Yayın Tarihi:14 03 2013 18:13(1788)

0308-halkegitim.jpg

 

ÖNEMLİ DUYURU!

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Uzatıldı

Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemleri uzatıldı. Boyabat Halk Eğitim Merkezi'nden alınan bilgiye göre  Lise'ye kayıt yaptırmak isteyenler 29 Mart Cuma Günü mesai bitimine kadar işlemlerini yaptırabilecekler.

2012/2013 Eğt. Öğr.Yılında ilköğretimi tamamladığı halde, herhangi bir örgün eğitim kurumuna kayıt yaptırmamış olan öğrencilerin eğitim-öğretimlerine devamının sağlanması amacıyla; Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 07.03.2013 tarihli ve 84037561/200/172978 sayılı makam Onayı doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi yeni öğrenci kayıt işlemleri 29 Mart 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır.

Yeni Kayıt İçin Gerekli Belgeler

•  İlköğretimden mezun olduğunu gösteren diploma/diploma kayıp veya öğrenim belgesi.
•  T.C. Kimlik numarası.
•  Bir fotoğraf
•  İlgili bankalardan birine yatırılan yeni kayıt ücreti dekontu.

Yeni Kayıt Tarihleri Süresince;


•  2012 yılında ilköğretimi tamamlayan ancak bir ortaöğretim kurumuna kayıt olmamış olanlar ile daha önceden (2012 yılı ve öncesinde) ilköğretim ve ortaokullardan mezun olan (diploma/diploma kayıp belgesi ile başvuran) öğrencilerin kayıtları alınacaktır.
•  Tasdikname ile başvuranların kaydı alınmayacaktır. (Bu durumda olanların kayıt işlemleri 2013/2014 Eğitim – Öğretim yılı yeni kayıt döneminde yapılacaktır.)
•  Zorunlu eğitime tabi olan (2012 yılında ilköğretimi bitirenler) öğrencilere zorunlu eğitim kapsamında oldukları belirtilerek her dönem kayıt yenileme yaptırmaları gerektiği hatırlatılacaktır. (Kayıt raporuna bu durum “öğrencinin zorunlu eğitime tabi olduğu ve her dönem kayıt yenilemesi ve sınava girmesi gerektiği öğrenci veya velisine açıklanmıştır” ibaresi yazılarak imzalarının alınması uygun olacaktır.)
•  Kayıt işlemleri, ilgili bankalara (Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank) sınav giderlerinin karşılanması amacıyla kullanılacak olan Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt bedeli yatırıldıktan sonra yapılacaktır.
•  Kayıt tarihleri süresince silik durumda olan öğrencilerin de aktifleştirme işlemleri de yapılacaktır.
•  Zorunlu eğitim kapsamında kayıt olan öğrencilerin dersleri de seçilerek varsa kitapları teslim edilecek veya bu konuda rehberlik yapılacaktır.
•  Kayıt olan öğrencinin yurtdışında olması veya kayıt yaptırılan şehirde bulunmaması halinde getirilen belgelere göre işlem yapılacak olup sisteme fotoğrafı yüklenecektir.
•  Yukarıda açıklanmayan hususların dışında 2012/2013 Eğitim – Öğretim Yılı 2. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzundaki açıklamalar geçerlidir.

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

313977


Tasarım:DtGaNi