Yayın Tarihi:12 01 2017 03:07(2303)

YEDAŞ’ın Yoğum Kar Mesaisi

Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Amasya il, ilçe, belde ve köylerine elektrik dağıtım hizmeti sunan YEDAŞ, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgardan kaynaklanan, elektrik arızalarını gidermek amacıyla tüm imkan ve ekipleriyle sahada çalışıyor.

Hava Muhalefeti Nedeniyle Yaşanan Elektrik Kesintilerini Gidermek için Sahadayız

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik dağıtım şebekelerinde meydana gelen hasardan dolayı bazı bölgelere elektrik verilemediğini belirterek tüm saha ekipleri ve araçları ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kar yağışı ve buz yükünden dolayı bazı bölgelerde elektrik direklerinin yıkıldığı, trafolarda arızalar meydana geldiğini ifade etti.

Gün içerisinde Samsun merkez ve ilçelerinde zaman saman 889 trafoya enerji iletilemediğini, 34 direğin buz yükü ve fırtınadan yıkıldığını, 303 mahalleye enerji verilemediğini aktardı. Samsun’da yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi amacıyla 75 ekip ve araçla, 250 çalışanla yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Ordu ilinde ise gün içerisinde bir süre Teiaş’ın iletim hatları ve trafo merkezlerinde oluşan arızalar sonucu dokuz ilçeye bir süre elektrik verilemediğini, bilahare arızalar giderildikçe ilçelere elektrik verilmeye başlandığını, 179 mahalle/köy yolunun kapalı olduğu, karayolları ve belediye ile koordinasyon halinde çalışarak elektriği olmayan köylere enerji vermek amacıyla 50 ekip ve araçla,175 çalışanla sahada oldukları bilgisini verdi.

Sayın Aktürk, “Amasya şehir merkezi, kırsal, Taşova, Göynücek, Suluova, Gümüşhacıköy’de toplam 17ekip, araç, 50 saha personeli ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Merzifon’da bazı bölgelerde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bilgisini aldık. Sokaklar, araçlar karaltında. Merzifon Derealan Köyü ve vericilere ait enerji nakil hatlarında 4 direğin buz yükünden dolayı yıkıldığı bilgisini aldıktan sonra 8 kişiden oluşan 2 saha ekibimiz geçici olarak ağaç direk dikerek ilgili bölgeye enerji verilmesini sağlamıştır.” dedi.

Çorum ve Sinop illerinde ise olumsuz hava koşullarına rağmen rutin bakım onarım çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

209140


Tasarım:DtGaNi