Yayın Tarihi:29 10 2009 18:01(1555)

 

Türkiye Cumhuriyeti 86 yaşında

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 86. Yıldönümü,  bütün Yurt’ta olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

İlk tören, 28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 13.00’te Vilayet önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere şanlı Bayrağımızın çekilmesiyle başladı.

Buradaki törene Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Sinop Garnizon ve Jandarma Komutanı Kd. Albay Mustafa Akış, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Ak Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, çeşitli kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldılar.

 

 

 



 

Bu arada; törende çelenklerin sunulması sırasında, Ak Parti çelengini Atatürk Anıtı’na taşıyan bayan görevlinin protokol kurallarına aykırı olarak kot pantolon giymesi, törene katılanların dikkatlerini çekerek tepkilere neden olduğu görüldü.

Daha önce de, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı önündeki törende, Ak Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu’nun protokole gömlekle katılması vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86’ncı Yıldönümü 29 Ekim 2009 Perşembe günü de çeşitli gösteriler ve etkinliklerle devam edecek.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; 29 Ekim 2009 Perşembe günü saat 21.00’de yapacakları fener alayının Sakarya Caddesi’nden başlayıp, Parktaki Atatürk Anıtı önünde slâyt ve havai fişek gösterileri, konserler ve şiirlerle sona ereceğini belirterek, fener alayına bütün Sinop halkının davetli olduğunu ve katılımlarını beklediklerini söyledi.


Haber – Fotoğraflar: Hikmet KURADA   

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: Sinoplu 30 10 2009 06:38
Aziz Türk Milleti'nin azim ve desteği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması ve yaşatılması dilek ve temennilerimle, bütün Türk Ulusu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu ve Mutlu olsun!..
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

239729


Tasarım:DtGaNi