Yayın Tarihi:28 06 2019 18:43(47802)

İşgal edilen adaların ardından, kıta sahanlığının da Yunanistan’a bırakılması da mı yalan iftira?

Yunanistan’ın Ege’de 18 Türk adasının işgaline göz yumduktan sonra, 92 bin kilometre karelik Türk kıta sahanlığı da Yunanistan’a terk edildi. Türkiye’nin toprakları işgal edilirken, yeni Türkiye’nin, milliyetçileri, ulusalcıları, vatanseverleri üç maymunu oynuyor. “Görmedim, duymadım bilmiyorum” Vatan toprakları Yunanistan tarafından işgal edildi iddiasına iktidar suskun, muhalefetten cılız bir ses.

İktidarın, Yunan işgali iddialarına suskunluğu kabul etmek değil midir?

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Ege’deki Türk adalarının işgal edildiği yönündeki konuşması ise ülkenin yoğun gündeminde kaybolup gidiyor.

Bu ülkenin, sözde milliyetçi, vatansever, ulusalcı, siyasi parti liderleri, sivil toplum kurumları, köşe yazarlarının gündemleri ise başka…!

İktidara biat etmiş, deve kuşu gibi başlarını kuma gömmüş yazılı ve görsel medya kuruluşları, yazarları, çizerleri korkularından ve çıkarlarından dolayı adaların işgalini Türkiye gündemine getirmekten neden çekinirler?

Sayıları on parmağı geçmeyen, vatanını, milletini kayıtsız, şartsız seven, baskılara rağmen köşe yazarları yazmış olsalar da gündem oluşturamıyor.

Vatan toprakları işgal edilmesine rağmen üzerlerine ölü toprağı serilmiş, iktidara kayıtsız şartsız teslim olan, Lozan ve Sevr anlaşmasını bilmeyen vatandaşlar ise, Adaların, Lozan’da Yunanistan’a verildiğini söylemeleri ise…

Lozan antlaşması: “Yunanistan’ın işgal ettiği adalarda silahlandırma, yapılaşma yapılamaz” diyor

Yunanistan ise, İşgal ettiği adalardan mermer çıkartıyor, 5 bin Yunan askeri ile üs kuruyor!

Bugün Türk adalarını işgal eden Yunanistan yarın, İzmir’i, Aydın’ı işgal ederse yine mi sessiz kalınacaktır?

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, yıllardır Ege’deki Türk adalarının Yunanistan’ın işgal ettiğini söylemesine rağmen AKParti iktidarı, Yalım’ın iddialarını yalanlamıyor.

Her konuda açık oturum yapan televizyon kanalları her nedense işgal edilen adalar hakkında sessiz kalmaları düşündürücü değil mi?

Yüzlerce, vatan, millet adına kurulmuş sivil toplum kurumlarının adaların işgalini protesto etmemeleri, kamuoyu oluşturmamaları, sessiz kalmaları…!

Yeni Türkiye’de, Halide Adıb Adıvar gibi vatan kahramanın çıkması için İstanbul’u Yunan, İngiliz, Fransız’ların işgal etmesini mi bekliyor?

Tarih, Türk Milleti, Türk adalarının işgaline göz yuman iktidarı, siyasileri bunlara oy vererek destekleyenleri, sessiz kalanları affetmeyecek.

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım’ın Yeniçağ Gazetesi’ndeki haberi ise şöyle;

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Ege'de terk edilen 18 Türk adasının ardından 92 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığının da Yunanistan'a terk edildiğini açıkladı.Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Ege'de yaşanan Yunan işgaline yaşanan yeni bir gelişmeyi gündeme getirdi.

Yunanistan'ın işgal ettiği 18 Türk adasının ardındanTürk Kıta Sahanlığının da Yunanistan'a terk edildiğini belirtti.Gazeteci Zahide Uçar'ın haberine göre Yalım'ın açıklamaları şu şekilde:"Yunanistan, 2015 yılında Taşoz Adası Türk Karasularında İsrail ile birlikte petrol çıkarmaya başladı. Yunanistan ve İsrail, her gün 3823 varil Türk petrolünü çalıyor.

Bölgede 111 Milyon varil petrol rezervi var. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri bu hırsızlığın cevabını veremiyor. Yunanistan 1987 yılında aynı bölgede petrol aramak istediğinde, Özal Hükümeti donanmayı Taşoz Adası’na göndererek Yunanistan’ın petrol arama girişimini engellemişti.

""KITA SAHANLIĞI DA YUNANİSTAN'A TERK EDİLDİ"

"Türk Dışişleri Bakanlığı’nın Birleşmiş Milletler’e gönderdiği resmi mektupta Doğu Akdeniz’deki 9 boylamlık Kıta Sahanlığımız 5 boylam doğuya çekilerek 4 boylama indirildi. Bölgede bulunan 5 Türk Adası ile 92 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığı Yunanistan’a terk edildi. Bu son derece vahim bir durum. Bakanlık Önümüzdeki aylarda Girit güneyi Türk Kıta Sahanlığı’nda petrol araması planlanan Amerikan Exxon Mobil ile ortağı Qatar Petroleum şirketlerinin önünü açtı.

""DÖNÜŞ YAPAN YAPAN OLMADI"

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere çok yere başvuru yaptığını yalnız dönüş alamadığını belirten Yalım, sözlerine şöyle devam etti:"Ege Denizi’nde işgal edilen adalarımız ile ilgili olarak görsel ve yazılı basın üzerinden Milletimiz ile paylaştığım bütün bilgi ve belgeleri devlet kurumları ile paylaştım. Ancak hiçbir kurum benimle temasa geçmedi. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere işgalden sorumlu olan yetkililer yazı ve haberlerimi tekzip etmedi, edemedi."

Kaynak Yeniçağ: 18 adanın ardından kıta sahanlığı da Yunanistan'a bırakıldı

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: dadaş 12 12 2019 18:01
yazar, sen ne zaman şu at gözlüklerini çıkarıp olaylara objektif bakacaksın ? yalan yanlış sürekli mevcut hükümeti eleştiriyorsun ama kendi oy verdiğin parti silahlı iha'lara karşı, devlet güneydoğu'da hendekçileri temizlerken "katliam var" diye rapor tuttunuz, hdp'li demirtaş'a ile her seçimde işbirliği içindesiniz, senin pek beğendiğin ismet inönü 1943 yılında ege'deki 12 ada bize teklif edildiğinde ingiliz'lerle aramız bozulmasın diye red ediyor, sen neden bahsediyorsun ?

1. Yorum: 11 köy 28 06 2019 21:31
sayın yazar türkiye beş milyon a yaklaşan göçmen istilası altında ve süreklide geliyor. benden başka kimse burda eleştirmiyor ege adaları mi kaldı türki ye gidiyor allah korusun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218335


Tasarım:DtGaNi