Yayın Tarihi:24 12 2012 22:12()

1224_Buzhane1.jpg

 

Sinop Buzhanesi Kültür Merkezi Oluyor


Sinop’un tarihi Buzhane binası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET’in ortaklığında ülkemizdeki kültürel miras alanların yönetim merkezi olarak kullanılmak üzere restore ediliyor.

1951 yılında temelleri atılan Sinop Buzhanesi, 51 yıl sonra kültür hayatına hizmet vermek üzere kapılarını açıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültürel miras alanlarının yerel kalkınmada itici güç olabilmesi ve bu alanların kentte yaşayanların, çalışanların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını dengeli bir şekilde karşılayabilmesi için dünya miras alanlarında çalışmalarını başlattı..

Uygulaması önümüzdeki yıl içinde başlayacak olan Avrupa Birliği’nden sağlanan 9.2 milyon Avro hibe ile gerçekleştirilecek “Ortak Kültürel Miras: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-Sinop Modeli” projesi, Sinop Tarihi Cezaevi’nin alan yönetim planının hazırlanması ve restorasyonuna yönelik dünyadaki iyi uygulamalardan  TATE Modern Müzesi işbirliği ile hayata geçirilecek. Bakanlık ve OPET ortaklığında yenilenecek Buzhane Binası bu projenin tamamlayıcı unsuru niteliğine sahip.

Sinop Projesi ile başlayacak ve ülkemizdeki UNESCO dünya miras alanlarının yönetiminde model olacak projeden elde edilen kazanımların yaygınlaştırılacağı bir merkez olarak tasarlanan Sinop Buzhanesi, yine ülkemizde doğal ve tarihi mirasa önemli katkılarda bulunan sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesinde önemli katkı sağlayan ülkemizin örnek kuruluşlarından OPET A.Ş. sponsorluğunda gerçekleştirilecek

Mülkiyeti Sinop Belediyesi’nde olan Buzhane Binası 1954 yılında yapılmış bir balık buzhanesi. Buzhanedeki mevcut su soğutma alt yapısı ile döneminin özelliklerini yansıtan makineler korunarak, yıllardır buz kalıbı vazifesini gören ahşap kalıplar da artık birer kütüphane rafı olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop Belediyesi ve OPET A.Ş. arasındaki bu örnek kurumsal birlikteliğin ilk adımı 23 Aralık 2012 Pazar günü saat 14.30’da Sinop Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza töreni ile atıldı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür ÖZASLAN, Sinop Belediye Başkanı  Baki ERGÜL, Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay,  OPET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Fikret ÖZTÜRK ve  OPET A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi  Nurten ÖZTÜRK ile Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun katıldı.

Haber – Fotoğraf : Hikmet Kurada / Sinop
 

1224_Buzhane2.jpg1224_Buzhane3.jpg1224_Buzhane4.jpg1224_Buzhane5.jpg
Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

234736


Tasarım:DtGaNi