Bu ak iktisatçılar hesap kitap artırmışlar. Milli gelir arttıysa da milletin geliri artmadı birilerinin artmıştır. Sıfır vergi ile pırlanta satanların artmıştır.

Bizim gözümüz görüyor. Keriz feneri aydınlatmasa da gözümüz görüyor. Sizin gözünüz niye gemiciği görmüyor. Niye servetini oğlunun sünnet düğününde takılan altınlarla izah eden adamın servetindeki artışı görmüyor. Ama bütün defterini kitabını, banka hesabını incelediğiniz Baykalda bir haram bulmadınız. Değilmi????

47. Yorum: GSMH 29 10 2009 20:39
Arkadaşlar lütfen şu yanlışlığa düşmeyelim GSMH bir gecede arttı o da istatistik yöntemin AB ve OECD standartı için değişmesiydi. yoksa 300 dolar olan kişi başı gayri safi hasıla bir gece 10 000 dolar nasıl oldu. ha boyabatta 10 000 dolar ise ben özür diliyorum . Ama AKP bunu siyaseten müthiş kullanıyor bazı çok bilen at gözlüklü arkadşalarda savunuyor. Bİlmeden fikir sahibi olmayın

46. Yorum: cem 29 10 2009 06:25
Yapılanları rakam olarak veriyorum doğruluğunu isteyen öğrenebilirdi gazete yayınlamıyor birkaç cümleyle rakam vermeden özetleyeyim. Heralde 7 yıldır otrtada yapılmış birşey yok diyen arkadaş gözlerini Ak Parti düşmanlığı bürümüş.Niye 2003 öncesi iktidarlar okul kitaplarını bedeva dağıtamadı? Size yapmayın diyen mi vardı ?
Neden binlerce km duble yol yapamadınız yapmayın diyen mi vardı ?
Enflasyonu tek hanelere niye indiremediniz ?
Faizleri neden %10 lar seviyesine çekemediniz 2001'de faizler % 7000 leri gördü bu ülkede.
İhracatta niye 80 yılda-Dikkat edin 5 yılda üç haneli rakamlara geldi- üç haneli rakamları yakalayamadınız ?
2000 yılında milyarlarca dolar birkaç kişinin cebine giderken niye sesiniz çıkmadı ?
GSYH daki 7 yıldaki artış geçmiş 80 yıldandaki GSYH'dan yaklaşık 4 kat fazla artması acaba ne demek ?
IMF borcunun büyük kısmı ödenmiştir,
Merkez Bankası rezervlerindeki 7 artışı kendi wep adresinden görebilirsiniz
TL 'nin itibarını her sene bir sıfır ekleyerek mi korunacaktı yoksa 6 sıfır birden atınca mı korundu niye şimdiye kadar sıfır atmayı aklınıza bile getiremediniz ?
Kamu borç stokunun GSMH'ya oranı çok rahat borç çevirebilme oranına geldi (Mastricth Kriterlerinin çok altında)
kamu dış borcu bu dönemde çok az oranda artmıştır, dış borcu artan özel sektördür.
Sağlıkta yapılanları diğer iktidarlar aklının ucuna bile getiremezdi neler oldu çevrenize sorun yeter,
Tarımda yapılan reformları yazacak yerim yok,
Alt yapı çalışmalarını KÖYDES, BELDES, KOP,GAP, projelerinde yapılan yatırımlar ortada,
Anlatacak çok şey var yerimiz müsait değil bunlar birşey yok diyenlere fazla bile.

45. Yorum: Kutlamayın 29 10 2009 01:31
Bu yalaka ve yandaş medya özentili yorum yapanalr cumhuriyet bayramını kutlamayın hak etmiyorsunuz

44. Yorum: cem 29 10 2009 01:16
Siz körseniz yapacak birşey yok. Yollara baksanız yeter... 2002 den önce yapsaydınız ya bu yolları barajları, okulları hükümet konaklarını kuru kuru atmayın 80 yılda bu ülkede (2003 yılına kadar dikkat edin) ihracat oranı 23 milyar dolardı, 2008 sonu 132 milyar dolar oldu, 80 yılda yapılan duble yol 7000 km idi son 7 yılda 9 bin km yi geçti, enflasyon %40 nlardaydı % 8-9 a indi, tarımda hayvancılıkta ödenen destekleri söylesem ağzınız uçuklar. bu ülke 2003 yılına kadar %40-50 reel faizle borçlanırken şimdi %8-9 larla borçlanmaktadır aradaki faiz farkını varın siz hesap edin. GSMH 80 yılda 230 milyar dolar ken 6 yılda üstüne 570 milyar dolar koyularak 800 milyar doları aşti sağlıkta, eğitimde yapılanları anlatmayım 18 milyon kitap dağıtıldı bu yıl eğitimde yapsaydınız ya niye yapmadınız... bunlar en kaba olarak yapılanlar isterseniz daha çok sayarım.

