Yayın Tarihi:11 07 2019 06:24(2361)

Vali bey; O bilgi yanlışmış !

Sinop'ta bir plaj girişinde "vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" ifadelerinin yer aldığı pankart, emniyet güçleri tarafından kaldırıldı. Valilik; " Özel plaj işletmecisi tarafından kaldırılan pankart, yine işletme sahibi tarafından kaldırılmıştır" dedi. Pankartı asan Hakan Akıncı ise; "Vali beyi yanlış bilgilendirmişler, kendim kaldırmadım" dedi.

Geçtiğimiz gün Sinop Kaleyazısı'nda bulunan Limaniçi Beach plajının girişinde "vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" ifadelerinin yer aldığı pankart asılmıştı. Dün gece emniyet güçleri, pankartın olduğu plaja gelerek işletme sahibine "pankartın kaldırılmasını aksi taktirde biz kaldıracağız" dediği ve plaj işletmecisi Hakan Akıncı'da söz konusu pankartı kaldırdığı ortaya çıktı.

Pankart olayının kısa sürede ülke gündemine yayılmasının ardından, Sinop Valiliği resmi hesabından bir mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

İÇ ÇAMAŞIRLARIYLA DENİZE GİRİYORLAR !

Pankartın kaldırılmasının ardından açıklama yapan işletme sahibi Hakan Akıncı; " Biz hiç bir zaman insanlar arasında ayrım yapan bir millet olmadık, bu şekilde bir yaklaşımda bulunmadık. Ancak, özellikle sahil kesimlerinde, Suriyeli, Afkanlı, yani memleketlerinde savaşa katılmadan, buraya gelip bizden çok rahat bir şekilde yaşamalarını hiç bir zaman hazetmedim, kaldıramadım. Gerçekten kaba insanlar yetişme tarzları itibariyle. Müşterilerimizide rahatsız ediyorlar. Müşterilerimizde bundan çok şikayetçiydi. Bu pankartı yazdırmadan öncede yabancı beş altı kişi sahile geldiler, pantolanlarını çıkartıp, iç çamaşırlarıyla denize girdiler. Bu, bardağı taşıran son damla oldu. Bende bir pankart yazdırma gereği hissettim. Vatanı için savaşmayanların burada sefa sürmeye hakkı yoktur. Benim askerim, Türk askeri Suriye'de şehit olurken, onlar burada eğlence peşindeler buda bize dokunuyor.

VALİ BEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRMİŞLER !

Pankartın kaldırılmasıyla ilgili olarakta konuşan Akıncı; Biz kendi ülkemizde mülteci konumuna düştük. Pankart akşama kadar kalabildi, bu zaman zafında olumlu tepkiler aldık. Olumsuz hiçbir tepkiyle karşılaşmadım. Üç dört polis otosu geldi, pankartın kaldırılma kararıyla, Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle, ırkçılık yaptığımız gerekçesiyile kaldırılmamızı söylediler. Bizde Anayasa'ya hakim olduğumuz düşüncesiyle pankartın suç teşkil etmediğini söylememe rağmen benden ısrarla pankartı kaldırmamı istediler. Vali beyi yanlış bilgilendirmişler sanırım, çünkü ben kendi isteğimle kaldırmadım. Kendi isteğimle astığım bir pankartı, neden kaldırayım? Tamamen savcılığın talimatıyla polis memurlarının telkinleriyle, kaldırmazsanız cezai işlem uygularız dediler. Bende cezai işleme mağruz kalmamak için kaldırmak zorunda kaldım. Ben o pankarta Türk ırkı varolsun yazdım. Ben kendi ırkımın varolmasını istiyorum, bunu istemek ırkçılıksa ben ırkçıyım. Benim kendi ırkımın varolmasını istemem kadar doğal birşey olamaz" dedi.

Sinop Valiliğiolayın gerçeğini yazmak yerine, kamuoyunu neden bu şekilde yönlendirdiği merak konusu oldu.

O sırada plajda olan vatandaşlar konu ile ilgili konuşarak, yabancıların sahillerde yaptığı hareketlerden rahatsız olduklarını ifade ederek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Kaynak: Ajanssinop

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: sodyum 12 07 2019 15:53
arkadaşlar ne misafiri, hangimiz misafirliğe gittiğimiz yerde evsahibinin düzenini bozmaya çalışıyoruz ve gittiğimiz misafirlikden yıllarca ayrılmıyoruz. bu misafirliği aştı , işgale dönmeye başladı.afgan ,ırak,iran ,sudan ,nijarya, suriye ,vs.... toprak da isteyecek bunlar zamanı gelince

4. Yorum: sende sorgula 11 07 2019 22:55
defolup gitsin suriyeliler her pislik bunlarda

3. Yorum: gökbörü 11 07 2019 17:36
evet hakan kardeeşimiz haklı ama bızı diğer ırklardan üstün kılanda vatanseverlığımız , düşene bır tekmede bızim atmayışımız , tarıh boyunca ezılenın zulum görenın yanında oluşumuzdur , uyaralım çok sert fevrı tepkıler vermeyelım , bu vesıle ile tengri türkü korusun ve daıma yuceltsın !!!!!!!!!!!

2. Yorum: gökbörü 11 07 2019 17:31
şimdi burada objektıf bır yorum yaparsak evet savaş berbat bır durum ve hepımız aynı kaderı yaşayabılırız -ya savaşarak ölürüz ya da kaçarız emın olun bızdende kaçan çok olur , daeş vs bu ınsanlara çok zulum yaptı içlerınde kaçan türkmen kardeşlerımızde var,ama en azından eğlenmeyı bır kenara bırakmak lazım hoyratça ,plajda spesıfık saçma hareketler yapanlar uyarılmalı hepsıne maledılmemelı , en nıhayetınde onlarda ınsan nefıs bu yuzmek,eğlenmek , vs ıster hayat devam edecek bır şekılde , yıne diyorum suç tampon bolge kurmadan onları sosyal hayata entegre eden polıtıkadadır.bızım emeklımız 70 yaşında çalışırken bu ınsanların zevk yapması doğal olarak ortamı gerıyor tabı kıde !!!!!!!

1. Yorum: vatandaş 11 07 2019 16:19
bu arkadaşa katılıyorum bizler ırkçı bir millet değiliz bizler misafiri sever sayarız ama bunlar memleketini bile koruyamamış kaçmış insanlar .


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

316889


Tasarım:DtGaNi