Yayın Tarihi:09 03 2013 17:11(2021)

0309_anket.jpg

 

Boyabatlılar: “Anayasadan Türk kavramı çıkmasın!”

Bir süredir devam eden yeni anayasa çalışmaları İmralı görüşmeleri ile yeni boyut kazandı. PKK’nın temsilcilerinin isteği üzerine anayasadan Türk ve Türklük kavramlarının çıkarılması, yerine Türkiyelilik kavramının getirilmesi düşünülüyor.

Bu arada hükümet çeşitli araştırma şirketlerine kamuoyu anketleri yaptırıyor. Basına yansıdığı kadarı ile bu anketlerde halkın yüzde 65’inin bu süreci desteklediği söyleniyor.  Boyabat Gazetesi olarak biz de bir anket yaparak Boyabatlıların bu konuda ne düşündükleri soralım dedik. İşte sonuç.

Anketimize katılarak oy kullanan 837 kişinin yüzde 86’sı bu süreci desteklemediğini oyladı. Oylamaya katılanların yüzde 11’i “anayasadan Türk kavramının çıkarılıp yerine Türkiyelilik kavramının getirilmesini destekliyorum" dedi. "Beni ilgilendirmez" diyenlerin oranı da yüzde 2,5 olarak ortaya çıktı.

 

 


 

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: boyabatlı 10 03 2013 23:58
inadına milliyetçi hareket

6. Yorum: gülenadam 10 03 2013 08:29
bütün boyabata selamlar ..gençlerimiz öğrencilerimiz ceplerinde beş kuruş yok ,,çeşitli okullara gidiyorlar sınavdı puandı okulda ki sorunlardı aile içinsdeki ekonomik zorluklardan dolayı yaşanan sıkıntılardı bu gibi dertlerle uğraşıyorlar.gelelim askerlik çağına gelen gençler askerlik askerden gelince evlenme sıkıntıları..evlenip çalışmaya başladıktan sonra tekrar ekonomik sıkıntılardan dolayı aile içi huzursuzlukların devamı..eveeeet yaş oldu 40 hastalıklar başlıyor en çok yaşanan hastalıklar şeker ve strese bağlı hastalıklar ,,,55 yaşlarda başlarız hastane kapılarında aşina olur...siz bu milletten ne beklersiniz emekli olmuştur artık türk yaşlı insanı emekli maaşını alayım diye ver çoşkuyu akapeye rte ye ...metal fırtına diye bir kitap vardı okudunuzmu herkes adamlar hayal kuruyor falan diyordu şimdi gelinen nokta bop ..artık yandaş medya pekaka terör örgütü demiyor ne diyor örgüt diyor uyan artık türk milleti silkin ...kendine gel..

5. Yorum: aslan 10 03 2013 04:31
aslini inkar ederek 600 sene boyunca "türk" sozcugunu asagilayan ve anadolu'daki turk beyliklerini yok eden osmanli'dan sonra türk oldugumuzu bizlere yeniden tanitan ataturk'e inat olarak milletimize "turkiyeliler" gibi saçma bir kelimeyi yakistirmayi siddetle reddediyorum. boyle bir konuyu gundeme getirenleri ve benim icin kutsal olan millet ve milliyet terimlerini ayaklar altina alanlari da vatan, millet ve türklük adina kiniyorum. ankete yuzde 87 ile cevap veren "türk"lere de tesekkurlerimi sunuyorum. sonuç: demek ki bu tur onerileri ortaya atanlarin boyabat'ta yuzde 13'luk destegi kaldi?

4. Yorum: yeşilköy muhtarı 09 03 2013 21:55
nüfus kağıdında t.c.vatandaşı yazmasını hazmedemeyen; babamda olsa boyabatı değil, türkiyeyi terk etsin.bu kadar net.pazarlığa oturacak, halkın nabzını yoklayacak başka birşey bulamadınızmı.bunlar çok tehlikeli oyunlar.verin ellerine anayasayı onlar yapsınlar verin halkoyuna bundan iyidir.bu oyun,işsizliğe,hayat pahalılığına vs. tahammül göstermeye benzemez.bu oyunun büyük ortadoğu (bop) projesinden başka hiçbir hedefi yoktur.neyse bu tür yazılar insanın tansiyonunu yükseltiyor kısa keselim.

3. Yorum: tezat 09 03 2013 21:54
aynı boyabatlılar anayasadan türk kavramını kelimesini çıkaran akp ye ne oy veriyor?

2. Yorum: demekki yol bitti 09 03 2013 21:42
geçtiğimiz son milletvekili seçim sonuçlarına bakılırsa akp oldukça itibar ve oy kaybetmiş. inşallah yerel seçimlere kadar bu toplam % 13.85 'de sıfırlanır. böylece boyabatta işleri biter.başka kapıya giderler.bulurlarsa...!

1. Yorum: b.ergenekon 09 03 2013 17:52
o %2,5 ve %11,35 in boyabatta ne işi var?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

341269


Tasarım:DtGaNi