Yayın Tarihi:14 02 2020 20:53(2278)

Mahkeme; Gazeteciye Beraat, O İddiaların İse Araştırılması Gerektiğine Hükmetti!

Sinop’ta görev yapan Gazeteci Deniz Özen, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in “doktora tezinde Fetö parmağı” olabileceği iddiasını gündeme getirmişti. Maviş tarafından ‘Hakaret’ suçlamasıyla gazeteciye açılan dava sonuçlandı.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden bir yıl sonra tamamlanan doktora tezinin neredeyse tamamen terör örgütü üyesi olmaktan ve anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak yıkmaya teşebbüs etmek davasıyla hapiste bulunan Fetöcülerin çalışmalarını dayanak olarak hazırlanmış olması ve sonuç bölümünde tamamen Fetöcülerin fikirleriyle şekillenmiş olması çok konuşulmuştu.

Gazeteci Deniz Özen, bu önemli iddiaları gündeme getirmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştı. Ayrıca, Maviş’in tezinde ‘İslamcı çevreler ise doktora tezinin önermesinin Fetö ağzı olduğu konusunda ve "siyasal islam bitti" tezini işlediği ve davaya ihanet olarak değerlendirilebilecek önermeler içerdiği’ ile ilgili olarak ortak görüşe varıldığı. Nazım Maviş, doktorasında Fetöcülerin 50 den fazla kaynağından yaklaşık 370 defa beslenerek ayrı bir rekora imza attı. Maviş’in jüri karşısında savunduğu doktora tezini en büyük jüri olan halk karşısında nasıl savunacağı, Fetö rezaletini nasıl açıklayacağı merak konusu olmuştu.

MAHKEME; “GAZETECİYE BERAAT, HABERDE YER ALAN İDDİALARIN İSE ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ!”

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, “doktora tezinde Fetö parmağı” olabileceği iddiasını gündeme getiren gazeteci Deniz Özen’i ‘hakaret’ suçlamasıyla mahkemeye vermişti. Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme verdiği kararda; "Sanığın gazeteci kimliği ile haber yaptığı, hakaret kastı ile hareket etmediği, sanığın savunmasının aksinin ortaya koyulmaması. Haber içeriğinin müştekinin (Nazım Maviş’in) doktora tezi olgusuna dayanıyor oluşu. İçerikte müşteki (Nazım Maviş)  hakkındaki iddiaların dile getirilip araştırılması gerektiğine işaret olunması. Gazetecinin düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde eleştiri ve haber verme haklarının göz önünde bulundurularak beraatine” şeklinde karar verdi.

GAZETECİ DENİZ ÖZEN; FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI BİLMEM ANCAK BU TEZ NE AYAK?

Konu ile ilgili konuşan Gazeteci Deniz Özen; “Son günlerde ülkemizde Fetö’ün siyasi ayağı tartışılıyor. Ben o ayakları bilmem ancak, bu tez ne ayak? Bunu çok merak ediyorum. İnsanlar bazen bilerek ya da bilmeyerek ciddi bir yanılgı içine düşebiliyor. İfademde de belirttiğim gibi; 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kardeş kardeşin yanından kaçar bir duruma gelinmiş iken, Fetöcü şüphesi var diye insanlar birbirlerinden köşe bucak kaçarken. Darbeden bir yıl sonra, AK Partili vekil doktora tezi yapıyor ve bu tezin içerisinde, Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine yönelik açılan 17'si tutuklu 31 sanık hakkında "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "örgüt üyeliği" suçundan ise 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edilen davada ismi geçen, Ali Bulaç ve Mümtazer Türkköne gibi Fetö fikriyatının en önemli teorisyenlerinin muteber kaynak olarak kabul edilerek kaynak eser olarak sunulması ve yine devlet karşıtı silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırılması talep edilen İhsan Eliaçık’ın önemli kaynak olarak kullanılıyor.

Ben Fetö ile mücadele ettiğim için ekmeğim elimden alındı! Sonucunda beraat ettiğim "gizlilik ihlali" iddiasıyla hakkımda dava açtılar. Üç yaşında ki çocuğumun önünde evimde didik didik iddianame aradılar. Kadir gecesinde gözaltında tutular. Sonra dalga geçer gibi, aradıkları iddianamelerin bilgisayarımda olduğunu söylediğim halde silmediler. Siz bunun için evimi aramadınız mı? Silinmesine rıza gösteriyor musun diye sormadınız mı? Neden silmediniz? diye sorduğumda, “Unuttuk” dediler. Hukukla, işte böyle dalga geçtiler. Aç ve açıkta bırakarak fetö ile mücadelemden yıldırmaya çalıştılar. Ancak, bir şeyi unuttular; ben bu dünyaya aç gelmedim açta ölmem. Allah var, gam yok. Gözaltında tutulduğum o gece, boş durmadık, çok dua ettik. Bu ülkede ilk önce fetö ile mücadele edenlere sahip çıksınlar. Bu memlekette Fetö ile mücadele edenlerin başına gelmeyen kalmadı. Siyasi ayak nedir bilmem ancak, bu ayaklar ne ayak? Onu bilmek istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Ajans Sinop.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217085


Tasarım:DtGaNi