Yayın Tarihi:21 07 2012 17:52(1429)

0721_tatil2.jpg

 

Boyabatlılar düzenli olarak tatil yapamıyorlar

Yaptığımız ankete 17.064 kişi katıldı. Ankete katılanların büyük çoğunluğu “Hayır” diyerek; her yıl düzenli olarak tatil yapamadığını ortaya koydu.

 

0721_tatil1.jpg

 

Her hafta tatil yapma düşüncesi veya her yıl belli bir süre tatil yapma düşüncesi bize batıdan geçmiştir. Batıda gerçekleşen sanayi devrimi sonrasında insanlar işverenleri tarafından belirli veya belirsiz sürelerde yüksek tempolu çalışmaya zorlandılar. Bundan sonra çalışma süre ve koşullarının düzenlenmesi ve çalışanların hukukunun korunması düşüncesi gelişti. Ağır işlerde çocuk işçi kullanılması, eşit işe eşit ücret ödenmesi, haftalık ve yıllık ücretli tatil güvence altına alındı. Önce bunlara karşı çıkan işverenler, sonrada tatil yapan çalışanlarının verimlerinin arttığını gördüler.

Doğulu toplumlarda verimli çalışma düzeni kurulamadığından tatil ihtiyacı çok sonradan ve batıya özenerek ortaya çıktı. Köylerimizde tatil düşüncesinin hala genel kabul gördüğünü söyleyemeyiz. Dinen uygun bulunmamasına karşın dini bayramlarda bile işe giden köylülere rastlanabilmektedir.

Artık toplum olarak haftada bir gün olsun çalışmamaya, yılda hiç değilse 10-15 gün tatil yapmaya alıştık. Bu tatilleri yapamaz isek kendimizi mutsuz hissediyoruz. Ama bu defa da bazı koşullar nedeni ile düzenli olarak tatil yapma olanağı bulamıyoruz. Bunun oranı da yüzde 87. Düzenli olarak tatil yapabilenlerin oranı sadece yüzde 9,5, bazen yapabilenlerin oranı ise yüzde 3,5.

 

 

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: boyabatlı 22 07 2012 21:45
evet bende benim gibi binlerce kişide tatil yapamıyor ancak tuzu kuru olanlar tatil yapıyor, adam asgari ücretle nasıl tatil yapsın, arkadaşları bazıları sinopa günü birlik gitmeyi düzenli tatil zannediyor galiba, geçin bunları ben inanmıyorum düzenli tatil yapıldığına...........

8. Yorum: erkan5775 22 07 2012 16:50
evet gidemiyoruz acaba neden bunu bir araştırmak gerek burda hangi fabrika 10 günlük izin veryor ? hangi patron senelik izin veriyor?daha doğrusu kaç kişinin sosyal güvencesi var? tatili değil bunları araştırmak lazım sayın boyabat gazetesi ve sayın yetkililer ha gerçi hepimiz biliyoruz neden lerını .....

7. Yorum: faruk bey 22 07 2012 16:09
boyabatlı olarak düzenli tatil yapamıyorum

6. Yorum: dogrumu 22 07 2012 01:06
siteyi 15 bin kişi bir ay içinde girmişmiyki hadi girdi hepside oy vermiş ya neyi kimi kandırıyorsunuz arkadaş :d biraz da ufak atalımm ...

5. Yorum: tlh 22 07 2012 00:38
1 yorumcuya aynen katılıyorum, bu kadarda olmaz yani.milleti safmı sandınız

4. Yorum: arif 22 07 2012 00:33
boyabatlı olarak tatil yapamıyorum inşaat işcisiyim

3. Yorum: murat57 21 07 2012 22:12
ankette bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum, bıyabatın sosya ekonomik durumu ortada işci sınıfı malesef birçok hakkından olduğu gibi senelik izindende mahrum, hoş olsa ne olacak asgri ücretle ancak köyüne gider? bu sadece boyabatın değil türkiyeninde ortak sorunudur.saygılarımla teşekkürler....

2. Yorum: anketler geçerli değil 21 07 2012 21:15
bu anket geçerli değildir. 1. yorumcu haklı anket sonucu bir anda 14 binli seviyelere ulaşmıştır. boyabatın ın il olması anketinde bile bu kadar oy kullanan olmamışken bu ankete 15.000 in üzerinde kişi oy kullanmış gözüküyor siz bu rakamalara inanıyormusunuz her zamanki taraflı yayın politikanızla insanları yönlendirmeye çalıyorsunuz. bende şöyle bir anket istiyorum..1. anket boyabat gazetesi sizce taraflı yayınlar yapmakata mıdır? 2. boyabat gazetesindeki iğrenç yorumlar kaldırılsın mı yoksa devam mı etsin hodri meydan birde böyle adam gibi anketler yapında görelim.

1. Yorum: düzeltme 21 07 2012 18:13
sayın boyabat gazetesi,
anket sonuçları (izleyebildiğim kadarıyla)evet önde gidiyorken, hayır ile bir ara kafa kafaya geldi. evet yine 1500 gibi rakamla hayır' ın önünde iken birden bire 30 dk. süre içinde hayır cevabının 14 bin' lere uçtuğunu gördük.

anketiniz tezat ve dolayısyla emek vererek yazdığınız yazınızda gerçekçiliğe gölge düşürmüş tezlerinizi de inandırıcılıktan uzaklaştırmıştır.

anketi koyduğunuz tarihle, sitenizin ziyaret edilen ziyaretçi rakamlarını karşılaştırırsanız nasrettin hocanın kedi-ciğer hikayesiyle tıpatıp aynı olduğunu görecek ve yönetiminizn içinden bu anketi kimin hangi hazımsızlıkla o rakamlara çıkardığını bulacaksınız.

başarılar dilemiyorum çünkü başarı yok hırs ve hazımsızlığın olduğu yerde olmaz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

312217


Tasarım:DtGaNi