Yayın Tarihi:27 12 2018 23:14(2596)

Boyabatlı Bilim Adamı Tübitak Ödülünü Kazandı

Boyabatlı Prof. Dr. Cengiz Kahraman TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne Değer Görüldü

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kahraman, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl verilen Bilim, Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında Bilim Ödülü’ne değer görüldü. Prof. Dr. Cengiz Kahraman ödüle, endüstri mühendisliği alanında bulanık mantık teorileri ve uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle hak kazandı.

Kahraman'ın çalışmalarındaki odak noktasını, bulanık küme teorisinde yaptığı yenilikler ve bunların endüstri mühendisliği alanında uygulamaya dönüşmesi oluşturuyor. Doğruluklarının dereceler halinde ifade edildiği bulanık kümeler kuramı, insan düşüncelerini ve algılarını oldukça başarılı şekilde yansıtmasıyla dikkat çekiyor. Teorinin, zamanla üyelik fonksiyonlarının daha ayrıntılı ele alınmasıyla birlikte genişlediği de biliniyor. Cengiz Kahraman'ın çalışmaları, işte bu yeniliklerin takip edilmesi ve hatta bunları daha da ileri götürme hedefinin sonuçları olarak ortaya çıkıyor.

Prof. Dr. Cengiz Kahraman: “Ödülde hocalarımın büyük emeği var.”

Bu kayda değer ödüle giden yolda kendisini yetiştiren ve gerekli bilimsel ilkeleri ona aşılayan akademisyenlerin büyük emekleri olduğunun altını çizen Kahraman; Prof. Dr. Coşkun Külür, Prof. Dr. Ataç Soysal, Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok, Prof. Dr. Ethem Tolga, Prof. Dr. Haluk Erkut, Prof. Dr. M. Nahit Serarslan ile yüksek lisans ve doktora tezi danışmanı Prof. Dr. Ethem Tolga’nın verdiği desteğe ise ayrı bir parantez açtı.

“TÜBİTAK Bilim Ödülü çalışmalarımı hızlandıracak.”

Kahraman, ödüle değer görülmekten son derece gurur duyduğunu ve bilimsel çalışmasıyla İTÜ’ye katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Kahraman konuyla ilgili düşüncelerini: “TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü herhangi bir karşılık beklemeden yaptığımız çalışmaların uzun vadede ortaya çıkan bir meyvesi olarak görüyorum. Bu sonuç, çalışmalarımda daha da istekli olmamı sağlayacak ve onlara hız kazandıracaktır. Öğretim üyelerinin rekabetçi bilim ortamında çalıştıkları kuruma katkı yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, ödüle lâyık görülen bilimsel çalışmamla İTÜ’ye yaptığım katkıdan dolayı çok mutluyum” sözleriyle paylaştı.

Kaynak: Gerzenin Sesi

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: huseyin 29 12 2018 15:49
bilim insanını tebrik ederim

2. Yorum: 11 köy 28 12 2018 00:09
hocamıtebrik ederim bu hoca boyabat gelse bilimi anlatsa kaç kişi dinlemeye gelir ama hatipoğlu gelse heryer dolar.

1. Yorum: selamet özcan 27 12 2018 23:30
tebrik ederim. daha büyük başarılar bekleriz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

240169


Tasarım:DtGaNi