Yayın Tarihi:01 03 2012 02:14(1800)

0229-kuzka.jpg

 

Kuzka Basın Duyurusu

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop genelinde yapacağı faaliyetlere ilişkin bir basın duyurusu yayımladı. Danışmanlık hizmetleri, çeşitli ülkelerle turizm işbirliği çalışmaları, girişimcilik projeleri gibi çeşitli alanlara ilişkin bilgilerin verildiği basın duyurusu şöyle:

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi (YDO), Sinop’un iktisadi kalkınması, beşeri sermayesinin güçlendirilmesi ve kronik sorunlarının analiz edilerek bunlara kalıcı çözümler bulunması amacıyla, hâlihazırda devam etmekte olan faaliyetlerinin yanı sıra geleceğe dönük bazı projeleri de faaliyet takvimine eklemiştir.

Ücretsiz Danışmanlık Hizmetleri

İktisadi kalkınmanın günümüzdeki en önemli bileşenlerinden biri olan ihracat, ülkemiz için olduğu kadar ilimiz için de büyük önem arz etmektedir. İlimizde ihracat yapan firma sayısının artması, hâlihazırda ihracat yapmakta olan firmaların ise yeni pazarlar bulması Ajansımızın önem verdiği ve desteklediği hususlar arasında yer almaktadır. Bu çerçevede Sinop YDO, ilimizdeki ihracatçı firmalara desteğini sürdürmekte olup; mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir firmamızın hedef pazar olarak belirlediği ülkeye ilişkin detaylı bir rapor hazırlamıştır. Talep olması halinde yeni pazarlara yönelik olarak da benzer çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Sinop – Kırım Özerk Cumhuriyeti Turizm Çalışması

İlimizin sahip olduğu büyük turizm potansiyeline rağmen, bu alanda hak ettiği payı alamamasının başlıca nedenlerinden biri olan ulaşım sorununa çözüm bulmak, ilimize turizm ve turizmin yaratacağı ticaret ile canlılık getirmek amacıyla, geçmişte gerçekleştirilen ancak bazı sorunlardan dolayı kesintiye uğrayan Sinop-Yalta vapur seferlerinin yeniden başlatılması yönlü çalışmalar Ajansımız koordinasyonunda sürdürülmektedir. Söz konusu vapur seferlerinin yeniden başlatılabilmesi noktasında kilit maliyet unsuru olan vapurun tedarik edilmesi için, İstanbul ve Kıbrıs’tan çeşitli firma ve kurumlarla görüşmeler devam etmektedir. Sinop – Yalta seferlerinin yanı sıra Sinop - Sivastopol ve Sinop – Odesa seferlerinin de gelecek dönemde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

KOSGEB ile Girişimcilik Eğitimi

Girişimciliği desteklemek ve yeni yatırım olanakları yaratmak amacı ile Sinop KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ile birlikte “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecektir. Söz konusu eğitim ile Sinop’ta potansiyel yatırımcıların desteklenmesi ve kurulacak yeni firmaların Ajansımız ile yakın temasta olması sağlanacaktır.                                                                                                      

İş Adamları ve Küçük İşletme Sahipleri ile Aylık Kahvaltı Toplantıları

Sinoplu İş Adamları ve Küçük İşletme Sahiplerine yönelik olarak düzenlenecek aylık kahvaltı toplantılarında Ajansımız ve Yatırım Destek Ofisimizin güncel çalışmaları ile yeni yatırım olanakları konusunda bilgilendirmenin sağlanması hedeflenmektedir.
 
Tur Operatörleri ile Sinop’ta Turizmin Canlandırılmasına Yönelik Ortak Çalışma
Ülkemizin önde gelen tur operatörleri ile yaz sezonu için hazırlık yapılması amaçlı ortak bir çalışma gerçekleştirilecektir. Söz konusu operatörlerin Sinop’ta ağırlanacağı çalışma süresince Sinop il ve ilçelerini kapsayan paket programların belirlenerek, yaz sezonunda daha fazla turistin ilimizde ağırlanması hedeflenmektedir. Oteller için belirlenecek haftalık paket programları ile tur operatörlerinin Sinop’un tanıtımını gerçekleştirmesi sağlanacaktır.  

Aylık Çalışma Raporları

Sinop Yatırım Destek Ofisi, belirlenen misyonu doğrultusunda her ay bir çalışma raporunun hazırlanmasını planlamaktadır. Mevcut durum analizleri ile başlayacak çalışma, farklı sektörlerin ildeki potansiyeli ve komşu ülkelerdeki yatırım imkanlarını içeren raporlar ile devam edecektir.

Firma Ziyaretleri

Sinop ili içerisinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, firmaların çalışmaları hakkında detaylı bilgi edinilecek ve firmalar ile yapılabilecek çalışmaları belirleme konusunda adımlar atılacaktır.
Yöneticiler ve Küçük İşletme Sahiplerine Yönelik Eğitim Programları
Sinop’ta faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak E-Ticaret, Proje Döngüsü Yönetimi, Finansal Yönetim ve İşletme Yöneticiliği Eğitimleri düzenlenerek, firmalarımızın yönetici ve çalışanlarının kişisel gelişimine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Bu eğitimlerin yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirilmesi planlanan Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi ile arı yetiştiriciliği konusuna ilgi duyanlara bilgilendirme yapılacak ve eğitimlere katılan kişilere de bu alanda pratik çalışma yapma şansı sunulacaktır.
Devlet Destekleri Hakkında Bilgilendirme Seminerleri
Sinop’un Merkez, Boyabat ve Ayancık ilçelerinde gerçekleştirilen “Devlet Destekleri ve AB Yardımları” seminerlerinin akabinde Ajansımız Sinop’un diğer ilçelerinde de devlet destekleri hakkında bilgilendirme seminerlerine devam edecektir.

Yatırımcılar için Katalog Hazırlanması

Sinop ili içerisinde yer alan atıl binaların, yatırımcıya tahsis edilebilecek uygun arsa ya da arazilerin belirlenerek “Yatırımcılar için Sinop”  isimli bir katalog oluşturulması planlanmaktadır. Söz konusu katalog sayesinde potansiyel yatırımcılara Sinop’ta yatırıma tahsis edilebilecek tüm yerlerin sunulması , bir yandan yatırımcıya destek olunurken bir yandan da milli servetin ataletten kurtarılması hedeflenmektedir.
Ayrıca, Sinop ili içerisinde faaliyet gösteren firmalar için Ticari Teklif Formu hazırlanması, firmaların ticari talep ya da arayışları Ajansımız web-sitesi üzerinden yayımlanarak Türkiye’deki diğer firmalar ile “firma eşleşmesi” sağlanması hedeflenmektedir.

Marka Değer Yaratacak Çalışma

Sinop’ta marka değeri olabilecek ürünlerin analizi sağlanarak, bu ürünler üzerine çalıştaylar gerçekleştirilecektir. Deniz ürünleri, üzüm, kestane ve zeytin alanlarını kapsayan çalıştaylar ile bu konulardaki araştırmaların teşvik edilmesi, hedef gruplara duyurulması çalışmalarının başlaması amaçlanmaktadır. 

Kardeş Şehir Kalkınma Ajansları ile İşbirliği

Sinop’un diğer ülkelerdeki kardeş şehirlerinde faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları ile iletişime geçilerek ortak bir çalışma yapılması planlanmaktadır. Karşılıklı değişim programlarını da içerebilecek bu çalışma ile Sinop’un sahip olduğu değerlerin diğer ülkelerdeki tanınırlığının arttırılması hedeflenmektedir.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

332266


Tasarım:DtGaNi