Yayın Tarihi:15 09 2017 18:39(2997)

Tarihi Yer Boyabat’ın simgesi idi maskarası oldu!

Tarihi Okulu Rant İçin mi Kullanıyorsunuz?

Bu güne kadar Boyabat’ta bir çok başarılı genci yetiştiren, Boyabat’a kazandıran, Boyabat’ın en eski okulu, vurdumduymazlıktan sonra, şimdi de eğlence kulübüne dönüştürüldü.

Boyabat İlçe Milli Eğitim tarafından lunaparka tahsis edilen okulun bu halini gören Boyabatlılar üzgün olduklarının ifade ederek, bu okul simgeydi, maskara yapmaya hakkınız yok diyerek, duruma tepki gösterdiler.

Tarihi Boyabat İnönü okulunun Yıldız mahallesinde yeni yerine taşınması ile boşalan tarihi bina korunması gerekirken rezalet içinde duruyor.

Son dönemlerde artan Atatürk büstlerine ilgisizlikten İnönü İlkokulunun bahçesindeki Atatürk büstü de nasibini almış..

Binanın restore edilip edilmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmaz iken, daha önceden kültür merkezi önünde bulunan eğlence yerlerinin tarihi okulun bahçesine taşınması dikkatlerden kaçmadı. Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bulunan tarihi okulun bahçesinin hangi ve ne şartlarda, kaç liradan, nasıl verildiği ise akıllarda soru işareti bırakıyor…

Kamuoyu adına soruyoruz…

Boyabat İlçe Milli Eğitim’e ait bulunan binanın bahçesi eğitim ile ilgisi olmayan kişi yada kişilere nasıl kiraya verildi?

Boyabat İlçe Milli Eğitime ait bahçede bulunan eğlence yerleri kira veriyor mu? Kira veriyorsa, kirası hangi şartlarda nasıl alınıyor?

Boyabat İlçe Milli Eğitime ait okulun bahçesi eğlence yeri olarak verilebilmesi için hangi kriterler göz önüne alındı?

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait tarihi binanın bahçesinin eğlence yeri için verilebilmesi için hangi kurum yada kuruşlar onay verdi? Çevresinde bulunan evlerden izin alındı mı?

Okula ait olarak yapılan Devletin toplanan vergileri ile yapılan bu tuvaletlerin malzemelerini siz bu şekilde mi koruma altına aldınız? Bir eğitimci olarak çevreye böylemi örnek oluyorsunuz?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: halk tanesi 18 09 2017 21:29
tarihi eser kimin umurunda.yapın gösteriş olsun diye kupkuru yeni binaları içinde ne öğretmen var ne eğitim. en azından masraf olmasın.lunapark cafe park pahçe düğün salonları iyidir sallanıp sallanıp oy kullanın. boşveeerr.

7. Yorum: hap hup şaralomm 16 09 2017 18:26
dini bir vakıf veya stk nın yapısı olsa idin bu halllere düşürülmezdin tarihi eser diye müze yapılır içine işkurdan 20 koruma tahsis edilirdin vah sevgili okulum kii vahh... not medyada gezen bir habere göre iddia o ki: milli eğitime gönderilen belirli gün ve haftalar yönetliğinden 29 ekim 23 nsan gibi günler çıkartılımış boyabatgazetisinin acilen bu konuda bir haber yapmasını rica ediyoruz. işte link : https://www.gercekgundem.com/mebde-skandal-19-mayis-23
-nisan-29-ekim-yok-15-tem
muz-var-292259h.htm

6. Yorum: vaybeee 16 09 2017 15:53
bu okulda okuyan biri olarak üzüldüm 2000 li yıllarda parmakla gösterilen okul ne duruma düşmüş yazıklar olsun kapatıp restore edip imamhatip yaparlar görürsünüz asıl milli eğitim burası olması gerekir bence eski kız meslek lisesi buradan küçük boyabatın en değerli arazisi durumda şu anda alan geniş güzel bir yer olabilir hatta sinop üniversitesinin ek binası bile olabilir ....

5. Yorum: vatansever 16 09 2017 07:10
yazıklar olsun.tek kelimeyle utanç verici.

4. Yorum: :((( 16 09 2017 03:17
yazık çok yazık tarihe sahip çıkmak bu olmasa gerek???

3. Yorum: osman kızillaslan 15 09 2017 21:04
tarihi yapı hüviyeti yoksa bu okulumuzun yıkılıp,yerine modern bir okul binası yapılması gerekir.2018 yatırım proğramına alınabilir.

2. Yorum: sodyum 15 09 2017 19:16
camiler in ,okullar out

1. Yorum: sodyum 15 09 2017 19:16
okullar out, camiler in


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

261853


Tasarım:DtGaNi