Yayın Tarihi:28 03 2012 17:27(1607)

Arazi toplulaştırmasında sorun büyük
18 milyonluk ek bir projeye daha ihtiyaç var


Boyabat’1n 12 köyü ve Durağan Merkez ile 5 köyünü kapsayan 18 köyde uygulamaya konulan arazi toplulaştırma projesinde büyük sorunlar yaşandığı bildirildi. Arazi toplulaştırmamasının tamamlanamamış olması nedeniyle Boyabat’ta bazı köyler birkaç yıldır çeltik ekimi yapamıyor.
Arazi toplulaştırmasında yaşanan sorunların ortaya konulması amacıyla yapılan toplantı Boyabat Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü (21) yapılan toplantıya Boyabat Kaymakamı Ünal Çakıcı, Sinop İl Tarım Müdürü Erol Saraçoğulları, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık TAD (Tarım Arazilerini Değerlendirme) Şube Müdürü Aytül Durukan, Boyabat Tarım İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi, Boyabat Tapu Müdürü Zafer Kaya, Müteahhit firma temsilcileri ile Gazidere, Salar, Okçumehmetli, İmamlı, Yabanlı, Osmanköy, Ilıca, Kayaboğazı, Daylı, Bağlıca, Alibeyli, Tekke, Edil ve Cemalettin köyleri muhtarları katıldı.
Toplantıda, yaklaşık üç yıl önce projesi yapılan arazi toplulaştırma çalışmalarında istenen hedefe ulaşılamamasının temel nedeni olarak başlangıç projesi için istenen ödenek ile uygulama projesine ayrılan ödeneğin farklı olması gösterildi. Hazırlanan ilk projede arazi toplulaştırması için 30 milyon lira istenmiş, ancak istenen ödeneğin 18 milyon lirasının kesilmişti.
Sorunlarını dile getiren köy muhtarları arazi toplulaştırma çalışmaları sonucunda, özellikle sınır kırımlarının ve stabilize çalışmalarının yarım kaldığını, ayrıca tesviye çalışmalarının yetersiz olduğunu ve bu nedenle arazilerini ekemediklerini dile getirdiler. Müteahhit firma temsilcileri ise ihale şartnamesinde tüm hususların yerine getirildiğini, mevcut olumsuzluğun ödenek kısıtlamasından kaynaklandığını, muhtarlar tarafından yapılması istenen hususların kendilerine verilen projede yer almadığını belirttiler.
18 Milyon liralık yeni bir proje daha yapılması gerekiyor
Toplantı sonunda uzmanlar, mevcut olumsuzluğun giderilebilmesi için 18 milyon liralık ikinci bir projenin daha kabul edilip ihaleye çıkarılması gerektiğini söylediler. Boyabat’taki çeltik arazilerinin küçük parsellerden meydana geldiğini ve bu nedenle sınır kırım ve sulama kanalı işinin büyüdüğüne dikkat çekildi.   Sorunların giderilmesinin yapılan işlere ek olarak yeni bir projenin daha hazırlanmasına ve bunun kabul edilmesine bağlı olduğu ifade edildi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

236917


Tasarım:DtGaNi