Yayın Tarihi:20 06 2018 23:42(1447)

CHP’li Karadeniz: “Kadınlarımız Özgürleşecek, Türkiye Büyüyecek”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, kadınların önündeki engellerin ülkenin geleceğini etkilediğini söyledi. Karadeniz, “Kadının önündeki engelleri kaldırmayan, haklarını tanımayan, taleplerini görmezden gelen, hatta kadına engel olan bir devlet yönetimi ülkemizin geleceğinden çalıyor” dedi.

CHP’li Barış Karadeniz, Ayancık’ta seçim çalışmalarına devam etti. Karadeniz, CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray, Kadın Kolları Başkanı Fatma Yüksel Üstün ile beraber Ayancık’ta sivil toplum örgütlerini gezdi, Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerini ziyaret etti. CHP Sinop Milletvekili Karadeniz burada dikiş, nakış, elişi yetiştirme kurslarında eğitim alan kadınlarla bir araya geldi. Kursiyerlerin büyük ilgi ile karşıladığı CHP’li Karadeniz kursiyerlerle sohbet etti. Tel kırmadan, biçki dikişe, sabırla işlenen nakışlar, kanaviçelere kadar kadınlarca üretilen el emeği göz nuru ürünleri dikkatle inceledi. Kasnağa gerilmiş keten üzerine de işleme yapan Karadeniz, kadınların emekle işlediklerini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek kursiyerlere başarılar diledi. Ayancıklı kadınlardan çocuklarının geleceği için Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ve CHP’ye destek isteyen Karadeniz, “Canımız, ciğerimiz evlatlarımızın geleceği, mutlu şehrimiz Sinop gibi bir Türkiye için desteğinizi istiyorum” dedi.

CHP’li Karadeniz, partisinin kadınlara yönelik projelerini şöyle anlattı:

“Kadınlarımızın önündeki engeller, ülkenin geleceğini etkiliyor Kadının önündeki engelleri kaldırmayan, haklarını tanımayan, taleplerini görmezden gelen, hatta kadına engel olan bir devlet yönetimi ülkemizin geleceğinden çalıyor. Kadınlarımızın önündeki engellerin hepsini kaldıracağız. Çalışma hayatında, evde her alanda hak ettiklerini almalarını sağlayacağız. Çay ve kek değil. İş vereceğiz. Aş vereceğiz. Her yeni kadın istihdamında SGK priminin işveren payının yüzde 25’ini ödeyeceğiz. Kadınların istihdama katılımını artırmak için çalışanlarının yüzde 20’den fazlası kadın olan işletmelere, her yüzde 5’lik ilave kadın istihdamı için 1 puan kurumlar vergisi istisnası sağlayacağız. Kadın kooperatiflerini destekleyecek, kuruluş maliyetlerini bütçeden karşılayacak, bürokratik kolaylıklar sunacağız. SSK ve Bağ-Kur’dan yetim aylığı alan kadınların çalışmaları halinde aylıklarının kesilmesi uygulamasına son vereceğiz.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

340308


Tasarım:DtGaNi