Yayın Tarihi:04 01 2019 20:05(1316)

Amatör Futbol Müsabakaları Bu Hafta Sonu Oynanmayacak

Spor müsabakalarında son zamanlarda artan şiddet ve centilmenlik dışı olaylarla ilgili bir açıklama yapan Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan yaptığı açıklamada; “Spor barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edildiğinde hangi spor dalı olursa olsun sahada rakibe tribünde taraftara saygı göstermek, spor ahlakı anlamında en önemli durumdur. Çünkü rakipler ve taraftarlar o sporu yapanların var olma sebebidir.”

Özhan; “İstanbul amatör küme’de oynanan Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki spor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu ve benzeri olaylar neticesinde benimde üyesi olduğum TFF Amatör Kurul yerinde bir karar alarak 4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm amatör futbol müsabakalarını oynatmama kararı aldı. İnsan hayatı ve sağlığı yanında şampiyonluk veya küme düşme mücadelesinin hiç önemli olmadığı gerçeği ile aynı acıların yaşanmaması için kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerektiğini düşünüyorum.” Bu üzücü olayda vefat eden genç kardeşimize Allah’tan rahmet acılı ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı ve sabırlar dilerken şu mesajı tüm spor ailemize vermek istiyoruz. “Sahada ve tribünde, hem rakibiz hem kardeşiz.” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

312233


Tasarım:DtGaNi