Yayın Tarihi:20 10 2011 19:26(1608)

1020_Kamusen.jpg

 

KAMUSEN Sinop İl Temsilcisi mesaj yayınladı


Yine hain saldırılar, yine şehitlerimiz… yüreğimiz yanıyor. Aziz milletimizin başı sağ olsun

 

Bölücü örgüt hain saldırılarına büyük bir hızla devam ediyor. Asker, polis, sivil, çocuk demeden herkese alçakça saldıran gözü dönmüş caniler, bu kez Çukurca ve Yüksekova’da saldırı düzenledi. Bu kalleş saldırılarda 26 askerimiz şehit olurken, çok sayıda da yaralımız var. Hainlerin dün de Güroymak’ta düzenlediği saldırıda 5 polisimiz şehit olmuş, biri bebek 4 vatandaşımız da yaşamını yitirmişti.

 

Son dönemde iyiden iyiye azan bu eli kanlı örgüt, Türkiye’deki yönetim zafiyetinden dolayı dilediği gibi at koşturmaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, huzurunu dinamitlemeye, ülkemizi bölmeye kastetmiş olan bu kanla beslenen soysuzlar, hareket alanını giderek genişletmektedir. Terörle etkin mücadele yapılamadığı her terörist saldırının ardından bir kez daha görülmektedir. Yüreğimiz yanarken, bu kan emicilerin ülkemizin dört bir köşesinde cirit atması, her türlü saldırıyı elini, kolunu sallayarak gerçekleştirmesi büyük bir skandaldır. Her gün onlarca ocak sönerken, milyonlarca insanın yüreği dağlanırken, gözlerden akan yaşlar sel olup giderken, alınan önlemlerin yetersiz olması manidardır.

 

Siyasi erk, terörün bu noktaya gelmesinde öz eleştiri yapmak zorundadır. Sayın Başbakan ve Hükümetinin göreve geldiği 2002 yılından önce; PKK terör örgütünün bir numarası ile yine örgütün etkili isimlerinden Şemdin Sakık yakalanarak cezaevine konulmuş, örgütün silahlı militanları ülkemizin sınırları dışına kaçmış, bölgede vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde yaşamaya başlamıştı. AKP iktidarından önce sıfıra inen terörün, bugün tavan yapması derinlemesine ele alınması gereken bir konudur. PKK açılımına dönüşen sözde demokratikleşme süreci, Habur’da yaşanan rezalet, teröristlere gösterilen iltimaslar terörün bugünkü noktaya gelmesine zemin hazırlamıştır. Sayın Başbakan ve Hükümet tarafından, her terörist saldırı sonrasında atılan hamasi nutukların, ard arda yapılan göstermelik toplantıların terörü sonlandırmaya yetmediği artık görülmelidir. Terörü tamamen ortadan kaldırmak için topyekun bir mücadele yapılmalıdır. Bu noktada sadece hava harekâtı sonuca ulaşmak için yeterli değildir. Türkiye teröristlere karşı kara harekâtı da başlatmalı, bölücü örgüte kaynaklık eden sınır ötesindeki inler kurutulmalıdır.

 

Bilindiği gibi TBMM’de Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olduğunu iddia eden ancak terör örgütüne yardım ve yataklık eden, terör örgütünün arka bahçesi olan sözde bir siyasi parti bulunmaktadır. Ne bu siyasi parti, ne de bölücü örgüt Kürt vatandaşlarımızı temsil etmemektedir. Bin yıldır devam eden Türk-Kürt kardeşliğine kurşun sıkmaya çabalayan bu güruha millet olarak izin vermeyeceğiz. Günden güne palazlanan bu örgüte Türk milleti olarak en güzel cevabı birlik ve beraberliğimizi koruyarak vereceğiz.

 

Bu noktada Hükümet, terörü bitirmek için cesur, kararlı adımlar atmalı, gözünü karartarak, her türlü girişimde bulunmalı, terörü büyüten ülkelere karşı en sert tavrı göstermeli ve terörü, teröristleri cesaretlendiren yaklaşımlar sergilemekten vazgeçmelidir. Devletimizi yönetmek ve milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan AKP Hükümeti, artık içerisinde bulunduğu basiretsizlikten sıyrılmalıdır. Açılım denen zırva derhal sonlandırılmalıdır. Teröre ve bölücü örgüte yardım ve yataklık eden; siyasi, sosyal, finansal destek olanlara karşı en sert tedbirler alınmalıdır. Bunlara sıfatı, konumu ve görevi ne olursa olsun hak ettikleri şekilde muamele edilmelidir. Hükümet, “Saldırıların nedeni Kürt sorununun siyasi çözümüne karşı örgütün sabotaj girişimidir” gibi ihanet ve cehalet kokan gerekçelerle PKK ve uzantılarıyla yapılan müzakereleri devam ettirmemelidir. Müttefik olduğumuzu sık sık dile getiren ancak terörle mücadelede bizi yalnız bırakanlara karşı; Filistin ve Arap baharı meselelerinde yaptığımız gibi gerekirse köprüleri atmayı bilmeliyiz. İktidar bu gerçeği bilerek, terörle mücadelede yol haritasını çizmelidir. Artık milletimiz terör nedeniyle diken üstünde yaşamaktadır. Sokağa çıkarken bile tereddüt eden, başına bir şey geleceği endişesi yaşayan vatandaşlarımızın devleti tarafından korunduğunu bilmeye ihtiyacı vardır. Herkesin bilmesi gerekir ki, kimse milletimizin sabrını sınamaya kalkmasın. Bu millet en zor, en karanlık günlerinden bile birlik olarak çıkmıştır. Milletimiz bugün de terör belasına karşı tek ses, tek yürek olarak son nefesine kadar mücadele edecektir.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak terör saldırılarını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Dr. Barış BAYRAKLI
Türkiye KAMUSEN Sinop İl Tem.

 

 

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: aydudu 21 10 2011 15:55
allah şehidimizin ailesine baş sağlığı,şehidimize allahrahmet eylesin amin.ne mutlu türküm diyebilenlere.

1. Yorum: melek 20 10 2011 20:40
allah şehit yakınlarına sabır versin.yurdumuzu işgal etmeye çalışan bu hainler inşallah belalarını bulup ölürler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Son mitingi AKP yaptı


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

309423


Tasarım:DtGaNi