Yayın Tarihi:18 05 2010 18:04(1670)

z-sa.jpg

 

    En kıymetli Şampiyonluk(2)   

 

Gelecek sezon Boyabat Çeltikspor ilimizi Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek. Bir önceki yazımda Boyabat'ın tesis konusundaki durumuna değinmiştim. Bu yazımda kulüplerin kurumsallaşması ve profesyonelleşmeden bahsedeceğim. Şimdiye kadar kulüplerimiz el yordamıyla yöneltildi. Ekonomik Olanaksızlıklar ve yerel ligler dışında profesyonel ligde temsiller olmadığından kulüplerimiz kurumsallaşmasını sağlayamadı.

 

Kurumsallaşma için neler yapılabilir?

Boyabat Çeltikspor 1954 yılında kurulmuş bölgenin en eski kulüplerinden biridir. Bu kadar eski ve köklü bir kulüp olmasına rağmen ne yazıkki istenen sıçramayı gerçekleştirememiş ve büyüyememiştir. Bunun nedeni kulübün kurumsal bir yapıya kavuşamamasıdır. Kurumsal yapı için neler gereklidir?

Profesyonel kadrolaşma: Kulüplerimiz şimdiye kadar gönüllüler tarafından yönetildi. Hem idari işler hemde teknik işler, futbolu seven kişilerin özverileri ve çabalarıyla yürütüldü. Bu yönetim tarzı futbolumuzu amatörlükten öteye geçiremedi. Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig bunun düzelmesi için bir fırsattır. Bu lig için istenen kriterlerden biri, en az B sınıfı belgeli bir çalıştırıcı, masör, sağlıkçı ve malzemeci çalıştırmasıdır. Bu zorunluluk gelecek sezonda kulüp personeli anlamında profesyonel bir yaklaşımın yaşama geçmesi demektir.

Ekonomik yapı: Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig, katılacak kulüplere ekonomik anlamda yeni fırsatlar sunacaktır. Kesinleşmemiş olmasına rağmen katılacak kulüplere ayak bastı parası (miktarı belli değil) ve gideceği deplasmanlarda yapacakları masrafları için harcirah verilmesi düşünülmektedir. Bunun dışında Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligde oynayan takımların bahis oyunlarına dahil edilmesi ve buradan da pay alması gündemdedir. Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligin statüsü ve yapılacaklar ile ilgili toplantılar sürmektedir. Yakın bir gelecekte netleşecektir. Gönüllülerin fedakarlıklarının yanında TFF nin sunacağı olanaklar ilimiz futbolunun ivme kazanmasına yardımcı olacaktır.

Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligde grupların 12 takımdan oluşturulması düşünülmektedir. Bu ilçemize bir sezon boyunca 11 takımın maç yapmaya gelmesi demektir. Maçlara bir gün önceden gelen takımların ilçemiz ekonomik yaşamına katacağı artı değer de cabasıdır. Hem ilçemiz ekonomisine, hemde tanıtımına katkı sağlayacak bu organizasyonda Boyabat Çeltikspor'a verilecek destek kentimize verilmiş destektir. Yapılacak her destek farklı şekillerde de olsa geri dönecektir. Bu nedenle dünyadaki tüm Boyabatlıların takıma destek olması ve daha üst ligler için destek vermesini bekliyoruz.

Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig daha göz önünde bir organizasyondur. Basının ve kamuoyunun ilgisi bu lige daha fazla olacaktır. Bu ligde sağlanacak başarılar daha fazla ses getireceğinden takımımıza sponsor bulmak daha kolay olacaktır. Forma reklamları ve sponsorluk yaşama geçirildiğinde başarı daha kolaylaşacaktır.

Sonuç olarak: Gelecek sezon yarı profesyonel lig izliyeceğiz. Daha heyecanlı, daha kaliteli ve Boyabat'ımıza getirisi daha fazla olacak bu organizasyon kentimize sosyal, ekonomi ve sportif anlamda çok katkılar sunacaktır. 3.Ligin gelecek sezon sonunda kaldırılması düşünülmektedir. Bu "Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olacak takımın 2. lige çıkması" anlamına gelmektedir. Tüm bu gerekçeler, Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Ligin şartları ve getirileri kurumsal bir yapının oluşturulması için fırsattır. Boyabat bunu gerçekleştirecek birikim, azim ve ufka sahiptir.

Gelecek sezon için, kulüp başkanı sayın Sami TANDOĞAN ve Teknik Direktörümüz Kadir ERMİŞ'e ekipleriyle birlikte başarılar diliyor, çıkılan bu yolda dünyadaki tüm Boyabatlıların destekleriyle takımımızın arkasında olacağına inanıyoruz.

 

Sabri APAYDIN

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

241093


Tasarım:DtGaNi