Yayın Tarihi:06 03 2012 03:59(2268)

0305_istiklalmarsi09.JPG

 

İstiklal Marşı İl Finali Yapıldı


Sinop İli genelindeki İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri arasında, daha önce bölgelerinde yapılan yarı finalden sonra Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan,”İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması” İl Finalinde; İlköğretim kategorisinde Sinop Merkez Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Doğa Yılmaz birinci, Erfelek Yunus Emre İlköğretim Okulu Öğrencisi Cansu Kuruel ikinci ve Boyabat Cengiz Topel İlköğretim Okulu Öğrencisi Hatice Nur Elmacı üçüncü oldular.


Ortaöğretim Okulları arasında ise; Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Öğrencisi Kader Tütüncü birinci, Boybat Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi Semra Erdem ikinci ve Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi Büşra Demircan da üçüncü oldular.


Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve Sinop İl Telekom Müdürlüğü’nce hazırlanan hediyeleri, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkürt, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, İl Telekom Müdürü Baki Günay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz tarafından verildi.


Törende daha sonra duygulu bir konuşma yapan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz;”Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Hepsi de bizim gözümüzde şampiyon” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Tarihi yapmak kadar yazmak da önemlidir. Milletimizle, Atalarımızla gurur duyuyoruz. Ne güzel bir tarih yazmışlar. İstiklal mücadelesi, Türk’ün yüceliği, Türk’ün kahramanlığı ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. Bizlere düşen, İstiklal Marşımızın bu ruhunu, bu anlamını öğrencilerimize, çocuklarımıza yansıtabilmektir. Bizi, biz yapan, Milletimizi var eden, duygu ve düşüncelerimizin başında, bizim milli zenginliklerimiz geliyor” dedi.


Sinop İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt da törende yaptığı konuşmada, kendilerine duygulu anlar yaşatan bütün öğrencilerin aslında birincilik elde ettiklerini belirterek,”Bu derecelendirme sadece sayısal anlamdadır. Gönlümüzde onların hepsi de birincidirler. İstiklal Marşımızın yazarı değerli Şair Mehmet Akif’in de dediği gibi, Allah bir daha bu Millet’e İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.


Haber – Fotoğraf: Hikmet Kurada / Sinop

 

0305_istiklalmarsi01.JPG0305_istiklalmarsi02.JPG0305_istiklalmarsi03.JPG0305_istiklalmarsi04.JPG0305_istiklalmarsi05.JPG0305_istiklalmarsi06.JPG0305_istiklalmarsi07.JPG0305_istiklalmarsi08.JPG0305_istiklalmarsi10.JPG0305_istiklalmarsi11.JPG
Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

320636


Tasarım:DtGaNi