43. Yorum: İşin doğrusu 29 10 2009 01:04
Bir CHP'li çıkıp da işin doğrusunu söyleyemiyor. Şu geçen yedi sene içinde AKP'nin çaktığı bir tek çivi bile yoktur. Vardır diyenler şunu yaptı bunu yaptı desinler. Bir tek çivi bile yoktur. Bu memlekete iş ve istihdam sağlayan, bir tek tesis yapamamışlardır. Yetmiş yıl önce yapılan devletin tesislerini satarak ve bunları çar çur ederek borcu katlayarak bir tek çivi bile bir tek çivi bile çakamadılar. Boyabat Barajının Doğuşa sattılar. Yap işlet al senin olsun biz de sana müşteri olalım diye... Boyabat Barajının hükümet yapmıyor. Doğuş yapıyor. Devletin baraj değil gölet yapmaya parası yok. Her şey borçla dönüyor. Yok anlaşmalar mış yok açılımlarmış. elde avuçta bir tek ele alınacak bir şey yaptıkları yok. Bir tane bile.

42. Yorum: Dugmc 29 10 2009 00:41
Birileri tarih yapıyor birileri hala bölünme, şeriat diye konuşuyor.
ilmek ilmek, yavaş yavaş tarihten alınan güçle büyük bir mücadele veriliyor. Irak'la,Suriye'yle,Pakistan'la, Azerbaycanla, İran'la Stratejik ortaklıklar kuruluyor, 1002lerce anlaşmalar imzalanıyor enerjide,ticarette,inşaat
ta,tarımda,ulaşımda büyük yatırımlar öngörülüyor.
Tüm dünyanın gözü ortadoğuda kafkaslarda, orta asya da yaşanan bu gelişmelere çevrilmiş durumda siz daha nelerle uğraşıyorsunuz. İdeolojik hırs bu kadar mı gözünüzü bürüdü türkiye basınını bir kenera bırakın dünya basınında yer alan haberlere, analizlere, yorumlara bir bakın dünya da neler oluyor.(Tabi İnglizceniz varsa)yoksa ben kısaca özetleyim; Türkiye müthiş bir aktiflikle özgüvenle hem bölgemizi hem dünyayı hareketlendiriyor,Paris'te, Berlin'de, Brüksel' de,diğer büyük çevrelerde herkez tüm dikkatlerini Türkiye ' ye çevirdi. Tarih yazılıyor siz seyredin...

41. Yorum: cem 29 10 2009 00:07
Madem millet diyorsunuz sayın başkan gerçekliği kanıtlanan 'İrtica ile mücadele Eylem planı' na da karşı çıksanız bu belge millet iradesine, demokrasiye kurulmuş bir tuzaktır, Halkla karşı kurulmuş bir komplodur kabul edilemez sorumlularu hukuk önünde hesap vermelidir diye bir demeç verebişlecek cesareti gösterebilseniz olmaz mı? Bu mudur halkçılık, bu mudur sosyal demokratlık ? Yapamazsınız genlerinizde CHP+ Ordu=İKTİDAR kodu gizli...

40. Yorum: Demokrat 28 10 2009 23:59
Siz kuru gürültü yapmaya şalışın sayın başkan Türkiye 7 yılda dünyada ses getiren ülke oldu. Tüh bu atılımları gelişmeleri CHP yapamadı. Biz ülkenin 2002 den önce ne halde olduğunu unutmadık unutmayacağız. Ne konuşuluyordu bu ülkede 7 sene önce hangi soruna el atabiliyordu. ekonomide, siyasette, dünya ile ilişkilerde ülke neredeydi nereye geldi. Gayet iyi görüyorsunuz. 80 yıldır her iktidar bu kadar çalışşsaydı dünya ekonomileri arasında ilk 5 olurduk şimdi. bırakın artık şeriatmış, bölünmeymiş paronayalarını. T.c tarihinde sadece Atatürk, Menderes, Özal Ve Erdoğan 4'lü sünün isimleri yazıldı yazılacak. 4 büyük yenilikçi, reformcu ülkeye çağ atlatan DEMOKRASİ KAHRAMANLARI... Siz modası geçmiş işlerle uğraşın...

39. Yorum: ibo 28 10 2009 18:14
Ben şu eğitimi aldım, şunu okudum diyen bazılarına...

Okumak cahilliği alır ama EŞŞEKLİK baki kalır.....

38. Yorum: kan dökülmeye devam mı 28 10 2009 10:43
kan dökülmesinin önüne geçecek tekliflerinizi de bekliyoruz. bildiğiniz çözümleride bir yazınızda belirtirseniz sayın başkan hepimiz memnun oluruz.

