Yayın Tarihi:03 01 2019 20:31(1232)

Sinop Üniversitesi Matematik Bölümü 2 Yıllığına Akredite Edildi

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü, FEDEK tarafından 2 yıllığına akredite edildi.

Türkiye’de yükseköğretiminin kalitesinin yükseltmek, eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini arttırmak amacıyla hizmet veren FEDEK, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünü 2 yıllığına akredite etti.

Böylece ulusal alanda kalite güvencesi tescillenen Matematik bölümü, öğrencilere ileriye dönük kariyer planlamalarında önemli katkı sağlayacak.

Sinop Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda yapılan Akreditasyon Belgesi Takdim törenine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci, FEDEK Üyeleri ve Akademisyenler katıldı.

Törende Avrasya Üniversitesi Rektörü ve FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan İnan, Matematik Bölümünün akreditasyon belgesini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci’ye takdim etti.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci, “Akreditasyon Belgesi, bölümümüzün, fakültemizin ve Üniversitemizin kalitesini yükselten, saygınlığını arttıran ve tercih edilebilirliğine katkı sağlayan bir ‘kalite’ belgesidir. Eğitimde kaliteyi sürekli arttırmak ve evrensel standartları sağlamak için akreditasyonu çok önemsiyoruz. Bu amaçla Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümümüzün Akreditasyonu için FEDEK’e yapmış olduğumu başvurumuz, yapılan değerlendirme ziyareti sonrası kabul edilmiştir. FEDEK tarafından bölümümüzün gereken kalite standartlarını taşıdığı tespit edilmiş ve akredite edilmesine karar verilmiştir. Bu Üniversitemizv e bizim açımızdan mutluluk verici bir sonuçtur. Bizlere sunulan bu sertifika, Matematik bölümümüzün kalite güvencesini ve kalite yeterlilik standartlarına uygunluğunu ifade etmektedir. Bu sayede Matematik Bölümünden mezun olan öğrencilerimizin aldıkları diplomalar, ulusal alanda daha çok geçerlilik kazanacaktır. Ayrıca Matematik bölümümüzün tercih edilebilirliği artacaktır. Aldığımız akreditasyon belgesi, bölümümüzün kalitesi ve saygınlığının uluslararası seviyeye taşınmasındaki ilk adım olmuştur. Bu sürece katkı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın’a, FEDEK üyelerine ve Akademik personelimize teşekkür ediyorum. Fakültemiz ve Üniversitemiz için hayırlı olsun. Yakaladığımız bu kaliteyi sürdürmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

318850


Tasarım:DtGaNi