Yayın Tarihi:12 01 2010 19:53(2530)

STRONG>

 

Boyabat’ta Sporun Gündemi

 

İlimiz sporunda hareketli günler yaşanıyor. Futbolda Sinop Amatör Küme grup maçlarında son haftaya girilirken, Voleybolda 3. lig temsilcimiz Boyabat Kalespor tüm olanaksızlıklara rağmen başarılı olmaya devam ediyor. Endüstri Meslek Lisesi spor kulübünün Voleybol Bayanlar Deplasmanlı Bölgesel ligine çıkışı ve yaptığı yatırımlar ümit veriyor.

 

Çeltikspor ayağa kalktı

 

Sinop Amatör Küme grup maçlarında son haftaya girdik. İlk haftadan beri gelişmeleri, yaptığımız haberlerle sizlere taşımaya çalıştığımız ligde Çeltikspor son haftaya playoffu garantilemiş şekilde giriyor. Bence grupların bu sezon en keyifli maçını  Özel İdarespor’la oynayan Çeltikspor’un, aldığı galibiyet yanında taraftarlarının coşkusu ve desteği görülmeye değerdi. Sarı-kırmızılı takım grupların en güçlü takımı Özel İdarespor’u 2-1 yenerek, güven tazeledi. Şampiyon olan takımın Deplasmanlı Bölgesel Lige katılacağı bu sezon şampiyonluk isteniyorsa, Çeltikspor’un yeni takviyelerle takımı güçlendirmesi gerekiyor. Yeni takviyelerle birlikte, askerden gelen Ahmet Mor’un da takıma katılmasıyla playoff ta daha güçlü bir Çeltikspor izleyebiliriz.

 

Hiçbir neden Küfür edilmesine gerekçe olamaz

 

Hafta sonu Sinop Şehir stadında oynanan Çeltikspor- Özel İdarespor maçında tribünlerde harika görüntüler vardı. Boyabat’tan gelen taraftarlar takımlarını desteklerken çok güzel görüntüler oluşturdular. Sinop stadında fazla görülmeyen bu güzellikleri yaşattıkları için tüm taraftarlara teşekkür ediyoruz. Ancak maç sırasında edilen küfürler şık olmadı. Bu küfürler ne yazık ki yaşanan güzelliklerin önüne geçti. Çeltikspor taraftarının tribün organizasyonlarına devam etmesi en büyük dileğimiz. Futbolun olmazsa olmazı taraftarlar maçlara ayrı bir renk getiriyor. Ancak bir an önce taraftarlar tribün liderini tespit etmeli ve küfürün önüne geçmelidir. Bu taraftar, takımını Özel İdarespor maçındaki gibi desteklemeye devam ederse, muhtemel bir şampiyonlukta en büyük pay sahibi onların olacaktır.

 

Boyabatspor finallerin takımıdır

 

Sinop Amatör lig A grubunda son hafta bir final yaşanacak. Sinopspor ve Helaldıspor’un playoffu garantilediği grupta, playoffa gidecek son takım, Ayancık Cevizlispor-Boyabatspor maçıyla belli olacak. Son haftaya 13 puanla giren Cevizlispor ve 10 puanla giren Boyabatspor, Ayancık stadı tamamlanırsa Ayancık’ta, tamamlanmazsa Türkeli stadında oynayacaklar. Karşılaşma da Ayancık Cevizlispor’un galibiyeti yada beraberlik durumunda Ayancık ekibi 3. takım olarak gruptan çıkacak. Guruptan çıkması için Boyabatspor’un kazanması gerekiyor.

 

Boyabatspor’un kazanmaktan başka alternatifi yok. 1984 yılından beri başarılı bir şekilde ilçemizi temsil eden mavi-beyazlı ekibin, bu maçı alıp, playoffa katılacak gücü vardır. Futbolcular bu haftayı iyi değerlendirmeli ve maça en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Boyabatspor finallerin takımıdır. Futbolcuların bu inanç ve ruhu hissetmeleri, başarının anahtarıdır.

 

 Kulüp bu maç için ciddi organizasyonlar yapmalıdır. Taraftarlarını bu maça taşımalı ve maçın başından sonuna kadar taraftar desteğini arkasında hissetmelidir. Bu sezon kendinden beklenen başarıyı gösteremeyen Boyabatspor, playoffa çıkarak taraftarlarına ve sevenlerine kendilerini affettirmelidir.

 

Kalespor her şeye rağmen ayakta!

 

Kalespor başarılı yürüyüşüne devam ediyor. İlimizin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan Boyabat Kalespor ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Bu hafta Konya deplasmanına, ekonomik zorluklar nedeniyle yedeksiz ve teknik ekipsiz giden kırmızı-beyazlı ekip buna rağmen 1 puan almayı başardı. Hala 2. lige çıkma şansı olan Kalespor yalnızları oynuyor.

 

Kalespor Boyabat’ın bir markası

 

Voleybol sporcu sayısının azlığı nedeniyle futbola göre daha az maliyetle yapılabilen bir branş. Kalespor Boyabat’ın bir markasıdır. İl dışında ilçemizi temsil eden, başarıları ve başarısızlıkları Boyabat’a mal edilen bir takımın bu kadar sahipsiz kalmasının nedenlerini anlamakta zorluk çekiyorum. Futbol takımlarımıza verilen desteğin çok daha azıyla bu takım 2. ligde Boyabat’ımızı temsil edebilir. Yetkililerin, kurum ve kuruluşların bu konuda daha duyarlı olması beklentimizdir.

 

Bayan Voleybolunda Boyabat Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü
ilimizi temsil edecek

 

Boyabat Endüstri Meslek lisesi Spor Kulübü bayan voleybol takımı ilçemizi Deplasmanlı Bölgesel Ligde temsil edecek. 3. lige çıkması muhtemel takımımızı maçlarında yalnız bırakmamak ve desteklemek gerekmektedir. Salonlarda yaratacağımız temaşa, ilçemiz sosyal yaşamına yeni renkler katacaktır.

 

Yeni bir Kapalı Spor Salonu şart olmuştur

 

Boyabat Endüstri Meslek Lisesi bayan voleybol takımının Deplasmanlı Voleybol Ligine katılmasıyla, ilimizi ülke çapında temsil eden 2 takımımız oldu. İlçemiz kapalı spor salonu, hem kulüplerimize hem de okullara hizmet etmektedir. Bu durum mevcut spor salonunun yetmemesi sonucunu doğurmaktadır. Bu nedenle ilçemize müsabakalar için yeni bir Kapalı Spor Salonu gerekmektedir. Yapılacak yeni bir salon, hem okulları hem de kulüpleri rahatlatacak, başarıyı artıracaktır.

 

Son yıllarda ilçemiz sporunda ciddi gelişmeler yaşanıyor. Özellikle salon sporlarında yaşanan gelişmeler sevindiricidir. Kısıtlı olanaklara rağmen kulüp yöneticilerimiz, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Beden öğretmenlerimiz gayretleri ve özverileriyle güzel şeyler üretmektedir. Olanakları artırmak ve daha daha iyi koşullarda spor yapılmasını sağlamakla yetkili insanların, Boyabat halkının ve ilçemiz dışında yaşayıp olanakları olan Boyabatlıların, kulüplerimize, sporcularımıza destek olması, Boyabat ismini büyütecektir. Sevgiyle Kalın.

Sabri APAYDIN

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

363492


Tasarım:DtGaNi