Yayın Tarihi:04 06 2019 04:06(48053)

Sinop eski Milletvekili Mehmet Ersoy, İmamoğlu Yunan ise, siz Ermeni misiniz?

Sayın, İçişleri Bakan Yardımcısı, eski AKParti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, siyaseten size de birisi "Ermenistanlı İç işleri Bakan Yardımcısı derse...!

Bu ülkede kaymakamlık, milletvekilliği yaptınız, Rum, Ermeni, Kürt, Türk vatandaşların vergileri ile yapılan okullarda okudunuz !

....

Devletin önemli kademelerinde görev yapmış biri olarak sizin toplumu ayrıştırma yerine birleştirici olmanız gerek miyor mu?

...

İBB Adayı İmamoğlu hakkında ne kadar bilginiz var bilmiyorum. Keşke İmamoğlu hakkında bilgi sahibi olarak açıklama yapmış olsaydınız !

...

Sayın İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, İmamoğlu'nun dedeleri Kurtuluş Savaşı gazisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in yeğenidir.

....

İmamoğlu geçmişte Rumların yaşadığı memlekette dünyaya gelmiş olması Rum olduğunu mu kanıtlar?

...

Sayın Ersoy, sizin doğduğunuz Boyabat'ta geçmişte Ermeniler yaşıyordu. Size de bir siyasetçi, Ermeni İçişleri Bakan Yardımcısı derse siz Ermeni mi olursunuz?

...

Oysa, Osmanlı hazinesini bir Ermeni'ye emanet etmiştir.

...

Sayın Ersoy, toplumu ayrıştırmak size hiç yakışmadı.

İBB adayı Binali Yıldırım'ın sabatay olduğu iddiası ne kadar üzücü, İftira, yalan ise, İmamoğlu'nun da Yunan, Rum olduğu o kadar yanlıştır.

...

Toplumun ayrıştırmaya değil birleştirmeye ihtiyacı olduğu bir dönemde, sizin gibi bürokrasiden gelen birisinin bu tür söylemlerde bulunmanızın takdirini size bırakıyorum.

...

Sayın Ersoy, Aziz Pabuççu AKParti İstanbul İl Başkanl döneminde, "AKparti sayesinde hepimiz Türk olmaktan kurtulduk" sözlerini neden eleştirmediniz?

...

Ayrıca, İslam eğitimi almış bir siyesetçinin mübarek Ramazan ayında, kamuoyuna siyaseten de olsa, iftira, riya, yalan gibi söylemlerde bulunmanıza bir hemşerin olarak çok üzüldüm.

Celil Cengiz ÇOLAK

Bakan yardımcısı Ersoy'un haberi ise şöyle;

AKP'li bakan yardımcısı: Bir Yunan'ın İstanbul'a başkan olmasıyla ekonomi düzelmez

AKP eski Sinop milletvekili, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'Yunan' iddiasını sürdürerek, 'Bir Yunan’ın İstanbul’a Başkan olmasıyla ekonomimiz de düzelmez ayrıca' dedi.

AKP eski Sinop milletvekili, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük tepki çekti.

Ersoy, yaptığı paylaşımlarında Sinoplu hemşerileriyle tartışmaya girerken, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için ise, “Yunanlı” ifadesini kullandı.

'BİR YUNAN'IN BAŞKAN OLMASIYLA...'

Halksesi.com’dan Mete Çağdaş’ın haberine göre, İçişleri Bakan yardımcısı Ersoy’un “Çok basit bir şey söylüyorum. Yunan gazetesi İstanbul’u bir Yunan kazandı diye manşet attığında ben o gazeteyi tanımıyorum diye yalan konuşmayı tercih edeceğine, ne alaka ben Rum çocuğu falan değilim Türkoğlu Türk’üm, diyemeyen CHP’nin adayı yerine #TopalDursununOğlu Binali Yıldırım kazansın diyorum...” şeklinde bir paylaşımda bulunması tartışma yarattı.

Bakan yardımcısı Mehmet Ersoy’un paylaşımına eleştiri de bulunan Bekir Albayrak adlı bir hemşerisine ise, “Bekir Bey benim için İstanbul’u Yunan olduğu iddia edilen ve kendisinin de inkar etmediği, hatta o gazeteye röportaj verdiği halde tanımıyorum diye yalan konuşmayı tercih ederek geçiştiren birine teslim etmemek de çok önemli. İnsanların cebine müdahale gereğini bu önceliğim ortadan kaldırmaz. Bir Yunan’ın İstanbul’a Başkan olmasıyla ekonomimiz de düzelmez ayrıca…” diye yazdı.

Esenler Belediye Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Tevfik Göksu da, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları "Yunan" olarak nitelemişti.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: ali 06 06 2019 21:40
hakkı bey neden yorumum yayınlanmadı. hayırdır!!!

4. Yorum: s. 06 06 2019 05:52
ahmet hakan proğramı bildirilen zamandan yarım saat erken bitirdi.imamoğlu'nun konuşması bitmemişti.daha diyecekleri vardı.

3. Yorum: mehmet ersoy 05 06 2019 15:05
ben kimseye rum ya da yunan demedim kardeşim bu bir. ben yakıştırmayı reddetmemeyi eleşirdim.keşke yazdıklarımı okusaydınız.ikincisi ermenistan’dan bir gazete benim için ermeni dese anında boyabatlı’nın vurgusunu da kullanarak şeddeli bir şekilde reddederim ve konuyu açılmamak üzere kapatırım. boyabat’ta varsa ermeni vatandaşlarımız alımır mı diye kem küm edip suskun kalmam. benim için insanların nerden geldiği önemli değildir. yoksa 82 milyonun kardeşliği nasıl tesis olur. ama belli makamlara talip olan kişileri kimlerin kendinden görecek kadar benimsediği ve bunun reddedilip edilmemesi önemlidir. çok zordu ahmet hakanın proramında o yunan fazetesine hadi ordan demek mesela..

2. Yorum: yavuz sarı 04 06 2019 19:37
biri bana ermeni ya da yunan diyecek onu gücüm yettiği anda mahvederdim
bakan asistanı resmen küfretmiş

1. Yorum: daylı kırlı selami 04 06 2019 18:02
güzel bir eleştiri yazısı olmuş.yazara teşkürler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

221406


Tasarım:DtGaNi