37. Yorum: hasan sinop 28 10 2009 09:52
ne olur başkan, sinoptan bu kez hüseyin keskin aday olmasın il başkanlığı için.kim olursa olsun ama hüseyin olmsan.....hüseyin keskin duy sesimizi,senin hiç bir özelliğin yok aday olman için.....olduğun zamanlarıda gördük..0 ve 0 (görünen o..)

36. Yorum: selim 28 10 2009 07:19
Sayın başkan lütfen biraz sağduyu. Gören duyan da yukarıdaki demecinizi gerçek sanacak.
Şükür İktidara gelmenize bu millet izin vermiyor. Şükür CHP'ye rağmen ulusal bütünlük, demokrasi, laiklik korunuyor. Darbecilerin,Cuntacıların
Kaos ortamı yaratmak için eylem planları hazırlayanların avukatlığını yapan bir CHP yönetimiyle mi Ulusal bütünlüğü, demokrasiyi, laikliği koruyacaksınız. Demogoji yapmayı bırakın artık. Gerçek birşeyler söyleyin yapıcı olun, şu şeriat kopleksinizden de kurtulun artık. Kimsenin öyle bir derdi yok . Sorun sizin bu insanlara tahammül edememenizde. Biraz demokrat olmayı deneyin böylece Türkiye'nin önünü açın. Engel olmayın artık güzel günlere

35. Yorum: Deniz 28 10 2009 06:48
Türkiye’ ye şeriat falan geleceği zaten yok. Böyle bir ihtimalde mevcut değil. Öyle bir durum söz konusu olsa CHP ye gerek yok, bu halk gereken tepkisini ortaya koyar. Cumhuriyet hiçbir zümrenin tekeli altında değil Cumhuriyet’in sahipleri bu ülkenin tüm insanları. Kendinize durduk yere rol biçmeyin. Zaten bütün sıkıntılar bu CHP zihniyetinin kompleksleri, şımarık çocuklar gibi davranmasından kaynaklanmaktadır.
Bu ülkenin rejimi (demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti) CHP’ ye karşı millet tarafından korunmaktadır. Halk İlk demokratik seçimlerde tek parti diktasının uygulamalarına, politikalarına, tepeden inmeci baskılarına, (Milli Şef dönemine) dayanamayarak tepkisini vermiştir. 1946’ dan sonra da hiçbir şekilde halkın makul çoğunluğu bu partiyi iktidara getirmemiştir. Bundan sonra da bu statükocu otoriter ve baskıcı laiklik anlayışını değiştirmediği sürece seçim yoluyla gelmesi mümkün görünmemektedir.
Başta şu sorunlu laiklik anlayışınızı düzeltmeniz, laiklik ne demektir ontolojik ve siyasi anlamını öğrenmeniz gerekmektedir. Laikliği bir din haline getirdiniz ve halkın önüne koydunuz. Laiklik din değildir. Laiklik bir ülkede her türlü dini inancın, inaçsızlığın koruma altına alınması ve devletin bu ideolojisinin olmamasıdır. Siz laikliği kendi hayat tarzınızdan farklı yaşayan insanları baskı altına almak, sindirmek için kullanmaya çalışıyorsunuz. Tutuculuğun önde giden temsilcileri kendilerini modern saymakta!!! Paradoksa bakın hem modern olacaklar hemde farklı insanlara tahammül edemeyecekler. Artık bu zihniyetin toplumsal bir karşılığı yok. Kendi küçük dünyanızda vatan millet sakarya diyerek elinizde tüfek şeriat geliyor diye bekleyin…Milletin derdi bilgi, bilim,yenilik ve dünya da tarih yapan konuma yeniden gelmek. Bu zihniyet bu millete yıllardır tarih yapmaktan alıp tatil yaptırdı. Korkularla , hayali düşmanlarla kendi saltanatınızı korudunuz artık bilgi-iletişim çağındayız kimseyi öyle ucuz senaryolarla kandıramazsınız

