Yayın Tarihi:01 03 2010 18:35(1805)

z-sa.jpg

 

Ortada maç, ortada sonuç 

 

Puan Cetvelinin en üstündeki iki takım avantaj sağlamak için çıktığı karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Bu beraberlik Özel İdarespor'un ilk yarıyı lider bitirmesini sağladı.

Bakımı biten ve zemini sentetik çimle kaplanan 80. Yıl sahasında oynanan karşılaşmada, sahanın güzel görüntüsü yanında olumsuzluklarda vardı. İki takımda sentetik zemine alışık değildi. Sinop ekibi antrenmanlarını sentetik çimde yapsa da, maçtan önce 80. Yıl sahasında 2 antrenman yapma olanağı bulsada zemine alışık olmadıkları maç boyunca gözlerden kaçmadı. Sahanın diğer stadlara göre ebatlarının küçük olmasıda oyunu etkiledi.

 

Rüzgar ve soğuk hava maçı etkiledi

Sahada çok soğuk bir hava ve rahatsız edici bir rüzgar vardı. Bu olumsuzluklarda oyuncuların performansını etkiledi. Seyircilerin bile rüzgar ve soğuk havadan etkilendiğini düşünürsek futbolcuların etkilenmesini normal karşılamamamız gerekir.

90 dakika boyunca Özel İdarespor'un oyunu daha ilerde kurduğunu gördük. Daha baskılı görünmesine rağmen mavi-beyazlı ekip fazla pozisyon bulamadı. Bunun sebebi kanat varyasyonları çok iyi olan takımda İsmail ve Mustafa'nın diğer maçlara oranla daha tutuk bir oyun sergilemesiydi. İbrahim'le ortasaha üstünlüğünü eline geçiren Özel İdarespor oyunu kanatlara yayamayınca istediği pozisyonları bulamadı.

Takımın en önemli gol ayağı Erdinç maça stoper olarak başladı. Stoperde başarılı bir performans göstermesine rağmen onun yokluğu hücum gücünü etkiledi.

Çeltikspor defansif bir anlayışla karşılaşmaya başladı. Kontraataklarla rakip kalede gol arayan sarı-kırmızılı ekip girdiği 2 pozisyonun birinde Fatih'in vuruşu direkte patlarken, diğer pozisyonda Ercan kaleciyle karşı karşıya kaldı,  topa çok kötü vurunca sarı-kırmızılı ekip 1 golden oldu..

Çeltikspor defansı iyi bir görüntü verdi. İlhan ve Ahmet'in iyi oyunlarına Murat ve Emre'de katılınca rakip atakları engellemede sorun yaşanmadı. Maç boyunca kontrolü hiç kaybetmediler. Kontrollü oyun Özel İdarespor'un ani atak yapmasına fırsat vermedi. Ev sahibi ekibin cılız ataklarında da Taylan'ın soğukkanlılığı ve ustalığı, gole izin vermedi.

Çeltikspor'un bu maçta çok şey beklediği Besim, Süleyman ve Fatih gününde değildi. Usta ayakların iyi olmadığı günde güçlü Özel İdarespor deplasmanında alınan 1 puan, Boyabat ekibinin kar hanesine yazıldı.

 

Hakem Erkan Tan başarılı bir maç yönetti

Maçın hakemi Erkan TAN, zor maçı kolay bitirdi. İki takım oyuncularının iyi niyetine Hakemin başarılı yönetimi eklenince karşılaşma sorunsuz sona erdi. Futbolculara güleryüzlü yaklaşımı ve diyaloglarındaki denge Erkan TAN'ın diğer artılarıydı.

Karşılaşmanın en renkli tarafı seyircilerdi. İki takım seyircilerinin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma, Sinop'ta bu sezon oynanan karşılaşmalarda taraftar sayısı olarak en kalabalık maç olarak kayıtlara geçti. Sinop merkezde bu kadar taraftar görmek bizi sevindirdi.

 

Maçın adamı: Çeltikspor Taraftarı

Boyabat Çeltikspor taraftarlarına burada ayrı bir parağraf açmak lazım. Takımları sahaya çıktıktan, maç bitene kadar desteklerine devam eden sarı-kırmızılı taraftarlar takımları için iyi bir itici güçtü. Sinop taraftarlarının ettiği küfürleri duyunca "küfürün yerleşim yerleriyle değil, insanla ve kültürle ilgili" olduğunu bir kez daha anladık. Maçın adamı olarakta "Boyabat Çeltikspor taraftarını" seçiyor ve her maçta takımlarının arkasında 12. adam olarak desteklerine devam etmelerini bekliyoruz.

 

Sabri APAYDIN

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

303291


Tasarım:DtGaNi