Yayın Tarihi:09 01 2017 20:30(1950)

Meğer mevzu derin miş !

Durağan AK parti Sinop il genel meclis üyesi Mesut Çınlar, geçtiğimiz Cuma günü partisinden istifa etmişti. Çınlar partisinden niçin istifa ettiği ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. İşte Çınlar’ın o açıklaması…

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şüphesiz bir gerçektir. Bu nedenle 06.01.2017 tarihinde ZORUNLULUK nedeniyle almış olduğum istifa kararı hakkında açıklama yapmayı düşünmüyordum. Ancak toplumda farklı yorumlanmaması için açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Özellikle belirtmek isterim ki, Ak Parti üyeliğinden istifa kararım Ak Parti ile sadece hukuki bağımı sonlandırmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve Ak Parti Genel Merkez Yöneticilerine olan saygım, sevgim eksilmeyecek, gönül bağım hiçbir şekilde kopmayacaktır.

Uzun zamandır Durağan Ak Parti ilçe başkanı ve teşkilatı tarafından üzerimde oynanan oyunlara son vermek ve birlik beraberliği sağlayabilmek için çeşitli girişimlerde bulundum ancak hiçbirinden netice alamadım. Ahmet Usta’nın iki yıldır şahsıma karşı sürdürdüğü karalama propagandasına son vermek, Ak Parti ve ilçemizin yıpratılmaması için bir karar almak zorundaydım. Bu nedenle açıklama yapma gereği duydum…

1971 Durağan doğumluyum. 1990 yılında Durağan İmam Hatip Lisesi, 1999 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum. Durağan ilçemizde ticaret yapmaktayım. 2004 yılında İl Genel Meclisi Üyesi 2. sıra yedek üyelik adaylığım ile Ak Parti saflarına katıldım. 2009 yılında İl Genel Meclisi Üyesi 1. sıra yedek üye iken, 12 Eylül 2012 tarihinden itibaren ve halen Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi asil olarak meclis çalışmalarına devam ediyorum. 28 Şubat 2013 yılında da Ak Parti Durağan ilçe başkanı oldum. 2009 yılında 5850 olan Ak Parti yerel seçim oylarını 2014 yılında ilçemizin nüfusunun düşmesine rağmen yerel seçimlere partimizi teşkilattaki arkadaşlarımızla uyum içerisinde hazırlayarak ilçemizde Ak Parti oylarını %46 oranında artırarak 8515’e çıkardık ve tarihi rekor oylarla seçimi tamamladık. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Sinop İl Genel Meclis’inde Ak Parti Durağan İl Genel Meclis üyesi olarak ilçemizi temsil ettim.

2004-2009 yıllarında Durağan Ak Parti Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Usta, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde tekrar belediye başkan aday adayı oldu. Ahmet Usta’nın 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti aleyhinde çalışmaktan, hakkında dönemin ilçe başkanı Mustafa Özlü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından alınan 26.03.2009 tarihli kararla ihracı istenmişti. Bu nedenle 24. dönem milletvekili Sayın Mehmet Ersoy, il başkanı Sayın Cengiz Tokmak ve ilçe teşkilatımızla yaptığımız istişare ile belediye başkan adaylığını uygun görmedik. Ancak buna rağmen seçimlerden sonra ilçemizin tepkisi de dikkate alınmayarak il başkanı Sayın Cengiz Tokmak’ın isteği ve ısrarı ile ilçe başkanı yapıldı. Ahmet Usta, İlçe başkanı olduğu günden itibaren bana karşı, kendisini belediye başkan adayı benim yaptırmadığım iddiası ve kin duygusu ile hareket edip, seçmenlerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmemi engelledi, parti çalışmaları, toplantıları ve programlarından haberdar etmeyerek dışladı. Ak Parti sevdalısı Durağan ilçemizin karşı karşıya kaldığı sosyal olaylarda çareyi komşu ilçelere kaçmakta buldu. Cumhurbaşkanımızın “Lider taşın arkasına saklanırsa millet de dağın arkasına saklanır.” İfadesinde belirttiği gibi halkın içerisinde olmak yerine sorumluluktan kaçmayı tercih etti. Cumhurbaşkanımız; “Siyasetçi omurgalı olacak, doğru bildiğini seslendirecek, sözünün de arkasında da duracak.” Dediği gibi, ben de daima partim adına halkımıza verdiğim sözlerin yerine getirilmesine çalışıp, takipçisi oldum. Ancak ilçe başkanı, seçim vaatlerimizi tutmak için çalışmak yerine, engellemeyi tercih etti. Ahmet Usta, Durağan halkının %85’inin oyu ile milli irade tarafından seçilmiş, bir meclis üyesini tanımadığını ifade ederek, ilçe başkanı olduğu günden itibaren parti faaliyetleri ve toplantılarından şahsımı hiçbir şekilde (yazılı, sözlü, telefon, mesaj, E-mail ya da haberci vasıtası ile) bilgilendirmedi. Milletin partisini milletten ve partinin seçilmiş temsilcilerinden de kopartarak kişisel şirketi gibi idare etti.

