Yayın Tarihi:19 09 2017 18:06(1270)

Altay: Cumhurbaşkanı’nın genel liselerin kalktığından haberi yok

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Cumhurbaşkanı'nın genel liselerin kalktığından haberi yok. Bütün liselerin önüne 'anadolu' ibaresi eklediler. Onların 'düz', bizim 'genel' dediğimizi liselerin hepsi anadolu oldu zaten” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eğitim sisteminin sorunlarına dikkat çeken Altay, Başbakan Binali Yıldırım’ın Şanlıurfa’da eğitim ve öğretim yılının açılışına katılmasını eleştirerek, “Başbakan, eğitimin en sorunlu olduğu illerin birine gitmiş. Başbakan’a soruyorum. Urfa’da derslik başına kaç öğrenci düşüyor biliyor mu? Milli Eğitim Bakanı; Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da kaç okulda, kaç bin öğrencimiz ikili eğitim yapmaktadır?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir televizyon programındaki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine ilişkin açıklamalarını hatırlatan CHP’li Altay, şunları söyledi:

“Padişah fermanı gibi. Bildiği bilmediği her konuda ferman vermeyi marifet sanan AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı’nın genel liselerin kalktığından haberi yok. Bütün liselerin önüne ‘anadolu’ ibaresi eklediler. Onların ‘düz’, bizim ‘genel’ dediğimizi liselerin hepsi anadolu oldu zaten. TEOG mutlaka kaldırılmalıdır. Türkiye’de yapılması gereken şey eğitimin temel sorunlarının ortadan kaldırılması ya da miliminize edilmesidir. Eğitim parası olanlar için doğal hizmet, olmayanlar için hezimete dönüştürülmüştür. Eleştiriyoruz da ne yapmak lazım? Sınavsız girilen genel liseler tekrar açılmalıdır. Anadolu liselerinin niteliği 90’lardaki  gibi artırılmalıdır. Ey AK Parti, ders kitaplarından Atatürk’ü kazısan bile milletin kalbinden, aklından Atatürk’ü kazıyamazsın. Atatürk’le uğraşma yanarsın. Cumhurbaşkanı yeni ferman versin, genel liseler açılsın, çocuklar okullarına kavuşsunlar.”

Kaynak: Sözcü

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

245049


Tasarım:DtGaNi