34. Yorum: Deniz 28 10 2009 05:08
Öncelikle tamda Türkiye bu seçkinci, her şey bizim diyen, bu ülkeyi babalarının malı sanıp, istediği gibi at koşturabileceğini sanan bu patolojik ruh halindeki zihniyeti bertaraf etmeye çalışmaktadır. Bu seçkinci jakoben zihniyetin içler acısı halini görevdeki bir yargı görevlisi çok net ifade etmişti: ‘Eşitlik, eşit insanlar arasında olur ‘
Vatan adlı arkadaş işte sizin çağdışı halinizi bu demeç çok net anlatıyor. İnsanları tahsiline göre, yaşayışına göre, kılık kıyafetine göre sınıflara ayırmaya çalışan çağdışı bir faşizm türü.
Eğer benim tahsilim sizin kendinizden farklı insanlara daha saygılı olmanızı sağlayacaksa kısaca belirteyim; bu yıl lisans eğitimimi tamamladım. Yüksek lisans öğrenimi için çalışıyorum.
Diğer sorularınızı da gayri ciddi ve mesnetsiz bulduğum için cevap verme lüzumu hissetmiyorum ilk cevabım sizin için yeter. İkici sorunuzdan bu konulara ne kadar ideolojik şartlanmışlıkla baktığınızı da çok açık belli ediyorsunuz. Objektif ve önyargısız olaylara bakma halinizi kaybetmişsiniz. Hiç mi sosyoloji, teoloji , sosyal psikoloji , siyaset bilimi konularında araştırma yapmadınız ? ( Bunu sizin CHP zihniyetini eleştirenlere tahsiliniz nedir sorunuzdan yani ben üniversite mezunuyum siz ne eğitimi adlınızda benden-bizden- daha iyi bileceksiniz havalarındasınız da o yüzden soruyorum) % 46.7 oyu yani seçmenin yarısının oyunu almak odun kömür dağıtmakla mı izah edilir . Lütfen biraz ciddiyet. Madem kendinizi eğitiminizle diğer insanlardan üstün görüyorsunuz daha rasyonel tutarlı olun. Devamı var…

33. Yorum: tlh 27 10 2009 17:46
hep aynı şarkı hep aynı nakarat anlat anlat...

32. Yorum: sözün doğrusu 27 10 2009 16:44
abdullah başkan bırak bu işleri sen kendi partinin adaylarına sahip çıkamıyorsun millete nasıl sahip çıkacaksın bu halk sizin ve sizin fikirlerinizi savunan kişiler yüzünden bu sıkıntıları çekiyor sayın başkanınıza söyleyin chp rahat bıraksın yerine gelecek insan bu acılara belki melhem olur siz ve sizin gibiler varken hepimiz kanser oluruz lütfen padişahlık koltuğundan kalkın.saygılar

31. Yorum: Görkem 27 10 2009 07:50
İnsanları tahsili ile değerlendirmek sizin haddinize değil. Kendinizi ben eğitim aldım diye kimsenin üstünde tutamazsınız. Zaten aşmaya çalıştşğımız da bu seçkin zümreden bu ülkenin yönetimini almak. bu ülkede asıl olan millet bir avuç azınlık değil.Bu ülkede AKP den kurtulmak için her türlü yolu (Askeri yada yargısal darbe,hertürlü suikast, kaos, kargaşa, ekonomik kriz vs. vs.)meşru gören azınlık. bazılarıda bunların söylediklerine inanan gerçek sanan zümreler.bu seçkinci, halka tepeden bakan marjinal grup topu topu 6 milyon civarında bunu da araştırmacı yazar Tarhan Erdem açıkladı aynen aktarıyorum: Bunların “büyük çoğunluğunun yaşam tarzları moderndir ama, kuşkuları nedeniyle, siyasal özgürlükler konusunda ‘gerektiğinde asker müdahale edebilir’ demektedirler. Türkiye’nin yüksek eğitim görmüş, meslek sahibi yetişmiş insanının, yüzde 60 - 70’i bu kesimin içindedir” (Radikal, Tarhan Erdem, 15 haziran). Diyecek fazla söz yok bu zihniyetle oturup tartışmaya bile gerek yok. Bunların nasıl toplumun gerisinde kaldıklarını, hırsları, ideolojik şartlanmışlıklarını, toplumun değerlerine inançlarına nasıl tahammülsüz olduklarını yukarıda başkanın verdiği demeçte görmek mümkün. Bu asılsız açıklamaya ancak gene bu zihniyet inanır oda olacak herkezin düşüncesi kendine...

30. Yorum: ALPEREN GENÇLİK 27 10 2009 06:23
Yıllar önce bölücüleri destekleyen Leyla zana ve avanesini meclise sokan hangi partiydi?

80 öncesi "halkların kardeşliği-halklara özgürlük" diye slogan atanlar hangi cephedeydi?

Yıllarca kürtçülerle kürtçe şarkılar söyleyip kadeh tokuşturanlar kimlerdi?

Bütün bunların ülkeye zarar verdiğini söyleyen ülkücüleri faşist diye vuranlar kimlerdi?

Bu soruların cevabını merak ediyorum , cahilliğimize verin öğrenmek isterim...

29. Yorum: Vatan 27 10 2009 05:46
deniz adlı arkadaşım sana bir kaç soru?
_Tahsilin ne?
_Akp'den seçimlerde kaç liralık altın,makarna kömür aldın?
_Hayatında kaç defa siyasi kitap okudun?