Ülkemizde birbiri ardına temeli atılan, diğer taraftan da peş peşe açılışları yapılan prestij projeler milletimizin hizmetine kazandırılırken, köylerimiz arasına ayrımcılık ve nifak sokulması, parti birliğimizin ve bütünlüğümüzün ilçemizde bozulması yüzünden hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz. Ak Partililerin yoğun tepkilerine kulak tıkayan bir Ahmet Usta ile Ak Parti’ye ve ilçemize daha fazla bir katkı sağlayamayacağımız şüphesizdir.

Ülkemiz ve vatanımız üzerinde adı konulmamış bir işgal ve emperyalist saldırılar yaşanırken böyle bir süreçte her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberliği sağlamak, Durağan ilçemizin de sorunlarına çözüm aramak, halkımızın mutluluğu ve huzuru için çalışmak yerine; bölme ve parçalama. İnsan kazanmak yerine; adam harcamak. Küçük olsun benim olsun anlayışına ve düşüncesine sahip Ahmet Usta ile maalesef, Durağan ilçemizde birlik ve beraberliği sağlama imkanı da yok edildi.

Geçmişte Ak Parti’ye ihanet ederek seçim kaybettirenler tarafından adeta Ak Parti işgal edilmiş, ne kadar samimi partili varsa dışlanmış, hakka hizmet halka hizmet anlayışından kopup bireysel çıkarlara ve rantlara hizmet eden bir anlayış yönetimi ele geçirmiştir. Ak Partiyi kişisel çıkarlarına alet etmelerine karşı çıktığım içinde bana karşı cephe aldılar. Bu anlayış %85’i Ak Partili olan ilçemiz halkını da derinden üzmektedir.

12 Eylül 2012 tarihinden itibaren fiilen gerek Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi gerekse Ak Parti ilçe başkanı olarak mensubu olmaktan, Ak Parti’ye ve Durağan ilçemize hizmet etmekten büyük bir onur duydum. Ancak, İlçe Başkanı Ahmet Usta, Parti içerisindeki bazı isimleri de şahsıma karşı iftira atmaya ve şiddet uygulamaya teşvik ve tahrik etmesi, azmettirmesi yüzünden de aramıza aşılması zor duvarlar örüldü. Son olarak da şahsıma karşı uygulanan şiddet nedeniyle bundan sonra da çalışma imkanımız tamamen yok edildi. Ahmet Usta ve geçmişte partimize ihanet etmiş, seçim kaybettirmiş kişilerden oluşan, etrafında toplanmış bir avuç yalan ve iftira imalatçısı tarafından şahsım üzerinde kurulan komplo, kumpas, iftira ve yalanlarla disiplin süreci başlatıldı.

Başarısız beş yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçe başkanı Mustafa Özlü’yü suçlayan, ve üç yıla yakın bir zamandır ilçe başkanlığı yapan, bu sefer de beni suçlayıp iş bilmezliğinin faturasını başkalarına kesmek tam bir aymazlık olsa gerek. Belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı sürecinde Durağan ilçemizde çakılı bir çivisi, dikili bir ağacı bulunmayan Ahmet Usta ile Ak Parti’ye ve ilçemize bir şey veremeyeceğimiz de şüphe götürmez bir gerçektir.

