Yayın Tarihi:28 03 2012 07:45(1808)

0328_Kestane1.JPG

 

Damağımıza yeni lezzet geliyor


Erfelekli pastacı Yılmaz Özen Türkiye’nin en lezzetli kestanesini çikolata ile buluşturdu. Damağımıza yeni bir lezzet geliyor.

Türkiye’nin en lezzetli kestanesi bilindiği gibi Erfelek’te yetişir. Bu kestane mevsiminde taze olarak tüketilir, mevsiminde sadece kuru kestane olarak bulunur. Buna karşın Bursa kestanesini çeşitli kestane ürünleri olarak bütün yıl boyu bulmak mümkündür. Bursa’ya gelenler hediyelik olarak bu ürünleri almadan dönmezler. Şimdi Erfelek kestanesi de bu yola girdi. Önümüzdeki yıllarda çeşitli kestane ürünleri olarak ağzımızı tatlandıracak.

 

0328_Kestane2.JPG

 

Çikolata kaplı kestaneyi üreten Yılmaz Özenle konuştuk. Kendisine “Böyle bir şey üretmek nereden aklınıza geldi" diye sorduk.

Yılmaz Özen: “Belediye başkanımızla seçilmeden önce kestaneyi çikolata ile kaplasak diye konuşuyorduk. Bu düşüncemizi daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına proje olarak sunduk. Projemiz kabul edildi ve Kırsal Turizm Geliştirme Projesi olarak desteklendi. Deneme üretimi yaptık. Yaptığımız ürün çok beğenildi. Ürünü tadanlardan hep olumlu tepkiler aldık.”

 

0328_Kestane6.JPG

 

BG: “Seri üretime ne zaman başlayacaksınız? Yeteri kadar stokunuz var mı?”

Yılmaz Özen: “Elimizde bu sene için yeterli stokumuz var. Tattırdığımız herkes beğendi. Demek ki önümüzdeki yıllarda daha fazla stok yapmamız gerekecek. Bir aya kadar seri üretime geçebileceğiz.

BG: “Güzel bir ürün üretmişsiniz. Bu ürünü tanıtmak için ne düşünüyorsunuz?”

Yılmaz Özen:” Erfelek kestanesi Türkiye’de tanınan bir marka idi. Şimdi de ürettiğimiz kestane çikolatası bir marka olacaktır. Tanıtım konusunda Belediye Başkanımızdan destek görüyoruz. CNN Türk’e çıktık. TGRT’ye TRT Haber’e çıktık. Olay TV ve Tempo TV’de yayınlandı. Şelalede bir standımız olacak, orada da satılacak.”

BG: “Çikolata tadı kestanenin tadını biraz örtmüş. Çikolata yerine beyaz çikolata kullanmayı düşünmez misiniz? Ürünlerinizi çeşitlendirmeyi düşünüyor musunuz?”

Yılmaz Özen: “AR-GE çalışmalarımız arasında kestane helvası ve kestane ezmesi de var. Önümüzdeki yıllarda bunları da üreteceğiz. Bu sene sadece kestane çikolatası üreteceğiz. Kestane çikolatasında şeker kullanmadık. Sadece çikolata ve kestane… Sadece kestanenin kendi tadı…”

BG: “İyi düşünülmüş, güzel bir proje. Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.”

 


 

0328_Kestane3.JPG0328_Kestane4.JPG0328_Kestane5.JPG0328_Kestane7.JPG
Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

329992


Tasarım:DtGaNi