Yayın Tarihi:10 05 2010 20:34(1356)

z-sa.jpg

 

En kıymetli Şampiyonluk. (1)

 


Sinop Amatör Küme Ligi en çekişmeli sezonunu yaşadı bu yıl. 5 takım kıyasıya bir mücadeleye girdi şampiyonluk için. Sonunda gülen taraf Boyabat Çeltikspor oldu. Ligin önceki senelerden bir farkı vardı bu sezon . Şampiyon olan takım 3. Lig terfi maçlarında başarılı olamazsa, bu sene ilk kez düzenlenecek "Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig" e katılacaktı.

Çeltikspor 3. Lig terfi maçlarında Amasya Üniversitespor’a 2-1 yenilerek elendi. 3.Lige çıkmayı başaramayan Çeltikspor, bu sonuçla Sinop’u Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligte temsil etmeye hak kazandı. Yarı profesyonel statüde oynanacak lig, Çeltikspor ve Boyabat için büyük bir fırsattır. Sinop ilini temsil edeceğimiz bu lige Boyabat olarak hazırmıyız, madde madde inceleyelim.

 

Tesis açısından:

 İlçemizde 1 adet futbol sahası var. 3 tane kulüp bu sahayı büyükler ve gençler kategorisi karşılaşmaları için kullanıyor. Okul takımlarımızda maçlarını bu sahada oynuyor. Antrenman sahası olmadığından takımlar antrenmanlarını da burada yapıyor. Geçen sezon çimle kaplanan saha yoğun kullanım nedeniyle bu sene çok kötü durumda. Gençlik spor ilçe müdürlüğü ekipman eksikliği ve olanaksızlara rağmen ellerinden geleni yapıyor ama yetersiz kalıyorlar.

Stadımızın fiziki koşulları mevcut durumuyla Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig gibi organizasyonlar için yetersizdir. Stadı uygun hale getirmek için yapılması gerekenler vardır;


Stadın soyunma odaları daha modern bir görünüme kavuşturulmalı, genişletilmeli, 2 tane olan soyunma odası sayısı 4’e çıkarılmalıdır. İlçemizde 3 takım olduğundan bazı haftalar 2 maç olmaktadır. Peşpeşe maçlar olduğunda soyunma odası sorunu ortaya çıkmakta, takımlar otobüslerde soyunup giyinmek zorunda kalmaktadır.

Stadın zemini aşırı kullanım nedeniyle çok kötü durumdadır. Zeminin bakıma alınması ve futbol oynamaya elverişli hale getirilmesi gerekmektedir.


Boyabat Stadı tribünleri kötü durumdadır. Yeni yapılan betonarme tribünleri, bir sene olmasına rağmen çatlamıştır. Tribünlerin üzeri açıktır ve koltuk olmadığından oturarak maç izlemek mümkün değildir. Protokol tribünü yoktur. Sinop Şehir Stadındaki kapalı benzeri bir tribün, Boyabat stadının ihtiyacını karşılayacaktır.


Stadın çevresi kapatılmalı ve sadece tribünlerden maç izlenebilecek duruma getirilmelidir. Bu yapıldığından olaylara ve küfüre müdahale şansı olacağından küfür ve olaylar sona erecektir. Sezon finalinde yaşadığımız olaylar bir daha tekrar edilemeyecektir.


Taraftarlar için tuvalet ve çevre düzenlemesi yapılmalıdır. Çevre düzenlemesi stadın dışarıdan görünen bakımsız yüzünü değiştirecektir.


Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligdeki gurubumuz çevre illerin takımların oluşacaktır. Misafir takımlara stadımızda sunacağımız görüntü Sinop’un imajı olacaktır. Çünkü Çeltikspor ligte Sinop’u temsil edecektir. Stadımızla ilgili acil sorunların çözülmesi, tüm Sinoplu yetkililerin görevidir. Boyabat Stadının Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligin ilk maçına hazır olacağına inancımız tamdır.

Gelecek sezon Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligde oynayacak takımlar için istenen kategorilerden biride antrenman sahası zorunluluğudur.  Bu nedenle yetkililer bu sorunu çözmek zorundadır. Yerel yönetim ve Gençlik spor il müdürlüğünün, ortak hareket ederek,  sezon başlamadan antrenman sahası sorununu çözeceğine inancımız sonsuzdur. Antrenman sahası sorunu çözüldüğünde stadın zemininin ömrü de uzayacaktır.

DEVAM EDECEK

 

Sabri APAYDIN

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

331336


Tasarım:DtGaNi