Gelinen noktada, seçimlerde ilçemize söz verdiğimiz vaatleri Ahmet Usta ile yerine getirme imkanımızın kalmadığını üzülerek görmekteyim.

Aşağıdaki sebepler nedeniyle de Ahmet Usta ile birlikte çalışma imkanımız kalmamıştır;

1- Ahmet Usta, Şahsımı hiçbir şekilde parti programlarından, toplantılardan haberdar etmedi, grup toplantısı yapmadı, grup kararı almadı. Buna rağmen beni toplantılara katılmamakla, grup kararlarına uymamakla suçladı.

2- Ahmet Usta, İlçemizin ödeneklerini özellikle 2015 yılı olmak üzere israf edilmesine sebep oldu. İşçilerimizin ve taş ocağımızın çalıştırılmasına engel oldu. Köylerimizi hizmetten mahrum bıraktı. Bunlara rağmen beni köylerle ilgilenmemekle suçladı.

3- Ahmet Usta, %95’i Ak Partili olan ilçe köylerimiz arasında ayrımcılık yaparak seçim vaatlerimizin yapılmasını engelledi, köy halkı ve muhtarların partimize cephe almasına sebep oldu. Bir çok köye hitap eden köy grup yollarını iptal ettirip mahalle yollarına kaydırdı.

4- Ahmet Usta, 2014 seçim başarısında özverili çalışması ile emeği inkar edilemeyecek ilçe başkan vekili görevi de yapan Sinan Akdoğan’ı benimle arkadaş diye işinden attırdı.

5- Ahmet Usta, Dört seçimi başarı ile tamamlayan Durağan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sarı’ya iftira atarak polise ihbar etti. Durağan Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Musa Alpaslan’a Küfür, hakaret ve şiddet uyguladı. (Bu nedenle Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sarı ve Musa Alpaslan istifa etti.) Ahmet Usta Ak Parti Tüzüğünün 117/9 maddesini ihlal etmiş hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. (Bunun üzerin Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sarı istifa etmek zorunda kalmıştır.)

6- Ak Parti Durağan ilçe yönetim kurulu üyesi Adem Pekmez’i şahsıma karşı kışkırttı. Görevim esnasında şiddet uygulandı ve yaralanmama sebep oldu Ak Parti tüzüğünün 117/9 maddesini ihlal ederek suç işleyen Adem Pekmez Hakkında da herhangi bir disiplin işlemi yapılmadı. (Bu konu ile ilgili mahkeme süreci devam etmektedir.)

7- Ak Parti Durağan ilçe yönetim kurulu üyesi Ahmet Turgut, Cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma konusu olan gizli soruşturma evraklarını sosyal medya Whatsapp hesabı “Cuma ve Kandil Mesajları” grubundan Ahmet Usta ile birlikte paylaşarak basına malzeme yaptı. Ak Parti’yi de küçük düşüren, şahsımı da iftira atarak karalayan, haber yapılmasına sebep olan Ahmet Turgut, Ak Parti tüzüğünün 117/7 maddesine göre suç işlemiştir. Bu konu hakkında hiçbir disiplin işlemi yapılmamıştır.

8- Durağan Köyler Birliği aracını kendisine tahsis edilmiş bir araç gibi görüp, yetkisiz ve izinsiz kullanarak görevini kötüye kullanıp, birlik encümenleri ve çalışanları ile birlikte şahsımın da mahkemelik olmasına sebep olan, İl Genel Meclis Üyesi Hamit Topçuoğlu , Ak Parti’nin ilçemizde kamuoyu önünde küçük düşürülmesine, birlik çalışanları, encümenler ve şahsımın da rencide edilmesine sebep olmasına rağmen Hamit Topçuoğlu hakkında ilçe yönetiminin hiç bir işlem yapmaması manidar değil midir?

