Yayın Tarihi:12 04 2010 15:55(2019)

zzzzzzzzkale.jpg

Alnından öpülesi kahramanlar

19 Nisan tarihinde herkes gibi televizyon başındaydık ailecek. Tarihte ilk kez  bir Sinop takımının canlı yayında maçlarını izlemenin keyfini yaşıyorduk. Tek yürek Boyabat Kalespor'un Aroma Voleybol Erkekler 2. ligine çıkmasını izledik ART kanalında. Gururlandık bize bu mutluluğu yaşatan kahramanlarla. Eren DEMİR, Ömer ÖRNEK önderliğindeki 10 Cesuryürek, Yusuf BİÇER, Mustafa KALIPÇI, Süleyman KARAKAYA, Talip AKSOY, Levent ÜNAL, Tunay ÖZSOY, Akif YURTSAL, Ali KORTMAZ, Şükrü SAMUR, Ersun ASAL inanılmazı başarıp, hedeflerine ulaştılar.

 

Boyabat Kalespor 2. lige çıkana kadar yaşanan süreçte çok zorluklar yaşadı. Kentten ekonomik olarak istediği desteği bulamayan ekibin, deplasman masraflarını bile karşılayamadığı zamanlar oldu. Takımın yabancı oyuncuları büyük fedakarlık yaparak maçlara geldi. Öyleki çoğu zaman beraber antrenman yapamadan maçlara çıktılar. Kent başlarda bu takıma inanmadı. Takım 3. ligde başarılı olmaya başlayınca, taraftar ilgisi ve inanç buna paralel olarak artmaya başladı. Taraftar desteğini arkasına alan kırmızı- beyazlı ekip grubunda 3. olarak olarak 2. lig terfi maçlarına katılmaya hak kazandı. Terfi maçlarında gösterdiği başarıyla grup 2. olarak, Aroma Erkekler Voleybol 2. ligine terfi etti. 

 

Boyabat Kalespor'un  3 günde 3 maçı ART televizyonunda yayınlandı. 3 gün boyunca Boyabat'ın haritada yerini bilmeyen, ismini duymayan insanlar Kalespor sayesinde Boyabat ismini duydu. Bu olay Boyabat'ın tanıtımına, marka değerine katkı sağladı. Kalespor 2. ligde mücadele ederken Türkiyenin bir çok yerine maç yapmaya gidecek. 2. Ligteki takımlar maç yapmaya kentimize gelecekler. Maçlarımız ART ve DSpor kanallarında yayınlanacak, haber bültenlerine konu olacak, Ulusal Gazetelerde yayınlanacak. Bu olaylar Boyabat'ın tanıtımına katkı yapacak, Boyabat'ın marka değerini artıracak. Binlerce lira harcayarak yapabileceğimiz tanıtımı, Kalespor bu organizasyonla gerçekleştirecek. Kalespor'un her başarısı, Sinop'un, Boyabat'ın başarısı olacak, her başarı Sinop'un, Boyabat'ın tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle ilgili tüm kurumlar, firma ve vatandaşlar Kalespor'a gerekli desteği vermelidir. Öncelikle Valilik ve Belediye kentimize bu kadar katkı yapacak takımıza destek olmalıdır.

 

Boyabat Kalespor maçlarını ilçemizdeki mevcut kapalı spor salonunda oynamaktadır. Mevcut salon okul antrenman tipi spor salonudur. Voleybolda  Erkekler 2.ligde Kalespor, Voleybol bayanlarda Deplasmanlı bölgesel ligde E.M.E.L ilçemizi temsil etmektedir. 2 takımın ulusal anlamda ilimizi temsil ettiği ilçemize daha büyük bir kapalı spor salonu gerekmektedir. Diğer illerden gelen takım ve taraftarlara, ilimizin imajını yükseltecek bir salon için ilgili kurumların gereğini yapacağına inanıyoruz. Çünkü Boyabat, lisanslı sporcu sayısı bakımından, tüm branşlardaki faaliyetleriyle ve ulusal ölçekteki başarılarıyla bunu hakediyor. Spor yapma olanakları artırıldıkça, başarılar katlanarak yükselecektir.

 

Kalespor ile ilgili yazı yazıpta, Eren Demir'den bahsetmemek haksızlık olur diye düşünüyorum. Yıllar önce Boyabat'a gelen Beden eğitimi öğretmenimiz Eren Demir artık bizden biri olmuştur. Cesareti, çalışkanlığı ve azmi ile Kalespor'un bugüne gelmesinde en fazla katkısı olan kişidir. Gününün 24 saatini takıma adayan öğretmenimiz, halen kulüp başkanı olarak çalışmaktadır. Seneye Antrenör olarak Ömer ÖRNEK'le beraber takımın başında olacaktır. Boyabat'a yaptığı katkılar için Eren Demir'e ayrıca teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Boyabat Kalespor takımını göstermiş olduğu üstün başarı için kutluyor, bu başarıda pay sahibi olan herkesi alnından öpüyorum. Aroma Erkekler Voleybol 2. Liginde başarılar diliyorum.

 

Sabri APAYDIN

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

309877


Tasarım:DtGaNi