Yayın Tarihi:07 07 2012 05:36(2394)

0706_DSCF0V7241_(1).JPG

 

Meteorolojiden İlimiz İçin Tekrardan Kuvvetli Yağış Uyarısı

 

07 Temmuz Cumartesi öğlen saatlerinde bölgemizde kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji'den yayınlanan değerlendirme aşağıdadır.

 

Meteorolojik Değerlendirme

Tarih: 6 Temmuz 2012 Cuma    Saat: 16:00    Uyarı No: 311    Uyarı Kodu: Normal

Beklenen Meteorolojik Hadise

Samsun ve Sinop'ta Kuvvetli Yağış!

Genel Durum

Yapılan son değerlendirmelere göre, bir haftadır Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışlara ilave olarak, yarın (07.07.2012 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın kuzey kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın (07.07.2012 Cumartesi); Sinop, Samsun, Ordu, Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Sinop ve Samsun çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması (12 saatte 20-40 kg/m2) tahmin ediliyor.

08.07.2012 Pazar; Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Ankara’nın kuzey ve doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, başta Sinop ve Samsun olmak üzere, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın’da kuvvetli olması tahmin ediliyor.

09.07.2012 Pazartesi; Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Sinop, Samsun ve Ordu’da kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın, Salı ve Çarşamba günleri kuzeydoğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, güney ve batı bölgelerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklığında yarın (07.07.2012 Cumartesi) önemli bir değişiklik beklenmiyor; Pazar günü (08.07.2012) kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Bir haftadır devam eden yağışla toprağın doygun hale gelmesi nedeniyle yüzey akışına geçecek kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Not: Beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin hafta sonunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılacak uyarı ve değerlendirmelerin ilgililer ve vatandaşlarımızca takip edilmesi gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Sel - Heyelan - Yıldırım

Alınabilir Önlemler

Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü

 

 

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: oktay 09 07 2012 23:52
s.a. yaptığın yorum hiç hoş değil ergenekon mantıksız ve saygısız s.a.

1. Yorum: b.ergenekon 07 07 2012 19:07
evettt haydi durmak yok!!! yağmur dualarına devam....


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

329436


Tasarım:DtGaNi