Yayın Tarihi:15 03 2013 01:09(1772)

 

0314-hemlogo.jpg


Boyabat Proje Ofisi Çalışmaları

Boyabat Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Boyabat Proje Ofisi 2013 yılında birçok başvuru hazırladı ve sundu.

İlk olarak KUZKA 5.Teknik Destek Programı kapsamında Proje Döngü Yönetimi Eğitimi alan 16 kişilik ekip, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Hibe Programı içeriğinde 200.000 Euro bütçesi olan Önce Kızlar,Öncü Kızlar isimli bir IPA Projesinin ön başvurusunu yaptı.Şu tarihlerde ön başvuru sonuçlarını bekleyen proje ekibi ,Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü,Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden oluşmaktadır.Projenin ön başvurusunun kabulü ile birlikte ana başvuruyu hazırlayacak olan proje ekibi projenin okullarımızın sportif alt yapısını güçlendirerek kızlarımızın okullaşma oranlarının arttırılması adına hazırlandığını belirttiler.

Bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halihazırda devam ettirdiği Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi olan Geovillages – Jeoköy projesine , ortakları Bulgaristan,İngiltere ve Litvanya olan Belgesel Fotoğrafçılığı isimli bir Grundtvig Atölye çalışmasını,ortakları İspanya,İtalya,Fransa ve Romanya’dan oluşan İşgücü Piyasasının Takibi isimli bir Leonardo Ortaklık Projesi’ni katmış bulunmaktadır.

Eğitim Uygulama Merkezi’ne de ortakları İtalya,Slovakya,İngiltere ve Romanya’dan oluşan bir Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi hazırlayan Boyabat Proje Ofisi,bu proje kapsamında engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin sportif faaliyetler eşliğinde etkinlikler düzenleyeceğini belirttiler.Projenin 12 hareketlilik içerdiğini belirten ekip yurt dışına çıkacak engelli kardeşlerimizin aileleriyle farklı bir deneyim geçireceklerini açıkladılar.

Bir proje de İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne hazırlayan proje ekibi,Polonya,Slovakya,İspanya,Portekiz ve İngiltere’den oluşan Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi kapsamında 45 yaş üzeri yetişkinlerin sosyal ve sportif faaliyetler ile çeşitli etkinliklere dahil edileceğini belirttiler.24 hareketliliği yapılacağı projede bir çok yetişkinin yurt dışı deneyimi yaşayacak olmasının ilgi çekici olabileceğini belirten ekip elemanları Krakow, Wolverhampton, Vıllamurıel de Cerrato,Leopoldov ve Milano şehirlerinin ziyaret edileceğini belirttiler.

Bunların yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 proje çağrısı kapsamında Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ‘’Türkülerle Tutunalım Hayata’’isimli 20.000 TL bütçeli bir gençlik projesi başvuru yapmıştır.Proje merkez bünyesinde bulunan Müzik Sınıfı öğrencileri ile birlikte yürütülecek bir dizi müzikal ve sosyal etkinlikten oluşmaktadır.

Ayrıca proje ofisi ekibi Özel Beyaz Menekşeler Spor Kulübü’ne de Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 proje çağrısı kapsamında ‘’ Şimdi Hayata Koşuyorum’’ İsimli 169.000 TL bütçeli bir gençlik projesi daha hazırlamıştır.Proje kapsamında engelli kardeşlerimizin sosyal ve sportif faaliyetlerle rehabilite edilmesi sağlanacaktır.

Son olarak Boyabat Proje Ofisi ilçemizdeki bir grup genci bir araya getirerek Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projesi hazırlamıştır.İsmi Biodizel olan bu gençlik girişiminde ilçe genelinde atık hayvansal ve bitkisel yağların toplanarak ilgili merkezleri ulaştırılması sağlanacaktır.

Tüm bu başvuruların sadece 2013 yılına ait olduğunu belirten yetkililer fikri olan herkesin projesinin değerlendirileceğini,bu anlamda da proje ofisinin kapılarının herkese açık olduğunu belirttiler.Proje ekibi önümüzdeki aylarda AB Bakanlığı’nın birçok  Hibe Çağrısına çıkacağını ve Boyabat olarak bu çağrıların tüm kurumların işbirliğinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Boyabat gazetesi olarak Proje Ofisini tebrik eder ve tüm bu çalışmaların ,ekibin elemanları tarafından asli görevlerinin yanında yapıldığını hatırlatmak isteriz.

İletişim için;
Web adres : http://boyabatprojeofisi.org/

 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Atatürkçülerin dahi unuttuğu Atatürk Devrimi


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

208842


Tasarım:DtGaNi