Yayın Tarihi:05 07 2012 22:50(2317)

0703_1a_(2).jpg

 

"Vatandaşın Zararı Afet Mevzuatı Çerçevesinde Karşılanacak"

 

Milletvekili Mehmet Ersoy Sel Felaketini Değerlendirdi

 

Milletvekili Mehmet Ersoy,  yaşanan sel felaketini görmek için geldiği ilçelerde konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
AK parti Milletvekili Mehmet Ersoy ve CHP Milletvekili Engin Altay  beraberlerindeki partililerle hasar tespit çalışmalarını ve vatandaşların durumunu yerinde incelemişler idi.

0703_1a_(6).jpgİncelemeler sırasında konuşan Milletvekili Mehmet Ersoy; “Gerçekten büyük bir felaket yaşadık. Ama can kaybının yaşanmamış olması bizim için en büyük teselli kaynağı oldu. Şükürler olsun artık devletimiz milletimiz eski günleri aştı. Biz bugün muhalefet milletvekili ile birlikte afet bölgesine gelebiliyoruz. Bir kaygım, bir endişem olsa beraber gelmem. Nerde bu devlet diye bağırılacağını bilsem beraber hareket etmem. Bu yaraların sarılmasından bir endişem olsa, size burada hangi konuda ne cevap verileceğini bilemeyecek olsam beraber gelmem. Şükürler olsun biz bunları aştık” dedi.

Konuşmasının devamında Ersoy; Bugün Türkiye haritasına baktığımız zaman Durağan ve Dikmen ilçelerimiz birer nokta. Bu noktada meydana gelen sel felaketinde daha gün ışırken 3 tane helikopterin gelip arama kurtarma yapacağım diyebilmesi devletimizin gücünün geldiği noktayı göstermektedir”….. “Başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (Afad) ekipleri dün Durağan’da bugün ise Dikmen’de tespitlerini tamamladı. Tespitler sonrası bu bölgeler afetten genel hayatı etkilenmiş bölgeler olarak resmen ilan edileceklerdir. Bundan sonraki ilk tespitimiz ise evi ve ahırları zarar gören vatandaşlarımız olacak. Evi, ahırları ve ahırların içindeki hayvanları afetten etkilenen vatandaşlarımızın zararları afet mevzuatı çerçevesinde karşılanacaktır. İkinci olarak valiliğimiz köy yollarında meydana gelen hasarların tespitini yapacak ve il özel idaresine bu hasarların telafisi için acil yardımdan destek göndereceğiz. Üçüncü tespit alanımızda kaymakamlığımız ev eşyaları ve işyerlerindeki eşyaları zarar gören vatandaşlarımızın tespitini yapacak ve bu vatandaşlarımıza da yine Başbakanlık’tan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından telafi yardımları yapılacak. Yine belediyelerimiz kendi sorumlulukları altındaki hasarlarla ilgili tespitlerini yapacak ve onlara da aynı şekilde bu hasarların telafisi için gerekli yardımların çıkmasını sağlayacağız vatandaşlarımız müsterih olsunlar, devletimizin bugün ki gücü ve hükümetimizin kararlılığı ile her türlü zarar telafi edilebilir.”  Dedi.


 

0703_1a_(4).jpg0703_1a_(3).jpg0703_1a_(5).jpg

 

 

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: gülen adama.. 06 07 2012 16:21
böyle durumlarda bilmeden konuşup halkın moralini bozmasak...samsuna da 500 gönderilmiş.. bu paralar afet zararları için değil ilk anda ihtiyac duyulacak acil yardımlar için gönderilir. aç ve açıkta kimse klamasın. ekmek su alınabilsin için. afetin tespitleri yapılabildi köprülerin yolların keşfi yapıldı da parası mı kaldı.gün ışırken helikopterler başımıda dönüyordu allahtan korkun. bu kadar agır felaketten hiç can kaybumız olmadı toplam 60 kişi helikopterle kurtarılmış. ılk gün yapılması gereken debudur. teşekkürler güçlü türkiye....

2. Yorum: durağanlı 06 07 2012 16:13
seçimde bizde olaylara mevzuaat gereği bakacağız adam kaçakçılık yapıyor devlete karşı suç işliyor ödül 153.000 tl rabbimin verdiği afette hükümet tirilyonluk zararlara 300.000 tl bazı insanın doğuda yaşayası geliyor bu nasıl bir adalet saygılar

1. Yorum: gülen adam 06 07 2012 05:18
yine gülüyorum ağlanacak halimize....şimdi güneydoğu ile karadenizin farkını biraz anlayalım.van depremi,jetlerle vurulan mazot kaçakçıları, gibi birçok örnek var hepsinde en üst düzey bürokratlar orada .. cumhur başkanı başbakan bakanlar olay yerinde .. incelemeler hasarları fazlasıyla bizim ödediğimiz vergilerden karşılanıyor. hep beraber gülelimmi ağlayalımmı ...bizlerde vergi veriyoruz devletimizin ilk etapta afet bölgelerine yani hepsine verdiği ödenek sadece devede kulak 300.000 tl.komedi ...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

250660


Tasarım:DtGaNi