Yayın Tarihi:05 07 2019 18:52(1665)

Hasta ve Yaralı Yaban Hayvanları Bu Merkezde Şifa Buluyor

Sinop’ta Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde yabani hayvanlar veteriner hekimlerce tedavi altına alınarak sağlığına kavuşturuluyor.

10 kişilik kadrosuyla çalıştıklarını belirten Doğa ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi noktasında sorumluluklarının olduğunu, bu çerçevece geçmişte 'Yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezleri projesinin geliştirildiğini söyledi. Bu projelerden birisini 2016 yılında uygulamaya başladıklarını anlatan Başyiğit,  "Bu rehabilitasyon merkezimiz 2018 yılı itibari ile hizmete girdi. Buradaki amaç doğada bulunan tüm yaban hayvanlarının tedaviye muhtaç, yaralı, hasta olanları burada tedavi etmek, rehabilite etmek için bu tesisimizi yaptık. Buradaki genelde bizim bölgeye hitap ediyoruz ama tabii diğer illerden de Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak illerinin dışındaki illerden de ihtiyaç olduğu zaman buraya yaralı, hasta doğa hayvanları geliyorlar ve bunların tedavisini burada bulunan 3 tane veteriner hekimimiz var, Biyoloğumuz var. Bunlar burada her türlü tedaviyi yapacak durumdalar. Ve bu şekilde hizmet ediyorlar. Burada şuan da tedavisi yapılan karacalarımız var. Memelilerimizden ayı var. Yine kanatlı hayvanlarımızdan martılar, akbaba, güvercinler ve ebabil kuşu var. Değişik zamanlarda değişik sayıda ve çeşitte hayvan buraya geliyor. Tedavisi yapılıyor. Tedaviden sonra eğer dışarıda doğal yaşamlarında kendi başlarına hayatlarını sürdürebilecek kabiliyete ulaşmaları halinde de biz bunları yine yaşama ortamlarına salıyoruz” dedi.

Ayrıca Başyiğit, 2 yıl içerisinde yapılan bu Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezimiz ; Klinik ve idari bina, Yırtıcı kuşlar barınağı, Yırtıcı memeliler barınağı, Karaca ve geyik barınağı, Su kuşları barınağı, Ötücü kuşlar barınağı, Karantina, Eğitim ve tanıtım binası olmak üzere 8 bölümden oluşmaktadır. Bu güne kadar tıbbi malzemeler dahil yaklaşık 2 milyon 500 yüz TL’lik bütçe harcandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabatlı 08 07 2019 04:53
seçim öncesi boyabat belediyesi tarafından kiralanan hayvan ambulansı şimdiye kadar kaç hayvanı nereye götürdü. kaçını tedavi etti. yoksa araç yatıyor ve boşuna kiramı veriliyor yada kiralama iptali edildi.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

323936


Tasarım:DtGaNi