Yayın Tarihi:28 03 2012 17:01(1600)

Karayaka koyunları ıslah projesine 27 üretici başvurdu


Boyabat’a özgü bir koyun çeşidi olan Karayaka koyunlarının neslinin tükenmemesi ve ıslahı için Tarım İl ve İlçe Müdürlükleriyle, 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen projeye 27 üretici başvuruda bulundu.

Karayaka koyunları kıvırcık koyunu ailesinden bir koyun ırkı. Özellikle etinin lezzeti ile ünlü bir koyun ırkı. Son zamanlarda gerek bilinçsiz üretim gerekse üreticilerin başka ırklara yönelmesi dolayısıyla nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bu ırkın ıslahı için başlatılan çalışma ile sürü sahiplerinin 5 yıl süreyle proje doğrultusunda hareket etmeleri ve bu sayede Karayaka ırkı koyunların özellikle karkas ağırlıklarının artırılması hedefleniyor.


Projeye katılan üreticilere kuzu başına 65 liraya varan bir destek sağlanıyor. Sürü sahipleri her yıl mevcut kuzularından en sağlıklı olan yüzde 25’ini sürüde tutmak zorundalar. Sayısı 80’in altına düşmemek kaydıyla isteyen üretici bu yüzde 25’lik kısımdan gerisini satabiliyorlar. Projeye başvuran 27 üreticinin koyun sayısının 2750 olduğu bildirildi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

335826


Tasarım:DtGaNi