Yayın Tarihi:08 03 2013 16:34(1221)

0225-vali.jpg

 

Vali Cengiz'in  Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz 8 Mart Kadınlar Günü'ne ilişkin bir mesaj yayınladı.

Vali Ahmet Cengiz: "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 1977 yılında alınan bir kararla  “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilen 8 Mart ve o tarihten itibaren ülkemizde de kutlanmaktadır. Bu özel gün,  her alanda kadınların erkeklerle imkânlardan eşit ölçüde faydalanarak toplumda söz sahibi olması açısından önem taşımaktadır.

Tarih boyunca müstesna bir yere sahip olan Türk kadını, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenirken, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin de sembolü olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra da eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti, kadınları Atatürk’ün himayesinde 3 Nisan 1930’da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934’de ise seçme ve seçilme hakkına kavuşturarak birçok dünya ülkesine öncülük etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, hepsine sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıklı ve başarı dolu bir yaşam dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

 

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

240669


Tasarım:DtGaNi