Ak Parti tüzüğüne aykırı hareket eden bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapmayıp da kişisel ikbal ve gelecek hesaplarını gerçekleştirebilmek için, asılsız, iftira ve isnatlarla beni Ak Partiden uzaklaştırmak isteyen ilçe başkanı Ahmet Usta’nın amacının, parti çıkarlarını korumaktan çok, kendi çıkarlarını korumak amacıyla, sadece şahsıma karşı disiplin süreci başlatmak, kediyi fareye boğdurmaya çalışmak, Ak Parti davasına ihanet etmek değil midir?

Durağan İlçe başkanı Ahmet Usta tarafından şahsıma karşı kurulan bütün komplo ve tuzaklara rağmen, Ak Parti hükumetlerinin ülkemize kazandırdığı prestij projeleri ile devletimiz ve milletimiz için kazandırdığı değerin farkındayım. Ak Parti iktidarlarının parti politikalarını destekliyor, başarılı çalışmalarından dolayı takdir ve tebrik etmeyi de bir borç biliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin sağlanması, güçlü bir Türkiye ve dünya ülkeleri arasında küresel bir güç olarak yer alması siyasi ve ekonomik istikrarla sağlanacaktır. Bunun da yegane yolu güçlü iktidar ve Yeni Anayasa’dan geçmektedir. Bu vesile ile de YENİ ANAYASA ’yı önemsiyor ve destekliyorum.

Sonuç olarak, Durağan ilçe başkanı ile yönetim anlayışı farklılığı, ilçemizin sorunlarına karşı duyarsızlığı, şahsıma karşı kişisel kin ve intikam duygusu ile hareket etmesi nedeniyle anlaşamadığımız için, dava bilinci ile gönül verdiğim, daha fazla Ak Parti ve şahsımın yıpratılmaması için ZORUNLULUK NEDENİYLE Ak Parti üyeliğinden 06.01.2017 tarihinde noter aracılığı ile istifa ettim.

Fiili ve manevi desteklerini benden esirgemeyen, şahsıma güvenen, oyları ile destekleyen bütün Ak Partili seçmenlerimizden, muhtarlarımızdan Ak Parti’nin kıymetli büyüklerinden, zorunluluk nedeniyle aldığım bu karardan dolayı özür diliyor, beni anlayışla karşılayacaklarını düşünüyor, layık gördükleri görevlerden ve desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sinop İl Genel Meclisinde, Sinop ilimizin, Durağan ilçemizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını yakından takip ederek görevime, bağımsız olarak devam edeceğim.

Mensubu bulunmaktan şeref duyduğum Ak Parti’den ayrılmak benim tercihim değil, şahsım üzerinde kurulan komplo ve kumpas neticesinde başlatılan disiplin süreci nedeniyle bir zorunluluktan kaynaklanmıştır. Bu vesile ile Ak Parti’den her ne kadar hukuki bağım kopmuş olsa da özellikle kurucu genel başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, aynı zamanda partimizin değerli büyüklerine olan saygım, sevgim bitmeyecek ve gönül bağım da asla kopmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

Mesut Çınlar
İl Genel Meclis Üyesi
Durağan/SİNOP

Kaynak: Halk Sesi

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: bekçi 12 01 2017 06:30
mesut bey bu açıklamayı durağan haber sitelerin de de yayınlar mısınız.

1. Yorum: bekci 12 01 2017 06:29
mesut bey kendinizi ve partinizi yıpratmamak için geç bile kaldınız.
çünkü siz;
-onlar gibi değilsiniz. belediye başkanı seçilip hiç bir hizmet etmeyen hizmeti sadece bekçilik gibi görüp "ben belediyenin parasını yedirmedim" diye övünen. ama başka yollardan başkalarının üzerinden menfaat sağlayan.
-aday gösterilmedim diye art niyetli kişilerle komiteler kurup başkanlığını yaptığı partiye seçim kaybettiren. ama bugün yüzsüzce o partide şahsi çıkarları için çalıştığına inanılan.
-yapı ve karakter olarak kendinden üstün olanları rakip gibi görüp onları etkisizleştirmek için her türlü yolu mubah görüp baş vuran.
bu ve bunun gibi art niyetli olup saman altından su yürüten kişilerle bir arada çalışmanın kolay olmaz. siz onlar gibi olamazsınız.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

333232


Tasarım:DtGaNi