Yayın Tarihi:21 06 2013 19:52()

0621_boyabat1.jpg

 

Boyabat için yeni bir rehber

Boyabat yöresini tanıtan yeni bir rehberi Boyabat Belediyesi hazırlatarak dağıtmaya başladı. Boyabat’ı tanımak ve gezip görmek isteyenler için mükemmel bir rehber kitap olmuş.

“Tarihi Yaşayan Şehir Boyabat” isimli kitabı Boyabat Belediyesi Hazırlattı. 48 sayfalık bu kitapçığa 200’den fazla fotoğraf sığdırılmış. Uzun bir süre içinde, yoğun bir emek sarf ederek çekilen fotoğraflardan bazıları havadan çekilmiş. Yani Boyabatlıların kendi gözleri ile göremeyeceği bir açıdan.

Baskı kusursuz. Fotoğraflar güzel seçilmiş. Bunlar yöreyi anlatıyor ama gene de kısa kısa bilgiler verilmiş. Türkiye’de Boyabat’ın yeri, tarihçesi, köylerin merkeze uzaklığı ve önemli telefonlar gibi…

 

0621_boyabat3.jpg

 

Sunuş yazısını Belediye Başkanı Mehmet Ermiş’in kaleme aldığı rehberde konu başlıkları şöyle: Boyabat Kalesi; Çukurhan Köyü Kalesi, Boyabat Kale Tünelleri, Yaşayan Tarihi Konağı, Bazalt Kayaları, Salar Köyü Kaya Mezarı, Tarihi Boyabat Evleri, Boyabat Şehitliği, Şelaleler, Boyabat Panayırı, Boyabat Pirinci, Çiçekler, Boyabat Mutfağı ve Sırık ve kuyu kebabı, Yaylalar, Boyabat Ezmesi, Boyabat Çemberi, Doğa-Spor-Avcılık, Kalebağı Mesire Alanı…

Arka kapak içinde kolay kolay göremeyeceğiniz bir fotoğraf bulunuyor: Boyabat Barajı

Bu güzel rehberi hazırlatıp yayınlatan ve bize sunan Boyabat Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bizi ziyarete gelen dostlarımıza “Boyabat işte böyle bir yerdir” diyerek gururla bu kitapçığı verebileceğiz.

Bu kitapçığı her Boyabatlı belediyeden birer tane alıp muhafaza etmelidir.


 

0621_boyabat2.jpg
Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

249129


Tasarım:DtGaNi