Yayın Tarihi:14 03 2013 06:03(1863)

0316_miciz.jpg

 

Gerze Bu Mucizeyi Konuşuyor…!

170 hap yutarak intihara eden genç kız, uzman doktor sayesinde hayata döndü.

Gerze İlçesi'nde nişanlısına sinirlenip 170 hap içerek intihara kalkışan 19 yaşındaki H.S., Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Taylan Temel, getirildikten sonra kalbi duran genç kızı, ısrarla kalp masajı yaparak yaşama döndürdü. Olay günü izinli olan Dr. Temel, hastaneye ulaşmak için 45 kilometrelik yolu da 18 dakikada kat etti.

NÖBETÇİ DOKTORDAN YARDIM İSTENDİ

Olay, geçen 1 Mart'ta Gerze'de meydana geldi. Saat 23.00 sıralarında nişanlısıyla tartıştıktan sonra bunalıma giren H.S., 170 hap içerek ölmek istedi. Yakınlarının durumu fark etmesi üzerine genç kız hemen Gerze Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından genç kızın durumunun kötüye gitmesi üzerine nöbetçi doktor, olay günü izinli olan hastanenin Anestezi ve Reanimasyon (yeniden canlandırma) Uzmanı Dr. Taylan Temel'i telefonla arayarak yardım istedi.

Sinop kent merkezinde bulunan Dr. Temel, hemen hastaneye gitmek üzere otomobiliyle yola çıktı. 45 kilometrelik yolu 18 dakikada aşarak hastaneye ulaştı.

GENÇ KIZ YAŞAMA DÖNDÜRÜLDÜ

Tansiyonunun büyüğü 4, küçüğü ise 2'ye düşen genç kıza hemen müdahale etti. Midesi yıkanan ve bu sırada kalbi duran H.S.'ye Dr. Temel tarafından dakikalarca ısrarla kalp mesajı ve sunni tenefüs yapıldı. Genç bir süre sonra çabaya yanıt verdi ve yaşama döndü.

Ölümün kıyısından dönen genç kızın tedavisine yoğun bakım servisinde devam edildiği, hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

"BAŞARDIK"

H.S., kendine geldikten sonra kendisini kurtardığını öğrendiği doktoruna teşekkür etti. Hastaneye geldiğinde genç kızın durumunun çok kötü olduğunu söyleyen Dr. Taylan Temel ise "O gün izinliydim ve bana çok ağır bir hastanın olduğunu söylediler.

Sinop şehir merkezinde olduğum için haberi alır almaz hemen yola çıktım. Kendi otomobilimle çok hızlı bir şekilde hastaneye ulaştım. Yolda da hastanın durumu hakkında sürekli bilgi aldım. Geldiğimde durumu çok kötüydü. Hemen kalp masajına başladım ve başardık" dedi.

Haber:Ömer AYTEKİN

 

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: çarşı 15 03 2013 00:43
boyabat devlet hastanesi ile ilgili yazmış oldugum yorum ve temenni niçin yayınlanmıyor ? bumu çagdaşlık ?

5. Yorum: muhammed mustafa 14 03 2013 19:19
sayın dr taylan bey sizin ve bütün dr lara sonsuz teşekkürlerimi sunarım allah sizden razı olsun

4. Yorum: kozacı 14 03 2013 16:22
dr.taylan beyi örnek davranışından dolayı tebrik eder başarılar dilerim.

3. Yorum: boyabatlı 14 03 2013 15:34
hocam sizin gibi doktorları kaybetmemek gerek. işini severek yapan ve hastaya önem veren hekimlere her yerde ihtiyaç var allah razı olsun hocam sizden. inş. daha başarılı olursunuz mevkinizde...

2. Yorum: osman gezer 14 03 2013 15:19
emeği geçen doktor arkadaşlara ülkem adına teşekkür ediyoruz böyle işini hakkıyla yerine getiren arkadaşlara her zaman sahip çıkmalıyız.

1. Yorum: gürbüz k. 14 03 2013 06:20
helal olsun doktora. işini layıkıyla yapmış. allah razı olsun


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

326583


Tasarım:DtGaNi