Bu ülkeye eğer şeriat gelmediyse,ülke de hala Cumhuriyet rejimi varsa bu CHP'nin sayesindedir.Bunu da böyle bilin.Biz halkımızı hiç bir zaman kandırmadık.Hep doğruları söyledik o yüzden iktidar olamıyoruz.Bizim politakımızda halkımızın güvenini kaybetmektense muhalefet olmayı tercih ediyoruz.Bizim aşkımız Vatan.Birileri gibi din üzerinden siyaset yapmıyoruz.

28. Yorum: Duyarlılık 27 10 2009 05:13
Sayın başkan Kuvayi milliye teşkilatları sizin partinizin temelidir bunu hatırlamışsınız ve yüreğiniz yanmış ki böyle güzel bir açıklama yapmışsınız. kimseye bakmayın ulusumuz tümdür milletimiz bütündür. Duyarlılığınız için kutluyorum. Acaba sizi eleştirenlere soruyorum başbakan Erdoğan değilde Baykal olsaydı o görüntelrden sonra ne diyecektiniz aynen böylemi düşünecektiniz?

27. Yorum: deniz 27 10 2009 04:54
Siz bu kafayla daha çok seçim kaybedersiniz Halka yok eğitimsizler cahiller göbeğini kaşıyan bidon kafalılar diye dalga geçtikçe bu halk her seferinde bu jakoben insanlara cevabı sandıkta çok net bir şekilde vermektedir.
Korkularınızla o küçük dünyanızda yok kürdistan kurulacak yok şeriat gelecek diye tepinip durun kaç kere doğuya güney doğu ya gittiniz oradaki insanlar ne diyor ne istiyor diye sordunuz Pkk terör örgütü bile bağımsız devlet istemediğini ilan etmişken size ne oluyor. Oturduğunuz yerden atıp tutuyorsunuz. Terörün bitirilmesi için bir çözüm öneriniz var mı ? 25 yıldır yoğun bir iç savas yaşıyoruz 40.000 kişi ölmüş 100 milyar dolardan fazla kaynak heba olmuş bir 40.000 kişi daha ölsün mü istiyorsunuz çözümsüzlük en iyi çözüm mü diyorsunuz. Bu CHP zihniyetine soruyorum ne zaman bu ülkede taş üstüne taş koydunuz hangi sorunun çözümü için bir yöntem proje geliştirdiniz. Varsa yoksa laiklik gidiyor rejim tehlikede ülke bölünüyor.
Yeter yeni birşeyler öyle boş, mesnetsiz herşeye Ak Parti yapıyor diye karşı çıkmakla muhalefet partisi olmak iktidara gelmeye yetmez. Yapıcı muhalefet olmayı öğrenin göz diktiğiniz MHP oylarını bırakında ülkenin geneline hitap eden bir söylem, tutum geliştirin. Dikkat edin ülkeyi bölen sizsiniz Güney doğuda ve Doğu Anadoluda yoksunuz. bu mudur bütünlük...

26. Yorum: Anlamadım 27 10 2009 02:44
Sayım Başkan güzel poz vermiş. Şunu anlayamadım bu poz için mı bu yazı yazıldı, bu yazı için mi bu poz verildi! Çok klasik olacak ama lafla siyaset olmuyor; siz 29 Mart' ın hesabını kamuoyuna vediniz mi? o zaman bu açıklamlar neden yapılmadı? "diyorum ki önce evdeki kavgayı durdurun ki dışarıdaki kavgaya girin" anlatabildim mi? Saygılar.

25. Yorum: vatan 27 10 2009 00:13
adamlar kürdistan devletini kuracak siz hala akp'yi savunuyorsunuz.Pkk'lların nasıl ülkeye geldiğini görmedniz mi şehitlerimizin gazilerimizin hepsinin içi kan aglıyor.Siz hala makarnacılar kömürcüler destekleyin Akp'yi sonumuz ırak gibi olacak.Abd askererleri anamıza bacımıza ıraktaki gibi tecavüz ederse kimse üzülmesin bu ülkenin kadaerini siz makarnacılar çiziyorsunuz

24. Yorum: vatan 27 10 2009 00:10
bu yazıyı eleştirenlerin eğitim tahsilatını merak ediyorum.İlk ve orta okulun üzerinde olan var mı?

