Yayın Tarihi:13 03 2013 20:26(3603)

0313-veda02.JPG

 

Vedalaşmanın böylesi

Yeşilyörük Köyü Camii İmamı, hem kendisi ağladı hem cemaat ve muhtarı ağlattı.

 

0313-veda07.JPG0313-veda08.JPG

 

Aslen Samsun'un Vezirköprü ilçesi'nden olup, 2003 Haziran'ında Ardahan'daki görev yerinden nakil alarak başlamış olduğu, Sinop'un Boyabat İlçesi, Yeşilyörük Köyü Camii İmam Hatipliği görevini 10 yılı aşkın süredir devam ettiren Cemalettin Gümüş, katıldığı murakıplık sınavını kazanmasını müteakip, Kastamonu İl Müftülüğü'nden yana tercih kullandı ve yeni görev ataması gerçekleşti.

İmam Hatip olarak bulunduğu son görev yeri olan Yeşilyörük Köyü, vedalaşma esnasında görülmeye değer hüzünlere sahne oldu. İmam ve cemaatin birlikte ağlaşmalarına ortak olan Köy Muhtarı Hamdi Tunca , teselliyi, elindeki kağıt mendilde aradı.

Bazı ihtiyar kadınların ağlaşmanın boyutunu ağıta vardırışı, bir nenenin, İmam Hatibin sakin kişiliğine vurgu yaparak ''Dilsiz Hocam'' diyerek ağlayışı dikkat çekti. Eşyaların taşınmasına yardımcı olmak ve Gümüş'ü uğurlamak için gelen, arkadaşları diğer İmam Hatiplerin de gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Pek alışık olunmadık şekilde aşırı hüzünlü gerçekleşen vedalaşma, imam ve cemaat arasındaki uzun uzadıya helalleşmelerin ardından yapılan dua ile sona erdi.

Özürlü bir vatandaşın da, tekerlekli sandalyeli arabası ile köyün öte başından, uğurlama için gelmesi dikkat çekti.
 
Cemalettin Gümüş, evli ve iki çocuk babası. Kastamonu İl Müftülüğündeki murakıplık görevine, 15 günlük yol izni (meyil müddeti)nin ardından, 15 Mart'ta başlayacak olan Gümüş'ü, İlçe Müftüsü İsa Sağlam ve meslektaşları başarılar dileyerek uğurladı.


 0313-veda01.JPG0313-veda03.JPG0313-veda05.JPG0313-veda06.JPG0313-veda09.JPG0313-veda10.JPG0313-veda11.JPG0313-veda04.JPG

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: cemalettin gümüş 15 03 2013 02:23
bu haberin yayınlandığından beni arayan bir arkadaşım aracılığıyla haberdar oldum. benim için sürpriz oldu. beni uğurlamaya gelen değerli hocam ("diyanet boyabat" editörü) manzaranın güzelliğinden etkilenmiş haber değeri taşıdığı düşüncesiyle benden habersiz göndermiş ve haber de yayınlanmış.

bu arada benim köyden ayrılacağım anlarda beni yalnız bırakmayıp hem ağlayıp hemde alkışlayarak uğurlayan her yaştan yeşil yörük halkına teşekkürler ve ben onları asla unutmayacağım. onlardan çok şey öğrendim. öte yandan buraya güzel duygularını yazarak paylaşan okuyuculara da ayrıca teşekkür ederim.

selam ve dua ile...

7. Yorum: takipçi 14 03 2013 22:31
boyabat'ta tanıyan hemen herkes tarafından sevilen cemalettin gümüş hocanın buradan ayrılması boyabat için üzücü ve büyük kayıp. zira merkez beyazıt camisinden gönülleri alan vaazlarını çok arayacağız. ancak bu kardeşimizi yakından tanıyan biri olarak yeni yerinde ve yeni murakıplık görevinde de daha verimli hizmetler yaparak herkesin sevgi ve saygısını kazanacağına inanıyorum. tüm imamlarımıza ve devlet görevlilerimize örnek olması gereken bir tablo. ayrıca bu haberi yayınlayarak bu güzel tabloyu örnek gösteren boyabat gazetenizi ve editörlerinizi tebrik ediyorum.

allah yolunu açık etsin cemalettin kardeşim.

6. Yorum: karizma erk kuaför veli 14 03 2013 06:54
hocam hayırlı olsun ,allah yolunuzu açık eylesin.illaki köylülere katılıyorum uzun süre alışınca ayrılık zor gelir.naparsın kısmet...bizim köyünde 20 yıllık hocası var,memnunuz.. herşeyin hayırlısı

5. Yorum: e. edis 14 03 2013 06:03
cemaleddin hocam, yeni görevinde de başarılar diliyorum. burada bırakmış olduğun derin izleri inşaalah rabbim oralarda da bırakmayı nasip etsin.

4. Yorum: metin hoca 14 03 2013 01:34
hazreti pir de ,hafızlığımı yaptığım, imam hatipi okuduğum, bol bol nasrullahın suyunu içtiğim ,kalesinde, saat külesinde, dağlarında çok anılarım olan, kastamonu müftülüğünde sana başarılarının devamını diliyorum. hayırlı ve uğurlu olsun

3. Yorum: ahmet durmuş 13 03 2013 22:25
keşke her devlet görevlisi görevini bu şekilde icra etsede arkasından iyilikle anılsa ah keşke

2. Yorum: ziraatçı mustafa taştekin 13 03 2013 22:04
bu kadar vefakar olan yeşilyörük köylü abi ve kardeşlerimizi ve imam cemalettin kardeşimizi canu gönülden takdir ediyorum.imam kadrdeşimize yeni görevinde başarılar diliyorum.

1. Yorum: aydın 13 03 2013 21:10
herkes görev yaptığı yerlerde iyi izler bıraksa toplum olarak ne kadar huzurlu oluruz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

247444


Tasarım:DtGaNi