23. Yorum: sayın 27 10 2009 00:03
19. yorumcu seninde gözün kör olmus sanırım

22. Yorum: evet 27 10 2009 00:00
abdullah beye katılıyorumm

21. Yorum: deniz 26 10 2009 23:30
Dünya nereye gidiyor bu CHP zihniyeti nereye gidiyor size ne başkasının inancından hacca gitmesinden ibadet etmesinden seni nasıl rahatsız eder bu durum senin yaşantına inancına yada inaçsızlığına karışan var mı nedir bu tahammülsüzlük düşmanlık nerede yetiştirdiler sizi nasıl bir bağnazlık buş. Siz kendinizi kandırın elinizden gelse bütün inaçlı insanları yok etmeye çalışacaksınız. Sizin çocuklarınız kimle el ele kol kola oyun oynarsa oynasın buna karşı gelen var mı ? küçücük çocukları bile o inanç düşmanlığınıza alet ediyorsunuz. Çocuklar el ele tutuşunca mı şeriat devleti yok olacak bu ne cahillik gericiliktir siz çıkıp açık açık inançlı insanları İslamiyete uygun yaşamak isteyen insanları içime sindiremiyorum görmek istemiyorum deyin de bari bu konu da kaçak güreşmeyin bu yorumları gördükçe gülüyoruz 21. yy da herkez neyle meşgul bunların derdi de hala islamiyet düşmanlığı hemde büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede. Öyle ya da böyle isteseniz de istemesenizde herkeze her inanışa her düşünceye saygılı olmayı öğreneceksiniz...

20. Yorum: vatandaş 26 10 2009 22:00
Sayı abim çok doğru söylüyorsun.küçük bir anlatıyla seni destekliyorum.İlk öğretim Okulun birinde öğrenci okulda olması gerekirken kimden izin almış nasıl almışsa haç vazifesini yapmaya gitmiş. Aynı okulda yolumun üzerinde olduğu için devamlı görüyorum, ilk okul forması giyinen öğrenciler oyun oynarken kızlarla erkekler birbirlerinin elini tutmuyorlar. Bu manzara uzakta değil boyabatta yaşanmakta kurulacak şeriat devletinden bahsediyorsunuz, o devlet kuruldu bile beyler ve bayanlar duyurulur.

19. Yorum: c.k 26 10 2009 20:27
EFSANE senin kafan çoktan efsane olmuş gözünü aç biraz...

18. Yorum: duyda inanma 26 10 2009 17:38
İsmi güzel abdullah(allahın kulu) abiciğim öyle bir açıklama yapmışsınki eğer yazdığını yeniden birdefa daha okusaydın niye böyle yazmışım diye sende üzülürsün..fakat bir yerdeki yazıdan alıntı yaptıysan bilemiyorum..benim dikkatimi yazının şu bölümü çekti
''Amaç cumhuriyetimizin 100. yılında bölünmüş bir ülke ve şeriatla yönetilen bir devlet kurmaktır''. ya bu cümleyi birdaha oku ve düşün..şimdi bunlar şeriat devleti kuracak diyorsun,olabilir onu zaman gösterecek. ama yazının bir ön kısmına bak..amaç 100. yılda bölünmüş bir ülke hedefliyorlar diyorsun..allah aşkına sen adı ne olursa olsun bir devlet kurmak istersen orayı bölermisin toparlarmısın.adamlar kuracakları şeriat devletini niye bölsünler biraz mantıklı olalım lütfen..yazdığınız yazıları lütfen bir daha okuyalım..saygılar

17. Yorum: göz göre göre. 26 10 2009 09:00
abdullah bey vatansever duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. ama çok üzgünüm bu gün yaşadıgımız bölücülük tohumları sol teşkilatlar sayesinde atılmıştır. apoda siyasalda okurken dev sol militanıydı.boyabatın duvarlarında hala 80 [seksen] öncesi duvarlara çizilen orak çekiçleri görmek mümkün.ayancıkta gerzede fatsada rus bayraklarını bu vatanın evlatları astı. yaşı altmışa dayanan biri olarak töbder kongresinde halklara özgürlük , kürtlere özgürlük diye silogan atıldıgını hala hatırlıyorum. tüm yurtseverlerin vatana sahip çıkmasını çok önemsiyorum. akp ye karşi tüm ulusalcılar birleşmeli.

16. Yorum: EfSaNe 26 10 2009 08:34
Cok komık gercekten,Allah tan dın elden gdıyor polıtıkası yapmıyor demı?Ya ne buyuk sucmus teroru engelleme calısmaları.Baskanımız meger neler yapıyormusta bız bılmıyormusuz.Degerlı bılgılerınız bızı aydınlattı.Cok saolun ama bız lıderımızden vazgecmeyız.Sızde oy artırmak ıcın sarıgule yonelın bence merak etmeyın cunkı bu ısten Allah ın ıznıyle alnının akıyla cıkacak golge leltmeyın baska baska bısey ıstemıyoruz

15. Yorum: Hüseyin 26 10 2009 08:33
Sayın Başkan bu nasıl bi başkalaşım sizin parti heralde artık faşist bir parti olma yolunda aldığınız oy kadar konuşun Bu halktan her seçimde yediğiniz tokatla kendinizden geçiyorsunuz öyle bir eksen kayması yaşıyorsunuz ki soldan katı sert sağa evrimleşiyorsunuz. Çıkın açık açık söyleyin biz sol parti falan değiliz faşist sağ bir partiyiz diye herkez rahatlasın. Önce dönünde bir aynaya bakın.Konuşmaya bile gerek yok 2011 genel seçimlerinde bir tokat daha yersiniz ama gene umrunuzda olmaz. Lütfen demeç verirkende oyunuz kadar konuşun tarih ve milletimiz sizi zaten hiç affetmedi affetmeyecek.Muhalefete Mahkumsunuz.

14. Yorum: dugmeci 26 10 2009 07:34
Birincisi Atatürk sarhoşken kurdu ne demek ? Bu Atatürk ve o dönemki çalışma arkadaşları için büyük saygısızlık.
İkincisi Atatürk yaşıyor olsaydı emin olun Ak parti nin başında olurdu. CHP nin değil. Kurtuluş savasında batıyla savaşıldı ama savaş bittikten sonra hedef batı olarak seçildi. iyi ilişkiler kuruldu birçok reform batı örnek alınarak yapıldı. ekonomide liberalizm benimsendi. Halk egemenliği herşeyin üstünde tutuldu. Demokrasiye tam anlamıyla geçmek için çok mçaba harcadı.
Atatürk Batıya karşuı değildi, darbeci cuntacı değildi askerlerin siyasete karışmasına asla izin vermezdi halkının değerlerine inanışlarına yaşam tarzına yabancı değildi. Balıkesir de Cuma namazında Hutpe vermiş bir liderdi (daha fazlası da var araştırın bakın bu konuda bir kaç tane kitap bile var) Bayanların başörtüsüne laf söylemez karşı gelmezdi Annesi ve eşi zaten tesettürlü insanlardı. Sayfalarca örnekler verebilirim. Atatürk şimdi yaşıyor olsaydı eline sapayı alır Baykal ve bu zihniyeti (Cumhuriyet Halk Seçmesin Partisini) kovalardı.

13. Yorum: Hakkı Katırcı 26 10 2009 07:30
Eğer demokratik açılım kapsamında dağdan pkklılar gelecekse ben ne yapayım 35 tane salak adamı.Bunlar dağdaki domuzdan farksız insanlar.Bana Pkk'nın lider başlarını yakalayıp getirin ki projenizin milli birlik projesinin oldugunu anlayalım.Ve şunu da bilim ülkem bu dağdan gelen 35 kişi güneydoğu da yaşayan masum kürt kardeşlerimzin daha da savunmasız olmasına sebep olacaktır.Bunlar pişmanlık değil hayvanlığa geldi uyan ülkem.Ama bu uyanman iç savaşla değil siyasi iradenin bu ülkeden defolup gitmesiyle olacak.Son sözüm biz Osmanlının torunlarıyız bizim atalarımız aç kalmış,susuz kalmış buna razı olmuş ama vatansız kalmaya razı olmamış.Lütfen vatanımıza sahip çıkalım.

12. Yorum: Hakkı KATIRCI 26 10 2009 07:24
Abdullah Bey'e sonuna kadar katılıyorum.Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail'in ortak projesi olan BOP(Büyük Ortadoğu Projesi) kapsamında sözde Kürdistan devleti kurma amacındadırlar ve ne yazık ki Akp hükümetide bu oyunun bir parçasıdır.Son olarak Pkk'lıların Türkiye'ye gelişi sırasında yapılanlar tamemen ülkeyi tahrik etmek iç savaş çıkarma girişimleridir.Lütfen sağduyulu olalım ülkemizde kardeş savaşı çıkarmak isteyenlerin ekmeklerine yağ sürmeyelim.Başkalarının oyununa gelmeyelim.Biraz daha sabredelim.

11. Yorum: Yasin 26 10 2009 07:13
Doğru endişe içindesiniz sayın başkan. Milletin gerisinde kaldığınız, dünyanın gerisinde kaldığınız ve hiçbir demoktatik seçimde iktidara gelemiyeceğiniz için endişelisiniz. 80 yıldır bu ülkeyi hayali bölünme korkularıyla, şeriat gelecek korkusuyla esir aldınız. 80 yıldır olmadığı gibi bundan sonrada öyle bir sonuç ortaya çıkmayacak. Çağdışı laiklik anyayışınızla gideceğiniz yer bir muz cumhuriyeti olur. Herkezi hayat tarzıyla inançlarıyla kabul metmeyi öğrenin artık. Başka düşüncelere sizden farklı olanlara saygı göstermeyi ancak CHP zihniyeti öğrenemedi. ve bu demokratik açılımı şimdiki siyasi iktidar yapıyor diye iyice marjinalleşen çevrelerin başında kendilerine sosyal demokrat diyen CHP gelmektedir. CHP tutarsızlığını bu olayla bir kez daha göstermiştir. Açın okuyun 1989 CHP nin Kürt Sorunu raporunu neler yazıyor. Açın okuyun 1991 yıluında Deniz BAYKAL ve rahmetli İsmail CEM in yazdığı 'YENİ SOL' kitabını. Öyle hamaset nutukları atmakla bu işler olmuyor. Birde Laiklik ne demek, dünya da nasıl uygulanıyor bunu araştırın yeter bu sığlık. Gülüyor bu millet sizde. Yenileyin kendinizi.Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olmayı bırakın artık... Bunu gerçek anlamda bir sosyal demokrat olarak söylüyorum. Statükoyu savunmakla, darbeleri savunmakla,etnik unsurlarımızı asimile etmeye çalışmakla, dindar insanları gerici-yobaz diye küçük görmekle, Üniversitelere başörtüsü ile gitmek isteyenlere karşı gelmekle sosyal demokrat olunmuyor artık günümüz dünyasında...

10. Yorum: vatandaş 26 10 2009 07:06
AKP yandaşları gidişatın hiçte iyiye gitmediğinin farkındalar.Yumurtalar kırılmasın diye dönüşte yapamıyor.Ne yapsınlar geçmişte şöyley miş miş miş.Amerikalı yöneticiler bizim çoook büyük yetkilimize diyorki yahu siz Türkiye'de farklı Amerika'da farklı konuşuyorsunuz deyince bizim yetkili''siz bizim Türkiye'de söylediklerimizi ciddiye almayın o sözler seçmenlere yöneliktir'' Kim bu yetkili buyurun siz bulun.Bu konuşma metnini Yaşar Okuyan tv de belgesiyle açıklamıştır ve tekzip edilmemiştir.Başınız böyle derse sizin konuşmalarınız ne kadar ciddi olabilir ki.

9. Yorum: MRT 26 10 2009 06:42
Tebrik ederim güzel açıklamalarınızdan ötürü. Yaşasın Milli Devlet.Kahrolsun Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri.

8. Yorum: dilek 26 10 2009 05:03
helal size birinci yorum şimdi akp destekliyen kafaları örücek gözleri kör

7. Yorum: ejder 26 10 2009 04:37
akp millet vekili dodurgalı birazcık boyabata sahip çıksın allah aşkına

6. Yorum: meclise nasıl girdiler 26 10 2009 04:08
sevgili solcu kardeşim sana bir soru soracam..türk siyasi hayatında bu pkk lı olduğunu söylediğiniz kişileri ilk defa bir parti olarak meclise kim soktu..ne oldu ozaman bunlar dağdan inip siyasete atılmamışlarmıydı sizin sol zihniyetiniz bunları alıp tc.devletinin enkutsal enmerkezi yerine sokmadımı..lütfen bir açıklama bekliyorum

5. Yorum: arka korkusu 26 10 2009 03:18
çekin arkamdan ABD yi artık.sanki sizinki yok

4. Yorum: Yazık... 26 10 2009 01:59
"recep Tayyip Erdoğan - dönüştüren başbakan - demokratik cumhuriyettir." kişilere kavramlara saygınız yoksa sayın gazete; Türkçeye saygınız olsun. Anlaşılmayan durum yoktur umarım.

3. Yorum: milliyetci 26 10 2009 01:58
bravo başkan helal olsun

2. Yorum: recep 26 10 2009 01:55
hep aynı plak,değiştirin bece çala çala oplak bozuldu cayırtı yapıyor.siz lozanın hesabını verin bir kere.sinop milletvekili dr rıza nur,belki çoğu bilmez tanımaz rıza nuru bir okuyun lozanda neler olmuş,adaları kayda geçirmeyi unuttuğumuz için evet yanlış duymadınız kayıtlara geçirmeyi unuttuğumuz için kaybettiğimizi biliyormusunuz.

1. Yorum: hüseyinn 26 10 2009 01:46
iranda yakalanan töeröristler vinçlerle idam ediliyo bizde ise davul zurna ile karşılanıyo işte size beğenmediğimiz iran devleti... akp ile dtp rasındaki 7 farkı bulmayız çünkü hiç fark yok aralarında ......(atatürk sarhoşken kurdu dediğiniz ülkeyi siz ayıkken yönetemediniz) buda akp lilere kapak olsun


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

240349


Tasarım:DtGaNi